Microsoft poskytl finální Internet Explorer 6 výrobcům

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Microsoft poskytl finální Internet Explorer 6 výrobcům

Post by Jiří Hrma »

Podle serveru Brighthand.com již Microsoft poskytl finální verzi mobilního Internet Exploreru 6 všem výrobcům Windows Mobile komunikátorů. Teď je tedy pouze na nich, kdy vydají update operačního systému s integrovaným IE6; Microsoft očekává, že by se tak v Evropě mělo stát ještě do konce tohoto roku.

Je sice hezké, že Microsoft vydal novou verzi IE6, ale bude mít na to, aby dohnala náskok konkurenčních prohlížečů, jako je Opera Mobile či NetFront? Je alespoň dobré slyšet, že IE6 zvládá technologie Flash, Silverlight, streamované video, AJAX a další technologie Webu 2.0.

Internet Explorer 6 na videu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lIOW3CgCuQo[/youtube]
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Na to aby dohnal Operu? Na to určitě mít bude. U některých lidí. Pořád je dost lidí, kteří mají radši stabilitu a spolehlivost. A i když stávající IE nebo nové IE6 nenabídne úplně perfektní desktop-like zobrazení webu, právě v tomto vyniká. Vždyť Opera Mobile 9.5 je sice označená jako beta, ale její funkčnost není ani alfa. Funguje... občas a na některých zařízeních. Dodnes to není spolehlivý prohlížeč a hodně lidí, preferuje něco, čemu mohou věřit byť to nezobrazí weby dokonale.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

pokud to nebude kopírovat iPhone, tak dokud nebude mobilní Firefox se skinem stolního FF tak jako dočasná náhrada by to stačit mohlo
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro

Post by Lausien »

NetFront nepoužívám, ale Opera mi příde dobrá, přes nic jiného neprohlížím, nepadá mi.
Od IE dávám ruce pryč at je v jakékoliv verzi a at je kdekoliv (PC, PDA)
Na Foxe se těšim :-)
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Post by pavliicek »

No, tak podle toho videa to vypada vcelku slusne. IE ma a bude mit jednu velkou prednost, at se to nekomu libi nebo ne, vetsina vebu je optimalizovana prave pro nej, takze si myslim, ze bude vykreslovat velice solidne. Opera 9 v beta verzi je opravdu silena a neverim tomu, ze by se ve vostry verzi stabilizovala....
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Len ci to nebude taka brzda ako terajsi PIE. Mne PIEPlus vyhovuje,len ta rychlost vykreslovania je zufala. Na Opere mi najviac vadia nefunkcne scrollbary v kombinacii so slabou zotrvacnostou posuvu prstom. Kym sa dostanem na koniec nejakej dlhsej diskusie,zoderem si prsty.
psychopat
přispěvatel
přispěvatel

re to carnero

Post by psychopat »

ja tedy nevim jak je to tady ale vetsinou je beta teprve zkušební a tudíž není úplná takže se v ní chyby vyskytnou můžou
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Post by jerry_stolarik »

Mě teda Opera jede dost dobře... Jak 3G tak wifi.. Dělaj dobrou praci...
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by pavliicek »

element332: Dobre je za tri:-) - tak mi chodi taky.... Ja si od prohlizece predstavuju, ze bude chodit na vybornou.

Zatim to vidim takhle:
PIE - 4
Opera Mobile, NetFront - 3
Opera Mini - 2
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

To hodnotis podle rychlosti?

Obavam se, ze v tomto ohledu je Netfront ve vetsine pripadu pomalejsi nez Opera Mobile... Predevsim na velkych strankach s tabulkami
Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by Tonda512 »

TomasNM: Já nevim jak ostatní, ale já se na konec stránky dostanu jedním posunem prstu....
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Tak on asi každý prohlížeč má své plusy a mínusy. Třeba já jsem vyzkoušel PIE, Operu 9.5, NetFront 3.5 a stejně nakonec nejvíc používám prastarou Operu mini 1.2 v ruské úpravě, kterou jsem měl už na K750 před málem třemi lety :-)
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by pavliicek »

IkE Blaster: To hodnotim podle spokojenosti:-). Kdyby Opera Mini bejvala mela moznost otevreni vice oken, byla by to jednicka:-). Ono vlastne verze 3.0 v rusky modifikaci tuhle podporu ma, ta ale zase bohuze mizerne vykresluje:-(
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Tuhle možnost má už zmíněná verse 1.2...asi 3 roky :-)

Doufám že bude verse 4.1 s ruskými vychytávkami, pak to bude naprostá bomba!
Bongo
nováček
nováček

Post by Bongo »

Opera Mobile, stejně jako skoro všechny ostatní mobilní prohlížeče, je na můj vkus zoufale pomalá - ať už přes 3G nebo wifi. Nejvíc používám stejně Operu Mini :) Hodně zajímavě vypadá prohlížeč Skyfire, funguje podobným způsobem jako Opera Mini, takže rychlost je slušná. Škoda jenom, že ještě není vga verze. Těm, co ho neznají a mají qvga rozhodně doporučuji vyzkoušet, je to sice beta verze, hodně věcí potřebuje doladit, ale těším se na nějakou final verzi.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Skyfire jde taky přes Server jako OM? To jsem nevěděl...pak by to mohlo být do budoucnosti velice zajímavé!!!
Bongo
nováček
nováček

Post by Bongo »

Skyfire loads an image of the Web site first, and then you must zoom in to access data on the page. However, we found that the zooming was efficient and that we were still able to access live data faster than on Opera 9.5.1 Beta and mobile Safari. We have not had any issue regarding the text entry troubles that some users have reported.

více: http://blog.laptopmag.com/mobile-browse ... nd-skyfire

Jenom je škoda, že beta neumí (nebo aspoň když jsem ho ještě používal, neuměla) taby, nějak nefungoval cleartype a rozhraní moc nezapadalo do Windows Mobile - což je pravděpodobně důsledek multiplatformnosti Skyfiru.
nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro

Post by nirman »

pavliicek wrote:No, tak podle toho videa to vypada vcelku slusne. IE ma a bude mit jednu velkou prednost, at se to nekomu libi nebo ne, vetsina vebu je optimalizovana prave pro nej, takze si myslim, ze bude vykreslovat velice solidne. Opera 9 v beta verzi je opravdu silena a neverim tomu, ze by se ve vostry verzi stabilizovala....
Ano, vetsina webu je optimalizovana na IE ale pouze z toho duvodu, ze kdyby tvurce webu pocital jen s tim, ze lide pouzivaji pouze Operu, FF a jine, tak uzivatele IE NEBUDOU mit stranky a formatovani zobrazeny korektne. Proto se pouzivaji triky jak docilit stejneho vysledku na IE a ostatnich, ne tak blbych prohlizecich. Mrkvaci se snazi v novych verzich upravovat logiku chapani kodu sveho prohlizece ale zatim to uroven napr. FF nema. To dokazuje ze microsoft nejde svou cestou chapani webu, pouze dela chyby. Proc by melo byt prednosti to, ze chudaci lidi co pisi weby si musi lamat hlavu s tim aby tyto chyby obchazeli, netusim.

Jeste jsem si vsiml, ze asi nerozumis prizvisku BETA. Ono se takto oznacuji verze co nejsou uplne vyladeny ale daji se jaksi pouzivat. Pokud by uz vyvojar nemel tu snahu nebo zamer program dale upravovat(vyvijet) neoznacil by ji jako Beta verzi. Takze se tesim na finalni verzi :twisted:
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”