HTC Touch HD se začíná prodávat ve světě, první dojmy

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Wolfenzi »

1.) Jestli bude stát tolik co Pro tak je to docela haluz
2.) Proč je proboha CZ verze náročnější ? Kvuli háčkum a čárkám nebo proč omg ? :tlem: A pomalejší nějak znatelně ? Kolik mb ram navíc ?
3.) Sice jsme se tu bavili o TV-outu který je v katalogu mobilu na mobilmanii napsaný, ale na XDA Developers nadávají na to že Pro má tv-out a HD ne... tak má ho nebo ne ? Je někdo schopnej to potvrdit ?
4.) Kdybych ho koupil s eng verzí tak přehrání cz až bude stejně neni problém ne ? Tak proč tak řešíte jestli bude před vánocema v CZ.
koulou
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Post by koulou »

IkE Blaster wrote:Tusim, ze nove HTC davaji pri prvnim spusteni volbu, ale nejsem si jisty, jedine nove HTC, co jsem mel v ruce, byl Touch Diamond a ten byl cesky a nadaval jsem, jak dlouho nacita slozka windows.
jen při prvnim spušteni je tato možnost? to si ho nemužu pod stromečkem zapnout česky a kdybych na silvestra zjistil že je to fakt na nic přepnout do aj?
Wolfenzi wrote:Kdybych ho koupil s eng verzí tak přehrání cz až bude stejně neni problém ne ? Tak proč tak řešíte jestli bude před vánocema v CZ.
no ja jsem ale kajsik četl že se za to plati sunnysoftu ne
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Kdyz tu cz sezenes, tak neni... Konkretne treba ta slozka Windows se na stejne romce (1.93 tusim) nacitala v CZ verzi o 6s dele nez na anglicke.

Tohle je problemu, me se radeji neptejte, ja jel vzdy na anglictinu a nikdy jsem nic od Sunnysoftu nemel. Co ja vim, tak by ani v poslednich HTC nemela byt cestina od Sunnysoftu, ale primo upravene MS soubory. Nevim, spise hadam.

Nacita to vice veci, protoze to nejprve musi nacit vykreslovaci jadro souboru, ve kterem je anglictina a pak pres to musi nacist MUI soubory.
koulou
přispěvatel
přispěvatel

Post by koulou »

no ale asi maš pravdu s tou češtinou, minimalně si mi nasadil brouka do hlavy, jesi cz nebo en. každopadně od prvni třidy zakladni skoly se učim anglicky a tedka chodim do kvarty a mel jsem vždy jedničku, takže tech par slovicek technickych kerym nebudu z počatku rozumet si vyhledam a přeložim, bo jesi je to fakt tak rychlejsi v en, tak do ni fakt jdu. :tlem:
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Ceska lokalizace je pomalejsi, protoze prakticky jede WWE ROMka a na ni je nainstalovana prave ta lokalizace - jedou procesy misto jednoho.

Je ale mozne, ze se objevi CSY ROMka (nebude to WWE system + CZ program, ale zrovna CZ system -> na WWE nepujde ani prepnout.)

Jediny zpusob zmeny CZ na WWE by byl preflashovani na WWE ROMku.
V pripade WWE ROMky + lokalizace by ji stacilo jen odinstalovat.
marabu
přispěvatel
přispěvatel

Post by marabu »

Takže, co se týče toho TV-outu, tak na 99% tam bohužel NENI (opět se potvrzuje stará pravda, že výrobci na každém zařízení něco pos..ou, aby náhodou nebylo úplně super). I když, většina lidí se bez toho stejně dokáže obejít, nicméně zamrzí to.
Co se týče zdrojů, tak jsou na to dva. Jeden je již zmiňovaná holandská stránka na předchozí stránce, kde píšou, že TV-out bohužel nefunguje - po zasunutí kabelu se nic neděje. Druhý je ze stránek slashgearu, kde mají HDčko na testování a vytvářejí jakési FAQ podle dotazů od čtenářů a zde píší vyjádření přímo HTC - Touch HD nepodporuje TV-out, protože by potřeboval jiný chipset a součástky.
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Wolfenzi »

njn, musí se něco pos*at, aby bylo v dalším modelu co opravovat :tlem: (blesk,tv-out,málo tlačítek) . Hlavně ať to nemá problémy s normálnim divx filmem. Kdyby to ještě zvládlo video v plnym rozlišení v trochu nadstandartnim bitratu... (zkonvertoval bych nějaký 720p trochu dolu(čistý 720p, to by ten mobil asi vybuchl)) tak by to bylo úžasné :tlem:
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Ze si na video radeji nekoupite normalni prehravac, kdyz potrebujete skoro i full-hd na WVGA displayi :roll:

TV-Out si taky rikam, ze je celkem nadstandart a vyuzitelnost tak velka nebude (precejen radeji film zkopiruju rychlejsi na notebook/flash disk a prehraju primo z neho, navic s vetsi kvalitou)

Blesk a tlacitka jsem zjistil jsou pro me zasadni veci, takze Touch HD ne-e. Zacal jsem hrat hodne RPG pro gameboy-e a tam jsou tlacitka dulezita (ikyz bych toho gameboye mohl taky u kamose vyskemrat, ale hry se tak dobre neshaneji a flashovat karty kazdou chvili se mi nechce :twisted: )

Jinak ale porad to je lepsi nez iPhone ve stejne kategorii /dotykovy a jednoduchy segment urceny pro masu lidi/, to musite preci uznat, ne? :)
marabu
přispěvatel
přispěvatel

Post by marabu »

No tak zrovna TV-out na prezentace a videa (nez ssebou nosit notebook) mi prijde daleko ucelnejsi, nez mit tlacitka na hrani her (na klasiku typu bookworm, ktera vydrzi daleko dyl nez auticka ani nejsou potreba) a blesk na foceni fotek, ktery stejne nikdy nejsou kvalitni jako z digitálu (navíc ten blesk je účinej tak na jeden metr).
Mě osobně chybějící TV-out mrzí, ale obejdu se bez něj a za míň tlačítek jsem jedině rád. :twisted:
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD CZ

Post by hafush »

Myslím si,že většinu našich otázek nám postupně zodpoví až recenze-například tato na Slashgear.com
1 díl je zde http://www.slashgear.com/htc-touch-hd-s ... 1-0521514/
mountain
přispěvatel
přispěvatel

Post by mountain »

To že to nemá TV-out vidím (já) jako největší minus toho přístroje. Ten blesk užtak důležitý není, focení beru jako doplňkovou činnost a nevěřím tomu, že ten, kdo kupuje PDA bere na předních místech parametry fo'táku. Kdyby tam byl, fajn, není, co už...ten TV-out by byl lepší, ale jak někdo psal, nemůže to mít všecko, to by pak HTC nemuselo další rok vyrobit nic nového.
A k tomu videu ještě v tom "near 720p" ...nenapadá mě vhodnější komentář než "to si děláte srandu?" 720p má rozslišení nějakých 1280x720 plus minus, a Touch HD má displej 800x480, tzn. něco víc než poloviční - na co skladovat cca 2x víc informací než můžu stejně zobrazit, nehledě na to, že pro akceleraci HD videa je třeba trochu lepší železo než je v Touch HD. A když to chceš shodit tu kvalitu, to můžeš zrovna nechat standardní DivX rozlišení a to by měl imho Touch HD zvládat v pohodě bez trhání.
To asi každý ví, ale fakt mě pobavilo spojení 3,8" 480x800 displej a HD rozlišení :-) Nehledě na jeho akceleraci na 288MB RAM A 528MHz procesoru :-)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Každý chce něco jiného, takže mě naopak TV-out netankuje vůbec, zato chybějící dioda je pro mě zlomový bod, kdy jsem o HD přestal uvažovat.
Každopádně je pro mě HD příslibem do budoucna, že to možná s pda není tak špatné, jak to poslední dva roky vypadalo.
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Wolfenzi »

Co se tu rozčilujete, já nepsal že bych chtěl přehrávat HD rozlišení, jen bych to z něj zmenšil na cca 800*480 místo normálního cca 640*360 co filmy maj, aby to bylo fakt hezký. Samozřejmě nemyslim dělat to furt, na 22monitoru taky čumim na 700mb filmy, ale tak spíš teoreticky a kdybych měl nějakej hodně dobrej film co si fakt zaslouží využít celej displej a ne dodatečný roztahování obrazu. Takže bych měl 20 700mb filmů a jednoho dark knighta zmenšenýho z 720čka na cca 800*480. :grin:
Dokonce mě napadá ... bude určitě 640*360 film náročnější než 800*480 ? Ten rozdíl rozlišení neni tak velikej, jenže u toho menšího si musí mobil sám dopočítávat to roztáhnutí (předpokládám že nikdo nebude čumět na film v původním rozlišení jen na části displeje).

Jinak ke zbytku mínusů
- tv out mě taky moc netrápí, byl by to bonus.
-blesk vůbec na mobilu nepoužívám.
-bez tlačítek to pujde přežít když je ten displej tak velkej :grin:
koulou
přispěvatel
přispěvatel

Post by koulou »

absence diokdy mě neštve ani malinko, rovněž absence tv-otu. no a ty tlačtka hardwarove, no snad to dobře vykompenzuje ten display. no a občas nějaka hra snad teš pude zahrat. dobře mohl bych si za skoro stejnou koupit raphaela s moji oblibenou hw qwertynou ale ten ''pidi'' neširokouhly display mě štve vice.
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Shooter »

Jeste trosku odbocim k tomu jazyku... Kdybych si koupil anglickou verzi. Tak asi nebude ceska t9 nebo proste jakakoli podpora pro psani cesky. Da se to tam nejak doinstalovat, nebo neco podobnyho?
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD CZ

Post by hafush »

Vše už bylo popsáno k Diamandu a Raphaelu.
ROM=Předinstalovaný systém WM6.1 může být v angličtině,nebo v jiném evropském jazyku. V ČR se ještě žádná ROM CZ neobjevila. CZ lokalizace je zatím řešena počeštěním pomocí dodatečného programu "sunnysoft interwrite",který je do přístroje nakopírován při zakoupení CZ verze (jedná se o samoinstalační soubor .cab). Při zakoupení ENG verze si ho tam musíš nakopírovat sám (až bude k dispozici pro HTC HD) a spustit.
Existuje samozřejmě i CZ T9, která už k dispozici je z Diamonda a Raphaela. Stačí vyhledat zde v diskuzích. V případě neůspěchu dám link.
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Wolfenzi »

Takže jestli to dobře chápu, tak čeština je pomalá, protože je to dodatečný program ? Kdyby byla CZ romka, tak to bude stejně rychlé jako ENG ?
koulou
přispěvatel
přispěvatel

Post by koulou »

Jo, nas předchozi starně je to napsane, takže jsem to taky tak pochopil
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Shooter »

hafush wrote: Existuje samozřejmě i CZ T9, která už k dispozici je z Diamonda a Raphaela. Stačí vyhledat zde v diskuzích. V případě neůspěchu dám link.
Nejak sem to nenasel, takze bych chtel poprosit o link. Dik
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Dneska jsem měl možnost si dlouze pohrát s Omnií, a bez tlačítek je to opravdu tragédie. Nejde ani tak o malý displej, jako spíš o nutnost neustálého přehmatávání nahoru doleva, nahoru doprava, pak zase dolů a pod. S hw tlačítky pod displejem na jednom místě mám celé ovládání "centralizované" a nemusím neustále měnit polohu rukou.
Pokud ovládám pda oběma rukama, je to v pohodě, ale pohodlně jednou rukou bez přehmatávání ne.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”