Spousta naivních otázek ohledně HDčka

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
spermosh
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC One X+

Spousta naivních otázek

Post by spermosh »

ja teda vibracni odezvu nepotrebuji - nepouzivam, ale mam Spb Keyboard a v jeho nastaveni jsem nikde vibracni odezvu nenasel
Sabre
nováček
nováček
Zařízení: HTC ONE X

Spousta naivních otázek

Post by Sabre »

Zdravim hledal jsem ale nenašel. Tedy další naivní otázka, jak provedu kompletní zálohu (systému, nastavení kontaktů(mám jen OUTexpress))? Které slovníky jsou vhodné pro HD? Děkuji
spermosh
smartstar
smartstar

Spousta naivních otázek

Post by spermosh »

sabre, sabre: taky se chce rict, nejdrive hledat, potom se ptat ;-) na zalohu pouzivam Spb Backup, na slovnik nevim (nepouzivam)
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Spousta naivních otázek

Post by Kwazzy »

Tak treba Pocket Lexicon ... www.lingea.com ... co takhkle strycek google?
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Spousta naivních otázek

Post by Shooter »

Nemel by nekdo nejakyho spravce kontaktu,kterej umi rozdelit kontakty do skupin a ke kazdy skupine pridat jiny vyzvaneni? Pokud mozno free a aby to slo na HD. A nemuze se stat, ze by se ten puvodni manager nemel rad s tim jinym co tam nainstaluju? Diky.

Používej tlačítko Upravit. ziminix
Legend
přispěvatel
přispěvatel

Spousta naivních otázek

Post by Legend »

Tento problém se tu již (dokonce snad několikrát vyskytl). Nikdo nenavrhl, jak pomocí jednoho programu rozdělit kontakty do skupin a pak jim přiřadit vyzvánění, jednalo se pouze o rozčlenění do skupin. A u managera to hádám funguje tak, že budeš používat pouze jeden (snad se dá nastavit i jako defaultní), takže by ke kolizi docházet nemělo.

A teď trochu OT: Jelikož jsem se již rozhodl pro koupi Touche HD, tak toto fórum procházím několikrát denně, ale je zde již více spamu než konstruktivních příspěvků. Na základě zkušeností s administrací fóra na bázi PHP BB 2.0 i PHP BB 3.0 jsem ochoten projít všechny příspevky v subfóru HTC Touch HD, vybrat ty podstatné a rozdělit je do několika témat. Byla by to práce na několik hodin, ale pokud bude zájem, jsem ochoten to udělat a tak toto fórum zpřehlednit. Zajímavé příspěvky uživatelů bych překopíroval do wordu, kde bych k nim přidal i tagy značící citaci, takže by při jejich opětovném vkládání sem na fórum stačilo použít pouze CTRL+C a CTRL+V. Obecnější problémy či častěji kladené dotazy bych pouze přepsal a dohledal k nim odpovědi vytažená opět z fóra. Tak by bylo vše rozřazeno do několika jasných kategorií a nebyl by problém cokoliv najít. Pokud budou mít moderátoři zájem, jsem ochoten rozpracovat koncept, dle kterého bych postupoval.
spermosh
smartstar
smartstar

Spousta naivních otázek

Post by spermosh »

bohuzel jsem tez zadny manager kontaktu nenasel, kde funguje rozdeleni do skupin a nasledne prirazeni ruznych vlastnosti temto skupinam, povedlo se mi kontakty jen rozdelit do skupin, to je zatim vse (Sunnysoft Contacts) - takze tez uvitam tip na nejaky (asi urcite nebude free)
btw vice manageru? to je trosku zbytecne,ne? proste budes pouzivat jeden,ten si nastavis jako default a je to
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Spousta naivních otázek

Post by ziminix »

2Legend: Ano, opravdu je zde více příspěvků mimo mísu, než příspěvků k tématu. Pokud bys byl ochotný, dát si s tím tu práci, velmi bychom to ocenili a pomohli bychom ti s tím. Takto vzniklé(á) téma(ta) bychom pak označili jako důležité(á).
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Spousta naivních otázek

Post by Jiří Hanč »

2 Legend: Opravdu je tu hromada zbytečných, či hloupých dotazů, takže tímto by jich alespoň část zmizela (a zbytek by byl vymazán), což by byl přínos jak pro uživatele, tak i velký přínos pro moderátory (a Jirku).

Z takových témat by byla pak učiněna sdělení a kdyby si autor přál, tak by nebyl problém lock, aby zůstali topicy pouze informační a samozřejmě jsme v případě pomoci při ruce :) .
Legend
přispěvatel
přispěvatel

Spousta naivních otázek

Post by Legend »

Tento topic (ostatně hloupě založený přímo mnou) tedy využiji jako trochu OT. Budu sem psát návrhy či dotazy, jak zařídit novou strukturu fóra. Po předělání bude samozřejmě celý smazán, stejně jako naprostá většina stávajících a často nehodnotných témat/příspěvků.

Dnes večer a nebo zítra začnu pracovat na konceptu fóra, tzn. několik stěžejních topiců, kde by v prvním "editovatelném" topicu byly vypsány "často kladené dotazy" (tedy v praxi všechny smysluplné dotazy a k nim odpovědi), které by se později přidávaly. Rozdělil bych to asi do několika kategorií jako GPS navigace, multimédia (hudba, obrázky a přehrávání videa), fotoaparát etc. a pak několik obecnějších diskusnějších témat jako třeba "Největší mínusy Touche HD".. Výsledek dodám někdy v příštím týdnu napsaný ve wordu včetně všech tagů, takže by mělo stačit pouze vytvoření nových příspěvků a zkopírování.

Jinak velice by se do tohoto hodil topic, který musí ovšem vytvořit nějaký zkušenější uživatel HDčka, ve kterém by shrnul co největší množství softwaru (název softu, jeho popis a uplatnění, možnost, kde stáhnout/zakoupit), který pracuje bez problémů a je odzkoušený. A když už, tak rovnou rozdělené na freeware a shareware... Najde se dobrá duše?
spermosh
smartstar
smartstar

Spousta naivních otázek

Post by spermosh »

ty jo Legend, ty ses do toho nejak pustil, kazdopadne chvalyhodna zalezitost, preji hodne stesti pri teto cinnosti, kdybys jakkoliv potreboval s cimkoliv pomoci, klidne dej vedet (nejen ty)
co se tyce softwaru, muzu tez napsat, co mam nainstalovane a funkcni (ale nejsem zkuseny uzivatel WM, takze by to asi nemelo potrebnou vypovidaci hodnotu)
Legend
přispěvatel
přispěvatel

Spousta naivních otázek

Post by Legend »

Zbývá mi již "jen" jedna stránka příspěvků (bohužel ta první, tedy nejvíce použitelná) a pořád nevím, zda se někdo uvolil sepsat seznam užitečného softu, který na HDčku funguje..

A ještě jedna prosba - byl by někdo ochoten dát dohromady co nejvíce užitečných linků pro tento přístroj? Určitě odkaz na smart wiki, xda-developers etc. Nejsem v tom zrovna tak vzdělaný a rád bych, aby zde byly jen odkazy funkční a něco platné..

Díky!
raulik
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD

Spousta naivních otázek

Post by raulik »

2Legend> To by bylo vynikajici, nebot nejen zde, ale i na xda me velmi stve ze se v jednom vlakne resi 20 veci, clovek to cte, kolikrat ani neni videt k cemu je nejaky prispevek (text ve smyslu, takto mi to taky jede, kdyz predtim jsou 2 problemy), apod. Dale me pak stve vyhledavani, protoze pro jeden problem clovek musi precist ( a prelozit viz prvni vytka) nekdy i 30 stran. Tvuj navrh otazka - a postupne reseni by jiste pomohlo nejen nam, ale i zacatecnikum, kteri zakaldaji dalsi a dalsi vlakna - ostatne se jim kolikrat nedivim, hledaji nejakou blbinu a "guru" jim poradi hledejte a ctete, takze tyden volna a jdem louskat vlakno o ROM pro HD a CZ ROM pro HD, kde je vetsina veci k nalezeni - pocty stran si zjistete sami hehe :-)

Zaroven bych trochu navrhnul zmenu wiki, aby se k tipum davaly datumy - pro lepsi orientaci.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Spousta naivních otázek

Post by jacek »

Ahoj, snad malounko pomohu. Vypsaný soft by na HD měl makat na 100%, bohužel nemohu (zatím) vyzkoušet.
Stáhnul jsem seznam, ani nevím kdy a od kaď.
Programy na HTC HD.doc
(22.47 KiB) Downloaded 279 times
spermosh
smartstar
smartstar

Spousta naivních otázek

Post by spermosh »

to mi prijde spis jako seznam aplikaci, ktere funguji na HD :tlem: si neumim predstavit, ze bych je vsechny mel na svem HD, bych se v tom ani neorientoval
muj kratky seznam je prilozen
Legend
přispěvatel
přispěvatel

Spousta naivních otázek

Post by Legend »

Tak ani to nebolelo a již mám z 90% hotovo. Nyní již jen využiji seznamy softwaru od hodných uživatelů nade mnou a přidám k nim specifikaci, kterou budu muset bohužel vyhledat. Celé to je v jednom Word souboru, pěkně barevně odlišené se spoustou poznámek. Teď jen... Komu to mám vlastně poslat? Vím tady asi o třech moderátorech, kteří sem občas zavítají, ale nebylo by asi od věci toto konzultovat s administrátorem :). Zítra nebo pozítří (žeby stylově na Vánoce) to budu mít hotové a připravené k odeslání těm, kteří se o to postarají popř. to rovnou zamítnou a zahodí :lol: .

Pro nedočkavé či zvědavé: Celá filosofie nového pojetí tohoto subfóra spočívá v založení několika nových topiců s tématickými okruhy, kde v první postu bude seznam nejčastěji kladených dostazů a v dalších postech již diskuze uživatelů. Pokud někdo nenalezne odpověď na svůj dotaz, napíše ho, někdo mu odpoví, a moderátor pak dotaz i odpověď napíše do prvního postu a původní posty s otázkou i odpovědí smaže. Zdá se mi to jako velice kompaktní a na údržbu jednoduchý systém... Doufám, že nebude nikdo proti :) .
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Spousta naivních otázek

Post by Jiří Hanč »

No, Jirka (admin) má asi teď dost práce, ale ziminix přislíbil svou pomoc a já bych mohl pomoci též...

K formě-to budou takový tematický mega F.A.Q.s, ne?
Každopádně, v 1(několika) vlákně(/ech) to půjde editovat líp než v celý sekci...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Spousta naivních otázek

Post by Jiří Hrma »

Legend: Jestli tě mohu poprosit, pošli mi to pls, buď to zveřejníme na fóru a dáme tomu status důležité, aby to bylo nahoře nadevšemi příspěvky, nebo to vydám jako samostatný článek případně to přidám na smartwiki.cz . Kdyžtak se mi ozvi přes soukromou zprávu, díky.
Legend
přispěvatel
přispěvatel

Spousta naivních otázek

Post by Legend »

No, bude to vyžadovat pár hodinek práce někoho s admin právy, protože se jedná o vytváření nových topiců, přesouvání obsahu a masivní mazání celých topiců a asi i příspěvků s nízkou informační hodnotou z topiců, které celkově mají smysl, ale je v nich dost balastu.
Každopádně soubor, ve kterém je vše rozepsané, uploaduju někam na internet (zřejmě e-disk, pokud nemá někdo něco proti a pokud to půjde), a pak přes soukromé zprávy rozešlu odkaz. Jiří, ty ho samozřejmě dostaneš jako první :) .
Legend
přispěvatel
přispěvatel

Spousta naivních otázek

Post by Legend »

Tak, po dlouhém čekání jsem odeslal Jiřímu Hrmovi, Ziminixovi a Waietovi soubor s možná budoucí koncepcí tohoto subfóra. Pevně doufám, že bude využitelný a bude se líbit.

Děkuji také těm, kteří jsem napsali či dodali seznam podporovaného softwaru, ale nakonec jsem využil tři odkazy na xda-developers, kde je seznam mnohem delší...
Post Reply

Return to “HTC Touch HD”