GScroll: Podstatně lepší ovládání HTC Diamonda/Raphaela

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Pokud patříte mezi majitele Pocket PC HTC Touch Diamond nebo Touch Pro, pak by vám rozhodně neměla uniknout zajímavá utilita GScroll od vývojářů z mobileSRC. Už dříve jsem v této bleskovce psal, že se dá k ovládání telefonu využívat téměř celý prostor senzorových tlačítek pod displejem, nicméně v té době byla dostupná pouze testovací aplikace od výrobce (která mimochodem sloužila pouze pro interní účely), a na ničem jiném tyto funkce nebylo možné demonstrovat.

Image

Po několika měsících vývoje ale přichází GScroll, který vám umožní využívat prostor pod displejem k ovládání telefonu pomocí jednoduchých gest, které spolehlivě nahradí kurzorové klávesy. Dvojklikem do určité oblasti dokonce můžete spouštět předdefinované aplikace, což je skvělé (vzhledem k tomu, jak málo hardwarových kláves Diamond má). GScroll je opravdu výborná utilita a pokud si ji chcete otestovat, stáhněte si demoverzi. Plná verze programu stojí symbolických 5 USD a zakoupit ji můžete na webu výrobce.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZEX1oV4fK1M[/youtube]

Zdroj: WMPowerUser
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Tuto utilitku jsem na Touch Pro zkousel,ale nijak uchvatna nebo vice uzitecna na ovladani me neprisla.Semtam kousave...treba nekdo jiny z ni bude mit pozitivnejsi a kladnejsi dojmy.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

V tomto stylu je potreba udelat emulaci kurzorove klavesy pro HD, pak to mozna nekdo vice oceni. Stejne mi prijde, ze HTC premysli o multidotykovem ovladani i pro display.

Btw WM7 fakt nejsou podminkou, multidotyk funguje i nyni na spodni strane Diamonda, jen to ma pomaly prenos informaci.
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

dotykac a senzorovy tlacitka jsou snad neco uplnne jinyho ne?
Marihuan
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia Neo

Post by Marihuan »

Za vyzkoušení tto stojí...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Proc myslis? Vzdyt dotykac se muze rovnat spouste senzoru. A naopak. Jen se vyuziva jina technologie, nez reagujici na tlak ;)
cadfael
nováček
nováček

Post by cadfael »

pořídil jsem plnou verzi a líbí se mi, nepozoruji žádné trhání nebo problémy. Co mě však zaráží, že utilitu nikde nevidím - vyjma nainstalovanou v program files, ani nejsem schopen ji spustit tak, abych mohl do menu nastavení. Konfigurovat mi jde jenom při instalaci - Diamond CZ, pak už ne. Máte s tím podobnou zkušenost?
Jiří Hanč
smartguru
smartguru

Post by Jiří Hanč »

IkE Blaster wrote:Proc myslis? Vzdyt dotykac se muze rovnat spouste senzoru. A naopak. Jen se vyuziva jina technologie, nez reagujici na tlak ;)
No právě, vždyť srovnáváš multidotyk na jinejch technologiích...
rein
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Note 4, čakám na Lumia 950 xl

Post by rein »

cadfael wrote:pořídil jsem plnou verzi a líbí se mi, nepozoruji žádné trhání nebo problémy. Co mě však zaráží, že utilitu nikde nevidím - vyjma nainstalovanou v program files, ani nejsem schopen ji spustit tak, abych mohl do menu nastavení. Konfigurovat mi jde jenom při instalaci - Diamond CZ, pak už ne. Máte s tím podobnou zkušenost?
Musis restartovat zariadenie a potom to najdes v nastaveniach.
cadfael
nováček
nováček

Post by cadfael »

ano, restart to vyřešil. Díky.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Waiet: Já vím, já nemyslel použití multidotyku na stávajících zařízení... Jenom proste se obecně tvrdí, že pro multidotykové technologie je nutné razantně upravit systém a že to nastane až s WM7. Myslím si, že by stačilo použít jinou technologii a upravit aplikace.
Jiří Hanč
smartguru
smartguru

Post by Jiří Hanč »

Ok, ale stejne je to celkem beze smyslu. Zmena technologie=zmena zarizeni a kdyz ma zarizeni technologii, tak pro ni ma alespon castecnou soft. podporu... (takze sice nemusis cekat na WM 7, ale na technologii jo)
Ale stejne je to komplet zbytecny...Na co? Aby slo zoomovat?Dyt lista se zoomem to bez problemu nahradi. Aby sli parit hry z PSX a moznost emulace tlacitek na disp. ? QWERTka je lepsi...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Proč jsem asi psal, že to má v úmyslu zrovna HTC :lol: To samé jako diskuze o nutnosti akcelerometru, nebo u nás i videokamery...
quentin
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Pro 2

Post by quentin »

Dvojklik funguje skvěle!! To jsem potřeboval,ale v nastaveni nechápu ty dvě rolety. Angl. umím jen základy a tak jsem zkoušel prostě jen vyskoušet různé kombinace ale nevidím rozdíl. Bylby prosím někdo zdatnější co se angličtiny týká tak hodný a přeložil sem jednotlivé nabídky těch rolet v těch dvou oknech?
STomko
nováček
nováček

Post by STomko »

Pouzivam "double-tap" na spustenie comm managera a kamery... no problem je, ze v kamere mi teraz nefunguje dotyk na zaostrenie, stlacenie na sfotenie. Funguje len stlacenie...
Nejake riesenie?
quentin
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Pro 2

Post by quentin »

Fakt že jo,nefubguje zaosttřování takže aplikace nepoužitelná,alespon mi to vadí. Škoda!! :(
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”