Samopřipojení na WAP

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
Jackub
nováček
nováček

Samopřipojení na WAP

Post by Jackub »

Zdravím,
velmi uvažuji nad koupí tohoto přístroje, ale dostala se ke mě jedna zajimavá věc. Telefon se prý sám připojuje na internet a prý to nejde nikde zrušit. Několikam mým vzdáleným známým potom chodily faktury za projeté data a v prodejně jim bylo řečeno že za vše může tento telefon.
Mohl by jste mi toto někdo vysvětlit případně vyvrátit? děkuji :)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Samopřipojení na WAP

Post by Jiří Hrma »

Určitě se jim to stávalo kvůli tomu, že na záložce Počasí v TouchFLO 3D pluginu měli aktivní automatické stahování nových dat - to lze vypnout a nastavit na manuální, případně jde zcela odebrat datový profil a pak se telefon nedokáže připojit nikam. Takže se toho bát nemusíš.
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Samopřipojení na WAP

Post by wizaard »

Či případně lze použít programy jako NoData, které umí připojení zakazovat a povolovat. Jen mi nejde do hlavy, jaký je s počasím problém - mám Vodafone a počasí běžně stahuju, nikdy jsem se nedostal do jakkoliv vysokých čísel co se dat týče (měsíčně maximálně desetikoruny).
Jackub
nováček
nováček

Samopřipojení na WAP

Post by Jackub »

Díky za odpovědi, ještě by mě zajímala jedna věc, někde zde na foru jsem četl že GPS si každý týden stahuje nějaký data z internetu kvůli aktualizaci satelitů či co. Zajímalo by mě teda jestli se aktualizace stáhnou taky když telefon připojím normálně k stolnímu počítači a zda bude GPS fungovat pokud se ty data o satelitech nestáhnou, když použiju výše zmíněný program no data.
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Samopřipojení na WAP

Post by wizaard »

Pozice satelitů si stahuje aplikace pomocí PC při ActiveSync připojení.
Jackub
nováček
nováček

Samopřipojení na WAP

Post by Jackub »

ještě bych měl menší dotaz k displeji, snad už poslední :) , plánuji koupi telefonu přes inzerát, mam nabídku na cca 3 měsíce starý, ale podle fotek se mi zdá že je trochu poškrábaný displej, na kterém nebyla nalepena ochraná folie. Dá se nějak toto poškrábání ošetřit?
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Samopřipojení na WAP

Post by wizaard »

Ne. Maximálně některé pasty dokáží problémy lehce napravit, leč přesto nic moc. Jde o to, jak jsou škrábance velké/hluboké - něco by mohla spravit i samotná fólie. Můj názor je ten (a za tím si, oproti mým jiným :wink:, stojím), že bez fólie telefon se stylusem používá jen blázen (eventuelně lehkovážný člověk, chcete-li), zvlášť v případě Diamondu, který má docela dost necitlivý displej.

Jinak nevím, proč si na Diamonda lidi nedávají fólii, když je přímo v balení originální a dostačující.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”