Zpomalování systému

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Zpomalování systému

Post by mike-biker »

Ve WM6.1 pozoruji, že po určité době se systém začne velmi silně zpomalovat, po restartu se situace zlepší. Ale restartovat 3x denně mi nepřijde normální. Používám aplikaci Batti + rezidentní Nodata, DK Today, Smartwatchm, a další -Spb Pocket Plus atd. Volné paměti je dost - Xperia, takže by mne zajímalo, čím to může být? :?:
EDIT: Také jsem teď zpozoroval po plném dobití, že po restartu klesl stav baterie na 80%. :!: :roll:
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Zpomalování systému

Post by Ruslan Botsyurko »

A máš opravdu dost paměti i v tom kritickém okamžiku, kdy je system extra zpomalený? Pokud ano, tak to vidim bud na nejaky soft, který běží na pozadí a dela binec, nebo na nedotaženou ROM... Předpokládám, že máš tu původní,ne? Zkus se poptat jestli s tim mají problemy i další majitelé Xperie(se stejnou ROM) a pokud ne, tak sis 'zaprasil' system nejakym progem. Pak by to chtelo zalohu, HR a dvakrat promyslet který prog,běžící na pozadí sytemu, stoji za to instalovat.
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

Zpomalování systému

Post by pankrejro »

Jak říká kolega farokh taky jsem měl problém s tím že jsem si nevšiml programů běžících na pozadí. Ale pokud by to nebylo způsobeno ROM-kou tak velmi doporučuji program MemMaid. S přehledem čistí systém, uvolnuje RAM a celkově zrychluje pda. Nemá skutečně smysl mít padesát programů na čištění a na uvolňování místa když to zvládne jeden. Toto bylo řešení pro mě, tak ho můžeš zkusit taky
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Zpomalování systému

Post by tslany »

doporučuju tweakovat systém, u mě se PDA zrychlí o 10-20% (včetně taktování, Xscale), ale psát je tady přímo nebudu, bylo by to na dlouhý vysvětlování, dkyžtak Jabber nebo MSN
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Zpomalování systému

Post by mike-biker »

Oki, to jsem zatím nezkoušel, ROM mám původní - ona taky žádná jiná není ani na XDA-developers. Paměti je dost - Storage 76Mb free a Program 142Mb free. Xperia má 256Mb RAM - to je víc než dost. Nechce se mi používat vylučovací metodu, je to na dlouhé lokte. Ale předpokládám,že WM nejsou na používání potřeba holé, naopak je potřeba doinstalovat hafo aplikací. Ale spíš jsem se chtěl vědět, zda je to normální? Aplikace zavírám, vlastně používám jen ty rezidentní...
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

Zpomalování systému

Post by pankrejro »

Normální to každopádně není pokud musíš pro zrychlení udělat 3x SR denně. Ale v tom případě bych zkusil WKtask u kterého si nastavíš funkci křížku jestli jen program minimalizuje či zavře.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”