HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze
Tak ani jeden fix u ROM pouzitych na HTC Touch Pro od Eurotlu nefunguje :(.
-
bj
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
2 vectra: tak ještě mi napadlo tohle, jsou to aplikace a zkus je, jestli tě SIM contacs tolik štvou
http://pockettoolman.clarencechau.ca/
a nebo placený vynikající software na skoro všechno
http://s-k-tools.com/index.html?sktools/m_feat.html
2 shaman171: na flash chystám cca na příští týden, tak dám vědět, budu mít snahu zazálohovat si ROM, tak to dám taky vědět jak to půjde
http://pockettoolman.clarencechau.ca/
a nebo placený vynikající software na skoro všechno
http://s-k-tools.com/index.html?sktools/m_feat.html
2 shaman171: na flash chystám cca na příští týden, tak dám vědět, budu mít snahu zazálohovat si ROM, tak to dám taky vědět jak to půjde
nejde zasunout styluss
zasunu ho po ten cerny okraj.. ale dal tam proste nevjede.. jak kdyby bylo neco v sachte... nechapu

zasunu ho po ten cerny okraj.. ale dal tam proste nevjede.. jak kdyby bylo neco v sachte... nechapu
taky mi to jeden večer udělalo, vzala jsem ten náhradní a totéž, tak jsem ho jenom vyleštila a nechala nějakou chvíli venku, pak už to šlo a od té doby se to nestalo. Běhá jak má
To se mi taky dost často stávalo, asi to trvalo tak 2 týdny. Vždy jsem s tím stylusem musel točit, aby tam zajel. A když si na to teď vzpomenu, tak se mi to už dlouho nestalo, nevím kdy a jak to přestalo...
-
Lausien
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch Pro
Nevím, zda máte stejný problém, jako jsem měl já, ale také jsem občas stylus nemohl zastrčit zpět. Pak sem na to ale přišel a stačí stylus lehce přitlačit při zasouvací jakoby do telefonu (když se díváme jakoby zhora a zastrkujeme stylus, tak ho tlačíme do masivnější části) a vklouzne tam hladce.
Nevím, zda mému popisu porozumíte
Nevím, zda mému popisu porozumíte
Ahoj 
tak jsem právě obdržel Rafa z opravy
když jsme tam vve čtvrtek volal nebyl jsem nadšenej bylo mi zděleno ,že oprava byla rozdělena na dvě části jedna a to oprava "šoupadel" displeje a to bylo bráno na záruku a druhá a to výěna USB konektoru a ta bude provedena "čassem" až prijdou náhradní díly ale už brána jako nezáruční s cenou cca 800 kč.
O to větší bylo moje překvapení když jsem našel telefon dnes doma a to bez fakrtury je tu pouze papír o provedených opravách, technik se vyjádřil:
Diagnostika
- závady popisované zákazníkem se projevily
-vadná odrážka posuvu a USB konektor = zjištěn problémy na základní desce
Zpráva:
Na zařízení byla provedena záruční oprava: výměna elektroniky USB konektoru,hlavni desky a dorážky posuvu. MT prošel testem funkčnosti v pořádku. Do MT byla nainstalována česká lokalizace.
pak spousty dalších kolonek a řásdků kterejm nerozumim ..
ale hlavně je dole napsáno "úhrada- nic - záruční" za to jsem strašně rád
proto všem co měli podobné problémy a nic se zařízením neudělali doporučuju své zařízení poslat obratem na reklamaci
jiank to nechápu uplně přesně ale zmenili mi IMEI přístroje to mám chapat tím že mi vyměnili základní desku ?(jaké to má dopady ? změna IMEI ? dozadu mi jen přelepili nálepkou jine IMEI ale ta nálepka se brzo ošoupe už teď neni nijak výrazná ... ) =-O to jsem nevěděl žže to mam až tak podělaný nicméně mi dokonce dali z5 českou lokalizaci
momentálně obnovuju pomocí SPB Backup tak sem pak dopíšu co a jak to obnovilo dal jsem obnovení i předtím zálohování úplné tak uvidíme 
Hlavně, žeuž je doma...
PS:
v poznámce je že mám lehce poškrábanou klávesnici přimž ji vůbec nepoužívám 
EDIT:// tak jak jsem slíbil doplňju poznámky ohledně toho SPB
a už jsem smutnej sice mi to všecko obnovilo ale bylo to strašný udělal jsme znovu HR protože to nemělo smysl bylo nefunkční TF3D (vubec se nespustilo) + jsem tam mel už par dalších blbostí jako například dve opery neznámo proč a ani jedna nešla odinstlovat tak si to cele udělám od znova
bude to lepší
jinka na zálohu ten program mužu doporučit ale jak na co mno nwm 
tak jsem právě obdržel Rafa z opravy
O to větší bylo moje překvapení když jsem našel telefon dnes doma a to bez fakrtury je tu pouze papír o provedených opravách, technik se vyjádřil:
Diagnostika
- závady popisované zákazníkem se projevily
-vadná odrážka posuvu a USB konektor = zjištěn problémy na základní desce
Zpráva:
Na zařízení byla provedena záruční oprava: výměna elektroniky USB konektoru,hlavni desky a dorážky posuvu. MT prošel testem funkčnosti v pořádku. Do MT byla nainstalována česká lokalizace.
pak spousty dalších kolonek a řásdků kterejm nerozumim ..
jiank to nechápu uplně přesně ale zmenili mi IMEI přístroje to mám chapat tím že mi vyměnili základní desku ?(jaké to má dopady ? změna IMEI ? dozadu mi jen přelepili nálepkou jine IMEI ale ta nálepka se brzo ošoupe už teď neni nijak výrazná ... ) =-O to jsem nevěděl žže to mam až tak podělaný nicméně mi dokonce dali z5 českou lokalizaci
Hlavně, žeuž je doma...
PS:
EDIT:// tak jak jsem slíbil doplňju poznámky ohledně toho SPB
-
bj
- častý přispěvatel

Pokud se ti změnilo IMEI, tak vyměnily celou základní desku /mimochodem máš to tam sám napsaný pokud je ta citace opravy přesná
/ .Změna IMEI může být důležitá pokud využíváš internet banking nebo phone banking, kde při určitém stupni zabezpečení je ověřováno nejen telefonní číslo, ale i IMEI telefonu, a pak je taky IMEI důležitý při krádeži a to když by policie opravdu chtěla tvůj telefon najít /což obvykle moc nechce
/
p.s. je lepší vyměnit celou základní desku /pokud je problem na ní/, než na ní cokoliv přepájet /minimalizuje se tím riziko vadného spoje - ve výrobě jsou přeci jen sterilnější a standardizovanější podmínky/
2 Lausien: napiš, prosím, svoje zkušenosti s ROMeOS2, myšlenka a stvoření "minimalistické" ROM je super, ale některé reakce udávají dost strašidelné bugy.
p.s. je lepší vyměnit celou základní desku /pokud je problem na ní/, než na ní cokoliv přepájet /minimalizuje se tím riziko vadného spoje - ve výrobě jsou přeci jen sterilnější a standardizovanější podmínky/
2 Lausien: napiš, prosím, svoje zkušenosti s ROMeOS2, myšlenka a stvoření "minimalistické" ROM je super, ale některé reakce udávají dost strašidelné bugy.
jjj ta citace byla presne me se jen nechtelo verit ze mam novou zakladni desku to je pak rovnou novej celej telefon ne ? vesmes ?
jinak prosim vas nevite nekdo jak spolehlive sprovoznit Vodafone SMS gratis ? ja sme prosle vsecky navody na netu vcetne tady a stejne mi to nejde ..
nedostanu se ani na vodafonelive natoz pres aplikaci .. 
-
VladimirSE
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire 8GB
Tak som tu zas a mam par otazociek:
1. ako casto restartujete Rafa??? pretoze ja som z toho uz na nervy, bez restartu vydrzi max. dva dni a to ho musim restartovan na druhy den vecer alebo na treti den rano. proste bud sa mi stane, ze niekto mi zavola, ale pristroj zacne len vibrovat a zobrazi sa mi neprijaty hovor, ale pritom volajuci mi normalne vola. a ked kliknem, ze si chcem pozriet od koho mam ten neprijaty hovor, tak pristroj zamrzne. a to mi naozaj ze fakt dost vadi, kedze som na telefone dost zavysly. Alebo mi zamrzne v noci a rano najdem iba bielo ciernu obrazovku.
2. casto sa mi stava, ze hodiny /tie kalendarove, alebo pretacacie alebo neviem aky maju oficialny nazov/ na prednom displeji sa z nicoho nic zmenia na normalne digitalne/
3. v kalendari mam nastavene v ponuke začina v: zobrazenie mesiaca, ale ked zapnem kalendar, tak na okamih sa zobrazi zobrazenie mesiaca ale hned preskoci na zobrazenie tyzdna.

4. ked pisem mail cez qwerty klavesnicu, tak mi ponuka slova. uz som to aj vypol, ze nemam zaujem o ponuku, ale stale mi slova pri pisani ponuka. ma to privadza az do sialenosti, pretoze namiesto toho aby som napisal mail za minutu, tak ho pisem pol hodinu.
1. ako casto restartujete Rafa??? pretoze ja som z toho uz na nervy, bez restartu vydrzi max. dva dni a to ho musim restartovan na druhy den vecer alebo na treti den rano. proste bud sa mi stane, ze niekto mi zavola, ale pristroj zacne len vibrovat a zobrazi sa mi neprijaty hovor, ale pritom volajuci mi normalne vola. a ked kliknem, ze si chcem pozriet od koho mam ten neprijaty hovor, tak pristroj zamrzne. a to mi naozaj ze fakt dost vadi, kedze som na telefone dost zavysly. Alebo mi zamrzne v noci a rano najdem iba bielo ciernu obrazovku.
2. casto sa mi stava, ze hodiny /tie kalendarove, alebo pretacacie alebo neviem aky maju oficialny nazov/ na prednom displeji sa z nicoho nic zmenia na normalne digitalne/
3. v kalendari mam nastavene v ponuke začina v: zobrazenie mesiaca, ale ked zapnem kalendar, tak na okamih sa zobrazi zobrazenie mesiaca ale hned preskoci na zobrazenie tyzdna.
4. ked pisem mail cez qwerty klavesnicu, tak mi ponuka slova. uz som to aj vypol, ze nemam zaujem o ponuku, ale stale mi slova pri pisani ponuka. ma to privadza az do sialenosti, pretoze namiesto toho aby som napisal mail za minutu, tak ho pisem pol hodinu.
Ahojky.
Ad1) měla jsem stejný problém, restartoval se 1x za 2 dny, pak jsem udělala kontrolu nainstalovaných aplikací, a začala odebírat - napřed NoData, pak restart..... na internet jsem chodila přes Wi-fi a domnívám se, že i v tom mohl být problém, neboť se mi takhle restartovala i SE P1i (již vrácena prodejci), teď chodím na net přes GPRS .. a je pokoj, už 14 dní se telefon chová slušně.
ad 2) - stane se to, když přejedeš prstem zezdola nahoru po displeji, změní se struktura úvodního dispeje (hodiny skočí do klasického digitálu a máš místo na více informací z kalendáře, jinak se mi to samovolně nestává
ad 3) - zkus zkontrolovat v kalendář zobrazení - já mám nastavené progr. jednání, na úvodní obrazovce se mi zobrazí, co mě čeká, a když ten den už nic, tak mi naskočí program dalšího dne.
Co zase trápí mě, tak se mi při upozornění, a to jakémkoliv, ztratila informační bublina, dostanu se k ní přes další dva kroky. Netuším, jak ji dostanu zpět hned např. po zazvonění budíku.
Ad1) měla jsem stejný problém, restartoval se 1x za 2 dny, pak jsem udělala kontrolu nainstalovaných aplikací, a začala odebírat - napřed NoData, pak restart..... na internet jsem chodila přes Wi-fi a domnívám se, že i v tom mohl být problém, neboť se mi takhle restartovala i SE P1i (již vrácena prodejci), teď chodím na net přes GPRS .. a je pokoj, už 14 dní se telefon chová slušně.
ad 2) - stane se to, když přejedeš prstem zezdola nahoru po displeji, změní se struktura úvodního dispeje (hodiny skočí do klasického digitálu a máš místo na více informací z kalendáře, jinak se mi to samovolně nestává
ad 3) - zkus zkontrolovat v kalendář zobrazení - já mám nastavené progr. jednání, na úvodní obrazovce se mi zobrazí, co mě čeká, a když ten den už nic, tak mi naskočí program dalšího dne.
Co zase trápí mě, tak se mi při upozornění, a to jakémkoliv, ztratila informační bublina, dostanu se k ní přes další dva kroky. Netuším, jak ji dostanu zpět hned např. po zazvonění budíku.
to s tym zasuvanim stylusu je velmi zaujimave citanie
, ako to urobila Gina, vylestila a teraz uz beha ako ma
ale vazne, super, ze sa to podarilo vyriesit
ale vazne, super, ze sa to podarilo vyriesit
-
VladimirSE
- přispěvatel

to Gina:
Naco sluzi to NoData???
Inak na net cez wifi zatial este nechodim, bo nemam rozchodene, ale keby som chodil a bolo by to v tom, tak to nie som moc nadseny. pretoze to je potom dost zavazna chyba.
ad 3/ tak ja tam take nastavenie ze jednanie nemam - mam tam bud den, tyzden, mesiac alebo rok.
Naco sluzi to NoData???
Inak na net cez wifi zatial este nechodim, bo nemam rozchodene, ale keby som chodil a bolo by to v tom, tak to nie som moc nadseny. pretoze to je potom dost zavazna chyba.
ad 3/ tak ja tam take nastavenie ze jednanie nemam - mam tam bud den, tyzden, mesiac alebo rok.
ja by jsem se chtel zeptat jak se dostanu do registru 
-
bj
- častý přispěvatel

2 Haďas: do registrů se dostaneš buď pomocí software k tomu určenému - např. SK Tools, Resco registry editor atd., a nebo zadermo třeba pomocí Total comanderu pro ppc kde v záložce plugins je přímo vstup do registrů.
2 Gina: na bublinky možná vyzrejeme
vyděržaj pijaněr 
2 VladimirSE: NoData je software na správu a blokaci datového připojení /MoDaCo NoData/
2 Gina: na bublinky možná vyzrejeme
2 VladimirSE: NoData je software na správu a blokaci datového připojení /MoDaCo NoData/
Gina : Mizení bublin se mi taky stává. Musíš jít "nastavení", "zvuky a upozornění", pak "upozornění". V políčku "událost" najet na "upomínky" a zaškrtnout "zobeazovat zprávu na dipleji". Občas se to tam samovolně odškrtne, nevím proč....
-
bj
- častý přispěvatel

Jo, tak MartanJ mě předběhl
, ale to rušení odškrtávání by se mělo dát zablokovat úpravou registrů. Dopodrobna je to popsané v tomto vláknu na XDA.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=460368
Některé ROM /nebo buildy WM6.1 nemají všechny volby přístupné, těmito úpravami to jde zprovoznit. Úpravou by se taky mělo odbourat třeba nerozsvěcování displeje při hovoru a jiné chyby, které se občas při upozorňování najednou ukážou.
Pokud bude zájem tak to přeložim do texťáku do CZ, ale to budete muset mít trpělivost
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=460368
Některé ROM /nebo buildy WM6.1 nemají všechny volby přístupné, těmito úpravami to jde zprovoznit. Úpravou by se taky mělo odbourat třeba nerozsvěcování displeje při hovoru a jiné chyby, které se občas při upozorňování najednou ukážou.
Pokud bude zájem tak to přeložim do texťáku do CZ, ale to budete muset mít trpělivost
-
VladimirSE
- přispěvatel

Prosim, prosim. Mohol by mi este niekto zodpovedat na otazky z predchadzajucej strany posledny prispevok??? Dakujeem.
-
bj
- častý přispěvatel

2 VladimirSE:
ad 1. já restartuji pouze pokud experimentuji s aplikacemi a nastavením registrů, vynuceně prakticky vůbec, někdy to způsobují aplikace (zvláště pokud používáš nějakou s užitím cracku
), doporučuji odinstalovat a vyzkoušet, nebo zálohu kontaktů a hardreset a vše od znova (programy postupně a při kterém se to objeví).
ad 2. odpověděla Gina
ad 3. prozatím to nejde, na XDA je sice CAB, který by to měl změnit, ale ten mě vůbec nefungoval, je to defaultní nastavení v manille (TouchFlo3D), pokud spustíš kalendář z programů, mělo by nastavení fungovat normálně, dělá to při spuštění s Today screen = Today agenda (Je to úmyslné nastavení od HTC, ne všem to musí vyhovovat).
ad 4. musíš vypnout predikci slov (T9), najdeš to v Nastavení - Osobní - ikona klávesnice (angl. Input) - Doplňování slov (2, záložka ) a nezatrhávat první "chlíveček" - doplňování slov při zadávání textu.
p.s. omlouvám se, pokud nejsou moje české ekvivalenty totožné s oficiálním překladem
ad 1. já restartuji pouze pokud experimentuji s aplikacemi a nastavením registrů, vynuceně prakticky vůbec, někdy to způsobují aplikace (zvláště pokud používáš nějakou s užitím cracku
ad 2. odpověděla Gina
ad 3. prozatím to nejde, na XDA je sice CAB, který by to měl změnit, ale ten mě vůbec nefungoval, je to defaultní nastavení v manille (TouchFlo3D), pokud spustíš kalendář z programů, mělo by nastavení fungovat normálně, dělá to při spuštění s Today screen = Today agenda (Je to úmyslné nastavení od HTC, ne všem to musí vyhovovat).
ad 4. musíš vypnout predikci slov (T9), najdeš to v Nastavení - Osobní - ikona klávesnice (angl. Input) - Doplňování slov (2, záložka ) a nezatrhávat první "chlíveček" - doplňování slov při zadávání textu.
p.s. omlouvám se, pokud nejsou moje české ekvivalenty totožné s oficiálním překladem
MartanJ, bj: děkuji vám, bublinka je opět v provozu - mě ani nenapadlo,že se to samo odznačí.