nekvalitné náhľady fotografií

Diskuze o aplikacích, programech, TouchFLO 3D a dalších utilitách
Post Reply
furo
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD

Post by furo »

náhľady fotiek či už vo photos&videos cez TF3D alebo v albume sú veľmi nekvalitné, dovolím si povedať až hnusné.. po zväčšení sú samozrejme nádherné, predpokladám teda,že sa jedná o nejakú hlúposť s konverziou ako v prípade fotiek priradeným ku kontaktom, ako bolo písané na http://www.smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-touch-hd
je možné nejakým spôsobom dosiahnuť kvalitnejšie náhľady spomínaných fotiek podobne ako u tých kontaktov? vopred ďakujem!
MirekE
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by MirekE »

Tak tohle mě zajímá také.
Prolezl jsem registry ale nějaké nastavení ohledně míry komprese, nebo způsobu generování thumbnails jsme nenašel... Zkoušel jsem mu podhhodit obrázek který neobsahuje náhled tak, aby byl nucen si jej vygenerovat, ale prdlajs, stejně jsou hnusné.

EDIT:
Dalo by se řešit nacachování albumu při jeho nastavení, resp. nacachováním thumbnails. Stejně to dělají, tak když to udělají s kvalitními fotkami, resp s kvalitním algoritmem, dostanou ve výsledku stejně veliký náhled. Mě se spíš zdá, že oni thumbnails nevytváří, ale že si pro něj sahají do fotky... a ve fotce je ten náhled opravu zprzněný... kdysi jsem takhle řešil svou webovou aplikacia vím, že sáhnout si pro náhled do fotky je sice fajn a je to rychlé, ale ty náhledy stojí za prd... možná by stálo za to zkusit ovlivnit kvalitu náhledu který je ukládán do fotky a zjistit jestli se situace v TF3D zlepší. Ale nevím, jestli je nějaká možnost jak říct, aby se do fotky ukládal lepší náhled... kvalitnější, s vyšším rozlišením....

\\používej tlačítko UPRAVIT. Farokh
furo
nováček
nováček

Post by furo »

tu je riešenie pre tých,ktorí používajú Resco Photo Viewer: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=459112 ale keďže ja bohužial medzi nich nepatrím, stále hľadám nejaký iný spôsob (aby som nemusel inštalovať žiadne ďalšie programy)
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD CZ

Post by hafush »

Moc chytrý z toho návodu nejsem. To mám jako všechny obrázky postupně otevřít,upravit a znovu uložit? Omlouvám se,ale nejsem slavný angličtinář.
furo
nováček
nováček

Post by furo »

hafush, (bohužiaľ) presne tak.. otvoriť, upraviť, uložiť (prepísať pôvodný obrázok).. vtedy by mali byť tie náhľady pekné a kvalitné.. ja to odskúšať nemôžem, ten program nemám, ale tak snáď ešte bude nejaké ďalšie riešenie, bez potreby dodatočného inštalovania, len zatiaľ nikto nevie aké
spermosh
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC One X+

Post by spermosh »

ja program resco photo viewer pro mam, mimochodem velmi sikovny nastroj, doporucuji alespon vyzkouset trial.
furo
nováček
nováček

Post by furo »

ok,vyskúšal som a môžem potvrdiť,že tento spôsob,aj keď je trochu zdĺhavý, funguje!

1. v Resco Photo Viewer si otvoríte konkrétnu fotku
2. z možnosti Action vyberiete Edit - Edit Mode
3. prevediete nejakú zmenu, najrýchlejšie a najefektívnejšie je kliknúť úplne vľavo dole na "slniečko" a upraviť napr. kontrast, brightness alebo gammu
4. znovu kliknete vľavo dole na Done (nie hore na OK)
5. znovu kliknete vľavo dole na Save
6. prepíšete pôvodný súbor, potvrdiť OK (na moment sa objaví progress bar s % ukladania)

fotku,ktorú takto upravíte a uložíte budete mať od tejto chvíle v náhľade v TF3D highres a nádherne detailnú

ako bolo spomenuté na xda, fotky v TF3D favourites sú zoradené podľa dátumu uloženia, preto je dobré s úpravou viacerých fotiek začať "od konca", tým pádom sa poradie jednotlivých fotiek v náhľadoch nezmení

a ešte link na 7-dňovú TRIAL verziu: http://www.resco.net/pocketpc/photoviewer/
spermosh
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC One X+

Post by spermosh »

pekny navod! ja tf3d nepouzivam, takze je mi to jedno, ale resco photo viewer je pekna aplikace
furo
nováček
nováček

Post by furo »

aplikácia je to samozrejme pekná, čo som mal možnosť skúšať trial verziu, tak sa mi veľmi páči, pôvodne som sa k tomu chcel postaviť tak,že nech je soft akýkoľvek dobrý, pokiaľ nevidím možnosť návratnosti investície, nevidím dôvod ku kúpe, keďže používam photoshop, ale na druhej strane, za tých $25 sa standard edition naozaj oplatí.. do professional za tú cenu by som už v žiadnom prípade nešiel, pracovať s RAW formátom na mobile je predsa len trochu nepraktické.. ale hovorím, tá standard verzia je fakt výborná, taká aplikácia sa hodí k dispozícii už len z princípu ;)
mystix
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S3

Post by mystix »

Zdravím. Není třeba žádných prográmků pro řešení tohoto problému. Zde máte návod jak na to. Je to jednoduché jak facka :-)

http://www.smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-touch-hd
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

To co je na smartwiki se ,ale tyka pouze nahledu fotografii u kontaktu.Tady se resi nahledy v albumu.
Post Reply

Return to “Software a multimédia”