HTC Touch HD zrychleni cipu Qualcomm
Koukal jsem na specifikace Hdcka a zarazilo me ze ma novejsi cip nez Xperia a pritom ma docela sekavy fotak a nataci video v mensim rozliseni, da se cip nejako napr. pretaktovat nebo zrychlit aby zvladal aspon rozliseni VGA 640x480? Dekuju
Nedá, pro Qualcomm procesory zatím žádná taktovací aplikace neexistuje.
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Dát do HDéčka čip o 800Mhz, to by byl mazec, myslím, že HTC odpoví na Asusy s tímto taktem.
Myslis tim ze 800Mhz zrychli nahravani videa nebo jeho rozliseni??? Dikjacek wrote:Dát do HDéčka čip o 800Mhz, to by byl mazec, myslím, že HTC odpoví na Asusy s tímto taktem.
Nejen Asusy, například Samsung T*Omnia, o kterém jsem psal tady, podle posledních informací nabídne 806MHz procesor (původně tam mělo být CPU s taktem 624 MHz).
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Btw, mel tu nekdo Xperii - jednu z poslednich predprodejnich - v ruce? Fotak je take sekany, nebo plynuly? (jen zobrazeni)
K puvodnimu dotazu - rozliseni nahravani nesouvisi s procesorem /teda ano, ale tady by ti pretakt nepomohl/.
K puvodnimu dotazu - rozliseni nahravani nesouvisi s procesorem /teda ano, ale tady by ti pretakt nepomohl/.
Takze to rozliseni videa se neda nejak zlepsit? Hardware, software?
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Spise software - ovladace, obsluha
a ono by se to snad i zlepšit mělo. Pomoci by měla nová verze CorePlayeru, která nabídne lepší podporu pro WVGA rozlišení (právě pro HD a Xperii), a snad i v HTC zapracují na nových ROM. A ještě tu stále máme Xda-developers... chce to jen vyčkat.
Bavime se o nataceni videaJiří Hrma wrote:a ono by se to snad i zlepšit mělo. Pomoci by měla nová verze CorePlayeru, která nabídne lepší podporu pro WVGA rozlišení (právě pro HD a Xperii), a snad i v HTC zapracují na nových ROM. A ještě tu stále máme Xda-developers... chce to jen vyčkat.
edit by admin: Jejéj promiň, já jsem si ted dotaz špatně přečetl. Samozřejmě to co jsem psal má vliv na přehrávání, ne na natáčení. Moje chyba
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Myslis tim ze 800Mhz zrychli nahravani videa nebo jeho rozliseni??? Dik[/quote]
myslím, že asi ne, ale rychlost systému bude úžasná, tapneš a jsi tam
p.s. pokud není OT - jak se chladí procesor s takovým taktem?
myslím, že asi ne, ale rychlost systému bude úžasná, tapneš a jsi tam
p.s. pokud není OT - jak se chladí procesor s takovým taktem?
-
Wolfenzi
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD
Ten se nechladí, proto je taky u mobilů max 800mhz a ne 4x3,2ghz
Nebo se dá chladit rukou, nemám s tim zkušenosti ale četl jsem že nějaké mobily po dlouhé náročné práci mají teplé záda
Nebo se dá chladit rukou, nemám s tim zkušenosti ale četl jsem že nějaké mobily po dlouhé náročné práci mají teplé záda
A ohledne toho NATACENI videa, muzu cekat casem zlepseni nebo je to dany tou optikou
? Diky diky
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
Na optice video nezáleží - teoreticky by mohlo mít natáčené video rozlišení (a kvalitu) jako fotografie, ale k tomu by byl potřeba hodně dobrý HW a hlavně aplikace. Jinak leckteré hloupé telefony umí natáčet video daleko kvalitnější, než třeba nový Asus P565 s 800 MHz procesorem. Je to všechno o lenosti výrobců zakoupit nebo vyvinout aplikaci ušitou na míru a využívající HW telefonu.
Takze rozliseni nataceni videa je jen software zalezitost?elcrys wrote:Na optice video nezáleží - teoreticky by mohlo mít natáčené video rozlišení (a kvalitu) jako fotografie, ale k tomu by byl potřeba hodně dobrý HW a hlavně aplikace. Jinak leckteré hloupé telefony umí natáčet video daleko kvalitnější, než třeba nový Asus P565 s 800 MHz procesorem. Je to všechno o lenosti výrobců zakoupit nebo vyvinout aplikaci ušitou na míru a využívající HW telefonu.
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
To určitě ne, jenom říkám, že s dobrým SW by zvládlo HD vyšší rozlišení/kvalitu. Ale to je spíše nedostatek většiny současných WM strojů.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Vsak znate z Lamera " - Shanim program na spomaleni PC, poradite? - Dej si tam windows", ne?
Rekl bych, ze zde to vystihuje vice nez dost
- Mira96
- přispěvatel

- Zařízení: Sony Xperia Z1
Mě by zajímal spíše opačný krok - snížení frekvence procesoru, domnívám se, že pokud HD nemá co dělat mohla by frekvence jít dolů a tím by se mohla podstatně prodloužit výdrž. Přetaktování směrem nahoru mě až tak netrápí, 528 MHz mi docela stačí - donedávna jsem měl Artemis s TI Omap 201MHz 
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Qualcommy by se mely sami podtaktovavat (pro rypaly - XScale to umi urcite)