GPS navigace - nastavení navigačních programů, problémy...

Procesor, grafický akcelerátor, Wi-Fi, fotoaparát, správa paměti, GPS navigace...
Odpovědět
rrmroman
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pon pro 01, 2008 15:33
Zařízení: Nokia N95.. cas pre zmenu.. HTC Touch HD..?

GPS navigace - nastavení navigačních programů, problémy...

Příspěvek od rrmroman » pon pro 01, 2008 16:06

ahoj, chcem sa spytat na pouzitelnost gps navigacie v htc touch hd, jedna sa o pouzitie v aute. nech napise niekto, kto ma s tym prakticke skusenosti. kolko trva studeny start? aka je pouzitelnost igo, tomtom, garmin? viackrat bolo spominane, ze niektore programy maju problem s nestandardnym rozlisenim displeja, pripadne im chybaju hw tlacitka pre ovladanie. diky za info.

Jak funguje navigace v telefonu? Je její používání placené (tedy vyžaduje připojení na internet) či ne? A jak je to s licencí?
Používání navigace je díky integrované A-GPS zdarma. Navigační software je však potřeba zakoupit. Jeho používání se většinou vztahuje ke konkrétnímu přístroji, ale to není pravidlem a tak některé navigace (například iGo 8) nejdou překopírovat z paměťové karty, na které jsou dodávány.
(doplněno by Legend)

mountain
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: sob srp 09, 2008 9:07
Zařízení: HTC Touch HD

navigacia v Touch HD

Příspěvek od mountain » pon pro 01, 2008 16:19

Zkoušel jsem Garmina (už nevím jakou verzi, 4.20 něco tuším), ale ten mi nešel (nenašel GPS čip, taky na xda-wiki píšou, že funguje až verze 5.něco a výš).
Funguje mi TomTom 7.910.9185. Ten šlape jak má, tzn. je přes celý displej, pokud si "předpřipravíš" GPS čip přes QuickGPS, tak se to chytne prakticky hned a naviguje taky jak má. Oproti reálné poloze a poloze, kterou to ukazuje, je to zpožděné tak o 2s (zhruba, ale víc určitě ne). Ale není to vůbec problém, zkoušel jsem to po městě a řekne ti to včas, že máš odbočit (pokud jsou dvě odbočky blízko sebe, tak ti to řekne v jedné zprávě před tou první odbočkou, takže stihneš i tento případ). Pokud to zdrbeš, a pojedeš jinama než máš, tak ti to za pár sekund přepočítá novou trasu (ale neřekne ti to, jenom se to ukáže na displeji). S ovládáním problém není, jednak to prakticky během jízdy nepotřebuješ a i kdyby jo, tak v menu je 6 tlačítek na celou velikost displeje, takže sou veliké dostatečně.
Asi tolik no, nemám to vyzkoušené pořádně, jel sem s tím zatím 2x, ale určitě spokojenost.

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

navigacia v Touch HD

Příspěvek od hafush » úte pro 02, 2008 7:18

A jak je to s podporou WVGA v TT v7.910.9185 ? Tady píšou,že je to plně funkční. http://www.winmo.nl/?p=1332

roti
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: pon pro 01, 2008 19:20
Zařízení: HTC HD

navigacia v Touch HD

Příspěvek od roti » úte pro 02, 2008 7:59

a co IGo 8?

neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: pát led 20, 2006 10:49

navigacia v Touch HD

Příspěvek od neveceral » úte pro 02, 2008 8:05


Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

navigacia v Touch HD

Příspěvek od Jiří Hrma » úte pro 02, 2008 9:05

TT7 v HDčku funguje (psal jsem to v recenzi), nicméně tahle verze není normálně dostupná. Problémy dělají spíše některé buildy TT6, který se nespustí nebo nahodí chybovou hlášku.

hrdlicka85
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte říj 14, 2008 13:03
Kontaktovat uživatele:

navigacia v Touch HD

Příspěvek od hrdlicka85 » úte pro 02, 2008 10:07

Doporučuji navigaci NDrive, která je přímo stavěná na Touch HD. Naběhnutí GPS signálu je opravdu rychlé oproti Touch Diamond. Mapové podklady u NDrive jsou od Tele Atlasu, což je stejné jako má TomTom. Viz. http://www.ndrive.cz / .com

Uživatelský avatar
Mira96
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: pát lis 21, 2008 12:50
Zařízení: Sony Xperia Z1
Bydliště: Pardubice

navigacia v Touch HD

Příspěvek od Mira96 » stř pro 03, 2008 11:34

Mě verze TT v7.910.9185 chodí, se zobrazením problémy nejsou, ale zase mi blbne GPS - chytne se, chvíli ukazuje trasu, pak napíše chybí zařízení GPS, zase se chytne a tak pořád dokola. Zkoušel jsem všechny volby nastavení přijímače - vestavěný GPS, vestavěný GPS TOM TOM, jiný NMEA GPS přijímač. Port a rychlost jsem měl nastavenou správně, protože v jiných aplkacích GPS normálně funguje. Včera jsem objevil prográmek GPS Gate 2.6, teď mám NMEA na COM1 a zdá se, že by to mohlo už být v pořádku.
PS: 4.12 ověřěno v praxi - funguje, nevypadává.

roti
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: pon pro 01, 2008 19:20
Zařízení: HTC HD

navigacia v Touch HD

Příspěvek od roti » stř pro 03, 2008 18:54


Spinner
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: pát zář 12, 2008 23:02
Zařízení: HTC EVO 3D - SAMSUNG GALAXY NOTE
Bydliště: Rychvald

navigacia v Touch HD

Příspěvek od Spinner » stř pro 03, 2008 20:13

Touch HD mám objednaný a zítra, nejpozději pozítří, bych jej měl mít připraven k vyzvednutí. Můžete mi říci, zda je součástí balení i navigační SW TomTom? Díky.

andre7
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: ned črc 03, 2005 12:00
Zařízení: HTC Touch HD "Blackstone"
Bydliště: Prešov

navigacia v Touch HD

Příspěvek od andre7 » stř pro 03, 2008 20:31

Pokial viem tak ziadny shop nepridava k baleniu navigacny soft TomTom. Ak sa mylim, opravte ma, vopred dakujem :roll: Niektori predajcovia ponukaju HDcko so softom Garmin mobile XT v cene. Standardne by si mal najst baleni, HD este ochrannu foliu, headset, pre mna trocha neobvykle poriesenu nabijacku, nahradny stylus, instalacny soft a 8GB microSDHC...

Uživatelský avatar
Mong3R
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 275
Registrován: pon lis 17, 2008 18:03
Zařízení: SGN II + Lumia 930
Bydliště: Ostrov (KV)

navigacia v Touch HD

Příspěvek od Mong3R » stř pro 03, 2008 20:52

Oficiálně v žádném balení navigační soft není :smt018

Spinner
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: pát zář 12, 2008 23:02
Zařízení: HTC EVO 3D - SAMSUNG GALAXY NOTE
Bydliště: Rychvald

navigacia v Touch HD

Příspěvek od Spinner » stř pro 03, 2008 21:12

Je to banda! V zahraničí je navigační SW součástí balení a na nás se opět šetří.

Uživatelský avatar
Mong3R
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 275
Registrován: pon lis 17, 2008 18:03
Zařízení: SGN II + Lumia 930
Bydliště: Ostrov (KV)

navigacia v Touch HD

Příspěvek od Mong3R » stř pro 03, 2008 21:45

Ale jak se říká, co není může být :punk: :ctf:

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

navigacia v Touch HD

Příspěvek od hafush » stř pro 03, 2008 22:01

Navigační soft přidává k ostatním HTC např T-mobile ,ale pak jsou o pár tisícovek dražší.
Myslím si ,že je lepší když si každý zvolí a přikoupí co mu bude vyhovovat nejvíc. Zadarmo nikdo nic nepřibalí.

Uživatelský avatar
Mira96
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: pát lis 21, 2008 12:50
Zařízení: Sony Xperia Z1
Bydliště: Pardubice

navigacia v Touch HD

Příspěvek od Mira96 » čtv pro 04, 2008 19:41

Hlavně se tam nepokoušejte nacpat TomTom6. Ušetříte si problémy. :smt093

roti
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: pon pro 01, 2008 19:20
Zařízení: HTC HD

navigacia v Touch HD

Příspěvek od roti » sob pro 06, 2008 10:12

Tak jsem si stahl ten Ultra5_02kikker pro IGo8. Muze mi pls nekdo poradit, jak to rozchodim?Prvni tam nainstaluji Igo8 a pak ten Ultra5_02kikker?diky za odpoved.

EDIT: tak to chci nainstalovat, ale napisemi to tuto hlasku :(
Přílohy
P1180972.jpg
(78.83 KiB) Staženo 1582 x

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

navigacia v Touch HD

Příspěvek od ziminix » sob pro 06, 2008 10:56

Jednoduse receno, nemas legalni iGO8.

roti
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: pon pro 01, 2008 19:20
Zařízení: HTC HD

navigacia v Touch HD

Příspěvek od roti » sob pro 06, 2008 18:31

a to na hacedku nepujdou nelegalni veci??? :o

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

navigacia v Touch HD

Příspěvek od IkE Blaster » sob pro 06, 2008 18:42

Tady se jednoduše nepodporují nelegální věci, ta práce něco stojí. S warezem si jdi jinam

Každopádně s reakcí od nového moderátora ziminixe nemůžu souhlasit. Jak víš, že má nelegální kopii? To nemůže mít již koupenou licenci a pouze se snažit dostat ji i přes hacky do HD?

Odpovědět

Zpět na „Hardware a výkon“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense a 2 hosti