Reinstalace nastavení internetu a služeb na Diamond

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Reinstalace nastavení internetu a služeb na Diamond

Post by jozinzbazin »

Vážení kolegové,
po nedávném master resetu, nyní uvádím vše do původního stavu. Samozřejmě, že jsem to vtipně neměl zazálohované tak se s tím morduju. Celkem to jde, ale nějak jsem si rozházel nastavení internetu, takže nechodí ani MMS a pošta. Byl jsem celkem překvapený, že po MR mi normálně internet šel. No, nejsem si jistý, jestli to nebylo už součástí ROM?? Jenže pak jsem se začal montovat do nastavení účtů a něco jsem tam zmršil. Takže když se teď chci připojit, tak to háže error. Když jsem to chtěl znovu přenastavit (btw. dle návodu, který jsem tu někde vyšašil a je fakt jako pro blbce - a proto mi tak vyhovuje :lol:), tak mi to říká, že již účet pod tím jménem existuje. Hraju si s tím asi 2 hodiny a furt nic. Jde mi o to, smazat staré nastavení a nastavit všechny účty znovu. Moje otázka tedy zní "JAK TO SMAZAT"?? Ani za Boha na to nemůžu přijít :twisted:.

Hledal jsem různě na fórech, ale nenašel. Moc bych vítal nějakou radu. Díky předem.
Jozinzbazin
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Tak normalne otevri to stare nastaveni a nastav v nem parametry presne podle navodu. Smazat se mi to taky nepodarilo. Ale kdybys chtel opravdu vytvorit dalsi spojeni, tak jenom to stary prejmenuj treba na "stare nastaveni" , to najdes v nastaveni toho konkretniho pripojeni v zalozce General (Obecné). No apak si vytvoris novy a to uz si pojmenuj jak chces ;-)
Hlavne pak spravne nastav pres ktere pripojeni se maji aplikace pripojovat.

EDIT: Taky by mel na 90% pomoct CAB soubor s nastaveni prislusneho operatora. Tady na foru byl odkaz, ale nastaveni je uz zastarale. Pokud mas treba vodavone, tak zadej do googlu: vodafone cab
a urcite neco najdes, tosame u jinych operatorů. Ten pak jenom nainstalujes a nemusis do nastaveni hrabat vubec, vše skvele facha.
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by wizaard »

V menu "Start -> Settings -> Připojení" v Diamondu existuje aplikace, která data nastaví dle výběru operátora - alespoň u Vodafone mi to fungovalo.
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by jozinzbazin »

Zdarec všem.
Díky za rady. Po stažení a instalaci CABu mi internet (O2) chodí jako z praku. Snad se mi podaří rozchodit i ty MMS a poštu. Ty zatím nejdou :evil: .
Ještě jednou díky.
Jozinzbazin
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by wizaard »

Omlouvám se, že se zas mezí vás mísím, ale pořád nechápu, proč není možné použít aplikaci pro nastavení připojení od HTC? Jak jsem psal, je v menu Start -> Settings -> Připojení a tam bude něco jako "automatická konfigurace...". Stačí vybrat zemi a operátora, telefon si vše (VŠE - MMS, internet, WAP) nastaví, pak jen stačí restart a vše jede.
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by jozinzbazin »

To wizaard: Velice se omlouvám, že jsem již předtím nereagoval na Tvoji radu. Myslím, že není na místě, aby ses omlouval Ty, zejména když jsi přesvědčen o tom, že to funguje. Já měl za to, že ten CAB to zprovozní vše a znáš to - člověk je tvor od přírody líný, tak proč by někde něco nastavoval, když to CAB udělá za něj, ne? :-D . S odvoláním na můj předchozí příspěvek, kde uvádím, že jsem CABem zprovoznil jen internet, mi nyní Tvoje rada přišla vhod. Ihned jsem ji aplikoval a heuréka! Funguje to opravdu squěle :P. Jo, tak to je, že věci jednoduché jsou tak geniální.

Jen pro ostatní: Start -> Settings -> Connection -> Connection Setup. Potvrdit operátora a OK. Chvíli mu to trvá, než to to nastaví a pak se ukáže hláška, že je nastaveno, restart. HOTOVO.
Ještě jednou děkuji všem, kteří přispěli radou.
Jozinzbazin (alias JZB)
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”