WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
jakubsk
nováček
nováček
Zařízení: iPAQ 614c, iPAQ hx4700, Jornada 520, iPAQ 314

Post by jakubsk »

Tak se musím bohužel také připojit k těm, co jim to takhle padá. Při nižším stavu baterky dojde k vypnutí iPAQu a když to udělá, tak win naběhnou jen po připojení zdroje :-(
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Pipa: jak nabíjíš baterku?
A) až je vybitá a do úplného nabití
B) pruběžně, ale vždy jen an chvíli, rozhodně ne do úplného nabití?
jajapv: jakou verzi FW ti to při bootování píše 0.81 nebo 0.88. (mám podezření, že to dělá ta 0.81)

Já jsem v neděli po dlouhé době zase nechal baterku úplně vybít (no prostě na 20 procent, kdy se to vyplo a už to nechtělo naběhnout) a potom jsem to nabil na 100 procent. Následující den jsem telefon nešetřil, aby se do večera vybil a večer mi to fungovalo až do 15 procent, kdy přišla standardní hláška windows a šlo s tím dál pracovat. To mě uspokojilo a už jsem nečekal, kdy to klekne. Zase jsem telefon nabil na 100 procent a doufám, že to zase bude fungovat nějakou dobu dobře. Zatím jsem neměl dost času prověřit, jestli se to bude vypínat po nahrátí aktualizací od HP (které jsem tam předtím neměl.)
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

nabíjím různě - v autě v kanclu v kolíbce, občas doma přes noic na nabíječce - takže rozhodně žádnej pravidelnej dobíjecí režim
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

To já se snažím nabíjet vždy, když se telefon sám začne hlásit o nabití, nikdy dříve (a nabíjím do 100%). Ale že bych se pak při používání dostal na 5%, tak to nehrozí. Myslím, že verzí FW to nebude - mám 0.88.
vislav
nováček
nováček

Post by vislav »

mám takový problém, několikrát za den se mi na horní liště objeví místo E písmeno G a zablokuje se síť a nikdo se na mě nedovolá porďte prosím, co to G znmená
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

E je EDGE(rozšířené GPRS) a G je GPRS(původní pomalé datové spojení). Jsem u t-mobile G se mi objevuje v místech, kde je hodně špatný signál a většinou je tak špatný, že jsem v podstatě mimo signál. Jinak za normálních podmínek je E i G správně a závisí to na vysílači, jakou technologii provozuje.
vislav
nováček
nováček

Post by vislav »

díky za vysvětlení
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Došel jsem k závěru, že problém je ve špatné hodnotě stavu baterie. Našel jsem na netu několik zmínek o stejném vypínání těchto přístrojů a řešení bylo nahrát opravu. Protože je asi ta YEVGova ROM ještě bez této opravy, máme smůlu. Příští týden se pokusím stejnou baterii dát do přístroje s čínskou ROM a podívat se, jaký status baterie je tam. Pokud je to tak jak si myslím, tak stejně zůstanu u YEVGovy ROM, protože výdrž baterie se nijak nezmění, jen musím žít s tím, že stav baterie není správně zobrazován a kolem 20ti procent už je kritický stav a musím dobíjet.
Navíc jsem dnes objednal tu extended baterii, abych mohl déle používat navigaci v přírodě, ty dvě až tři hodiny mi nestačily...

Dodatek:
Včera se mi dvkrát po sobě vypnul při stavu baterie 50 procent, což už mě naštvalo a přehodnotil jsem vztah k této jinak zdařilé ruské ROMce. Nainstaloval jsem si čínskou a a zjistil jsem, že ten stav baterie odpovídá, takže skutečně je to asi nějaký problém, který neumím řešit a který mi vadí víc než rychlost. Bohužel čínskou rom jsem přes veškerou snahu včera nedokázal nastavit tak, aby mi vyhovovala (čínština mi tam pořád někde vyskakuje, klávesnice píše jen čísla a hlasové ovládání nedokážu použitelně nakonfigurovat). Hodil jsem si tedy na mobil tu ROM z 900 a uvidíme. Je skutečně trochu pomalejší, se stabilitou zatím nevím, už se mi to zaseklo při nějaké instalaci, ale ne při práci, takže uvidíme. Zatím se jeví použitelně a pokud nebude, nezbude mi, než se vrátit k ofiko verzi 6.0 a čekat na novou ROM od YEVGa. Rychlos je rychlost, ale pokud to padá ve stavu 50 procent energie a když to nejméně potřebuji (musí na ten stav potřebnosti mít nějaký šestý smysl) a vypadá to tak, že v tu chvíli už to zlobit nepřestane a je nutno neprodleně nabíjet, aby se stabilita vrátila zpět, je to prostě KO chyba.
Martin@
nováček
nováček

Post by Martin@ »

Skusal si nahrat najnovsiu rom od HP WM6 ? Ak nie,vyskusaj ju nahrat a az potom preflashuj na WM6.1_20270by_YEVG001. Vsetko to rob na 100% bateriu. Ak to nepomoze, tak to reklamuj u HP. Ja mam 20270by_YEVG001 a je bezproblemova.
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Minulý týden jsem nahrál poslední orig. ROM a potom jsem nahrál pro test dvě čínské a nakonec tu ruskou. Od té doby se přestal telefon vypínat při 50 procentech, jen jak to spadlo pod 20, tak se vypl a musel se nabít. To se dalo akceptocat, včera se ale zase vrátil problém s vypínáním při 50 procentech. Na netu jsem toto našel na několika fórech a vždy ve spojení s ruskou ROM (ta stejná poslední verze). Dokud jsem nabíjel do 100 procent a používal to do úplného vybití, tak se to neprojevilo. Včera jsem ale nestihl nabít na 100 procent a vyrazil jen asi s 60 procentní baterkou a při padesáti procenty se to vyplo (zrovna jsem něco dělal na internetu). Potom jsem to hned zapnul a zatelefonoval. Po ukončení hovoru to bylo zase off... Kromě ROM jesem měl vše na posledních oficiálních verzích. Přesně stejné symptomy popisovali minimálně dva další lidi, takže to asi nebude náhoda. Je pravda, že do určité doby se tato chyba neprojevovala, a že se to nestává každý den, jen tak jednou za 14 dní, takže to asi nemusí být úplně nepoužitelné, ale mě to potká vždy, když to nejméně potřebuji...
Jestli se nepletu, tak chvíli před tím jsem vždy používal GPS, takže je to něco ve spojení GPS, GSM a stav baterky. Pokud nepoužívám GPS, tak se to nikdy nestalo.
Martin@: Používáš často GPS?
Martin@
nováček
nováček

Post by Martin@ »

Moc casto nie, len prilezitostne. Ja som moj IPAQ reklamoval, vid moje prispevky.
Vyskusaj len or.rom a na nu tu rus.rom, neflashuj tie cinske.
zajmi
nováček
nováček

Post by zajmi »

Miroslav.Turek

Mam firm:0.88, ROM Revision:1.00.03, Bootloader:1.01.05 a WM od YEVG 20270. Ty problémy s vypínáním jsem měl taky, ale před měsícem jsem odinstaloval Operu 9.5beta a NetFront (stačí mi opera mini) a zatím se mi nevypnul, ale vypíná se při 20%. GPS používám často v autě.
Neví někdo jaký jsou nejnovější verze firm, nebo ROM ?
Martin@
nováček
nováček

Post by Martin@ »

zajmi
nováček
nováček

Post by zajmi »

Jo tak žádná změna.ROM 1.01.04 (sp40097) jsem použil na upgrade firm. a bootloaderu. Pak jsem zase skočil na ruský WM 6.1.

Martin@: proč nedoporučuješ ty čínské ROM?
Martin@
nováček
nováček

Post by Martin@ »

Ja len ked si tam najskor dal tie cinske a az potom rus.rom. Len som chcel naviest na rovnaky postup ako som to robil ja. Hned na or. romku flash rus. WM6.1. a vsetko mi ide OK.
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Martin@: dle mého nemáš problémy, protože nepoužíváš často GPS. Jestli dám čínské a potom ruské by nemělo mít žádný vliv, vždycky se to celé přepíše.
Dnes jsem jel celý den na té rom 900 a dělal jsem spoustu věcí naráz i kolem stavu baterie pod 50 procent a vše je zatím OK. Je malinko pomalejší, ale ta stabilita se mi zdá dost dobrá. Jediné co zlobí je Opera 9.5 (stejně to asi zlobilo i zajmimu). Bohužel ta Opera je jinak super, takže to beru jak nutné zlo, než ji buď dokončí, nebo bude bude něco nového (Firefox Mobile). Jinak další, co mi občas způsobí problém je použití WM5torage a po něm fringu, který se pak většinou zasekne.
Dnes jsem se snažil vzpomenout, jestli se mi kolem 50 procent baterie nezasekávaly už i ty původní 6.0, než jsem nehrál patch od HP. Asi se zasekávaly taky, ale jistý si nejsem.
Budeme se asi muset YEVGovi složit na nového iPAQa, aby udělal novou ROM :-0 Dle mého je ta jeho prostě nejlepší, ale bohužel neobsahuje poslední opravy od HP.
Z80
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Hero, HP iPaq 614c, iPhone 3Gs 16GB

Post by Z80 »

miroslav.turek>
na te "sve" romce pouzivam operu 9.5 build 1938 s flashlite 3.1 z xdadev a nevidim zadne problemy ,co se tyce baterky mam mobil skoro porad pripichly k notesu takze nemuzu posoudit
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

Když jsem nabíjel mobil jako ty, tak mi nezlobila ani ta ruská ROM, dokud jsem nevypadl do přírody s GPS...
Co se týče Opery, tak někdy se zasekne načítání stránky a po nějaké delší době so to často zase "odsekne". Jsem na netu pomocí GPRS(EDGE). Občas se ale neodsekne a i když ji ukončím, zůstane tam jeden běžící proces, který žere skoro včechny zdroje, takže mi potom jede mobil hrozně pomalu a Operu už nelze spustit. Někdy ten proces za chvíli skončí, ale často to nevydržím a telefon resetuji. A to jsem občas čekal opravdu dlouho. Takže zas tak moc to nezlobí, jen občas prostě asi nedokážu hodinu čekat na to až se Opera vyblbne s mým pomalým spojením...
Včera jsem testoval místo Opery jiný dost podobný prohlížeč, dokonce možný i lepší, ale potom jsem zjistil, že má problémy se stránkou, kterou pravidelně používám. Dnes zkusím jet na Opeře mini, ale bohužel to nelze asi nastavit jak default browser.
Martin@
nováček
nováček

Post by Martin@ »

K tomu GPS, podla mna je jedno ci ho pouzivam raz za den alebo 10 krat.
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel

Post by miroslav.turek »

To máš rozhodně pravdu, jen jde o to, že když se mi to vypnulo při těch 50ti procentech, tak jsem tu GPS měl vždy zaplou (nebo jsem ji tesně před tím vypnul) a zároveň jsem jen na EGDE nebo telefonoval a nebylo to na nabíječce, jelo to jen z baterek. Předpokládám, že jen při občasném použití GPS se ti tato kombinace často nepotkává a protože to není pravidelná chyba, tak se Ti to ani nikdy nemusí stát. Já takovou konstelaci mívám několikrát týdně a většinou to vydrželo, jen někdy měl holt slabší den ale naschvál vždy v tu nejhorší chvilku...
Post Reply

Return to “HP iPaq 614”