WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

OT:
Nejlepší by bylo aby každá ROM měla svoje vlákno.
Honza Bouma
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10

Post by Honza Bouma »

ono by to tu stačilo promazat
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Pipa wrote:Yevg na israpda.com rika ze ta posledni ROM neni uplne ono a ze uz pracuje na dalsi, snad s integrovanym TOUCH FLO
No to snad ne! Touch Flo na 614c? Jestli je to pravda, tak tuhle ROM si tam určitě nedám. 614c přece není absolutně uzpůsobeno na ovládání prsty, to už jsme si mohli rovnou koupit něco bez klávesnice. Teď tam mám tu nejnovější ROM a až na velký font u roletových nabídek (začíná mi to celkem vadit - přece jenom vyvolat si kontextovou nabídku a ještě skrolovat kvůli zbytečně velkému "prstovému" fontu není nejlepší) je tato ROM celkem ucházející.
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Našel jsem něco k velikosti fontů popum menu, protože ale stále ještě nemám iPAQa zpět ze servisu, tak to nemůžu otestovat. Velikost by se měla nastavovat v registrech:
HKEY_LOCAL_MACHINE\system\gwe\menu\popfnt
na netu je k tomu spousta dokumentací...
Je ale přeba potom udělat restart zařízení.
Z80
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Hero, HP iPaq 614c, iPhone 3Gs 16GB

Post by Z80 »

treba sktools umi nastavit velikost fontu ;)
elcrys
smartguru
smartguru

Post by elcrys »

miroslav.turek wrote:Našel jsem něco k velikosti fontů popum menu, protože ale stále ještě nemám iPAQa zpět ze servisu, tak to nemůžu otestovat. Velikost by se měla nastavovat v registrech:
HKEY_LOCAL_MACHINE\system\gwe\menu\popfnt
na netu je k tomu spousta dokumentací...
Je ale přeba potom udělat restart zařízení.
Díky, už je zase všechno tak jak má :) . Stačilo opsat do té cesty jak píšeš hodnoty z HKEY_LOCAL_MACHINE\system\gwe\menu\barfnt a malé fonty jsou zpět. Já jsem si myslel, že to nějak musí přes registry jít nastavit.

Jinak musím říct, že jsem s touto ROM docela spokojen. Rychlost ROM je opravdu zdaleka nejvyšší ze všech předchozích - např. načtení složky Windows trvá jen okolo 3 sekund a pohyb v nastavení je takřka bez prodlevy. Navíc je této rychlosti dosaženo bez 8 MB Pagepool jako u minulých ROM. Dále jsem si všiml další vlastnosti - pro pohyb v ikonách programů a nastavení stačí tapnout kamkoli stylusem nebo prstem a táhnout pro skrolování (grab and scroll). Také s nezobrazováním Wi-Fi po startu jsem se ještě nesetkal.
Z80
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Hero, HP iPaq 614c, iPhone 3Gs 16GB

Post by Z80 »

btw> ceska romka bude v nejblizsich dnech muzete se zacit tesit, OS CE 5.2.20757 (sestaveni 20758.1.4.0) By Z80 :twisted:
vlakx
nováček
nováček

posledna rom

Post by vlakx »

prosim mozete mi niekto dat link na poslednu rom pre 614c?
(zacala aj mne blbnut baterka pri primani hovoru a stave pod 50 %)
Rom moze byt: EN, CZ, SK

teraz mam:
FW:0.88
win 6.1
dik
padlej
nováček
nováček

Re: posledna rom

Post by padlej »

vlakx wrote:prosim mozete mi niekto dat link na poslednu rom pre 614c?

teraz mam:
win 6.1
dik
Nemyslím si, že ten problém s baterkou je způsoben chybou v ROM. Dle mých pozorování je problém v bateriich v IPAQu. Myslím si, že je to vadná série. Koupil sem si rozšířenou baterii a žádné zde zmiňované potíže mne zatím nepotkaly.
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Včera jsem si vyzvedl iPAQa ze servisu HP s novou baterkou a říkali mi, že v poslední době je to už několikátá vadná baterka. Než jsem to šel reklamovat, tak jsem si instaloval origo 6.0 a chovalo se to stejně, takže to ROM neovlivní. Jinak výměna trvala zhruba 14 dní.
Večer jsem si konečně nainstaloval novou ruskou ROM v1.5 a jsem spokojen. Zmenšil jsem si malinko velikost menu (z 1000 na 900, orig má 800). Skutečně někde už funguje rolování prstem, ale zrovna u seznamu emailů mi to trochu vadí, raději jsem tak označoval více mailů, abych mohl udělat jejich výmaz, teď to musím mazat po jednom.
smidliboy
přispěvatel
přispěvatel

Post by smidliboy »

Dotaz na novou ROM v1.5 - jak funguje SmartWheel? Uz tu nekdo upozornoval ze v 1.4 nefungoval zpusob pohybu kurzoru pomoci prejeti pres stred a do stran, neco jako autorepeat tam nefunguje a pro pohyb o 5 znaku musim 5x smrdlat pres stred do strany... :-) Ve starych verzich to fungovalo. Jak je na tom v1.5?
vlakx
nováček
nováček

Re: posledna rom

Post by vlakx »

padlej wrote:
vlakx wrote:prosim mozete mi niekto dat link na poslednu rom pre 614c?

teraz mam:
win 6.1
dik
Nemyslím si, že ten problém s baterkou je způsoben chybou v ROM. Dle mých pozorování je problém v bateriich v IPAQu. Myslím si, že je to vadná série. Koupil sem si rozšířenou baterii a žádné zde zmiňované potíže mne zatím nepotkaly.
JE to divne lebo problemy zacali az teraz a to mam tento pristroj uz dlho
Delaron
nováček
nováček

nova romka od bratou rusov

Post by Delaron »

zdravim pouzivatelou HP 614c nahodil som si tu novu romku 1,5 ide super ale vratil sa stary problem pri volani je cca 1 sekundu hluchy telefon to ma trochu mrzi ale inac je vsetko ok
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

smidliboy: mě to nefungovalo ani na žádné originální ROM 6.0 (měl jsem dvě). Zkoušel jsem to zhora, zdola, zleva, zprava. Od středu do středu přes střed a nikdy mi to neposkočilo víc než o jedno. Když chci jet nahoru nebo dolů, tak prostě točím, nebo použiju páčku na levé straně. Kdysi jsem k tomu hledal něco na netu a našel jsem příspěvek, který tvrdil, že to nefunguje obecně a protože mě to nefungovalo nikdy a tudíž jsem to nikdy na vlastní oči neviděl, tak asi nebudu požadovat opravu. Spíš bych tipoval, že problém je v ovladačí od HP a to autor této neorigo ROM asi neovlivní. Pokud k tomu najdeš nějaký jiný ovladač, nebo něco, co pomůže, můžeme to autorovi poslat, ale jinak je to asi zbytečné.

Delaron: a máš tam instalovaný InterWrite? Mám čím dál větší podezření, že mi to zpomalí právě po instalaci InterWrite. Zatím jsem ale nenašel lepší klávesnici. Testoval jsem RESCO, nebyla špatná, ale občas mi to přepínalo na anglickou orig. klávesnici a to bylo dost obtěžující.

//Používej tlačítko Upravit, tslany
elcrys
smartguru
smartguru

Post by elcrys »

Mně ten autorepeat fungoval jen na oficiální ROMce (té nejstarší), pak jsem upgradoval na WM 6.1 a tam mi nešel ani v jedné verzi - je to škoda, protože pro pohyb vlevo a vpravo v textu to byl nejrychlejší způsob.

Co se týče klávesnice Resco v 5.01, kterou používám, tak se mi ani jednou nestalo, že by se místo ní zapnula ta systémová.
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

me se taky obcas stalo ze se uplne vypnula ceska klavesnice a nebyla dostupna, az po restartu.
takze taky pouzivam klavesku z interwrite
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Ráno jsem zkusil odinstalovat InterWrite a nějak se mu to nepovedlo. Po několika pokusech jsem musel udělat tvrdý reset a vše instalovar znovu už bez InterWrite a připadne mi to o dost rychlejší. Hlaně prodleva při příjmu hovoru je znatelně menší, ale chce to chvíli pozorovat, jestli to nebyla jen náhoda.
Deaktivoval jsem původní EN klávesnici a používám zase RESCO a českou xT9.
Celá ta ROMka 1.5 mi příjde jako bezkonkurenčně nejlepší. Je stabilní a rychlá, přitom na první pohled stejná jako originál od HP.
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Post by murder »

Tak jsem hodil do seznamu i 1.5 od yevga:

V osmém je WM 6.1 OS 5.2.20757 (build 20757.1.4.0) v 1.5 (YEVG001)

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/164091987/WM6.1_20757_20757_YEVG001.rar
Size: 47666 KB
Status: TrafficShare Download
Založena na poslední verzi ROM od HP takže
ROM 1.01.04
Bootloader 1.01.05
Radio 0088-200608
Ram 116,92MB

vzhled OK, a jediné čeho jsem si všiml tak nefungují kontexová tlačítka pod displejem, musí se kliknout přímo na displej. ZÁVADA MOŽNÁ JEN U MNE?!
TAK TO ZPŮSOBOVAL METEOSERVIS WM ROM JE V POŘÁDKU!
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Mě kontextová tlačítka fungují bez problémů.
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Post by murder »

Tak to se podívám do nastavení, ale mě nejdou ani za boha prostě jsou mrtvá. Tak nic prostě nejdou, zkusím MR a pak ještě jednou flash jinak nevím, doufám, že ho nezničili v servisu.
Post Reply

Return to “HP iPaq 614”