Vyšel Live Mesh beta klient pro Windows Mobile komunikátory

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Vyšel Live Mesh beta klient pro Windows Mobile komunikátory

Post by Jiří Hrma »

Live Mesh je nová aplikace, respektive datové úložiště s kapacitou 5 GB, ve kterém si můžete vytvořit neomezené množství složek a ty pak sdílet mezi počítači a komunikátory. Samozřejmostí je pokročilá správa oprávnění, takže do vybraných složek mohou přistupovat jen vámi nastavené skupiny. Live Mesh je do jisté míry revoluční technologie a hned jak dopíšu tuhle bleskovku ji půjdu vyzkoušet :-) .

Microsoft nyní uvolnil beta verzi klienta pro komunikátory se systémem Windows Mobile (a také pro počítače se systémem Mac OS X). Vše potřebné naleznete na adrese Mesh.com. Pro stažení je potřeba vlastnit Live ID (MSN login, případně se můžete zdarma zaregistrovat), pak ve svém profilu změnit region na USA, jelikož pro ČR nejsou zatím tyto služby k dispozici. Pak už si jen stáhnete klienta a můžete se pustit, stejně jako já, do experimentování. Mimochodem, velice pěkný článek o Live Mesh naleznete na blogu Radka Hulána, a zde je i první test s Windows Mobile.

Pokud byste měli se stahováním mobilní verze Live Mesh problémy, zadejte do prohlížeče v telefonu adresu http://m.mesh.com , případně zde je přímý odkaz na instalační CAB soubor ftp://ppcgeeks.com/LiveMesh.cab . Další informace o službě a dojmy sledujte v nových příspěvcích tohoto tématu.

Image

Zdroje: MyEgo.cz, the::unwired
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

To omezení na USA je hlídané na několika místech:

- Live ID účet nastavený na USA
- "Místní nastavení" ve Windows nastavené na USA
- "Location (Poloha)" nastavená na USA
- případně i preferovaný jazyk prohlížeče nastavený na en-US

Dobré ale je, že to stačí změnit na USA před instalací, po instalaci se tam klidně dá vrátit ČR a funguje to :)
neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by neveceral »

Podařilo se někomu synchronizovat soubory z Truecrypt kontejneru? Nebo neznáte nějaké jiné řešení, které by mi umožnilo mít na notebooku šifrované soubory (nejlépe obdobně TC) a ty soubory pak synchronizovat přes Mesh s jiným počítačem?
EDIT Možná nešlo by nějak zařídit, aby se Mesh spouštěl až poté, co se připoji TC kontejner a zase vypínal dřív, než se odpojí kontejner? Pokud se totiž bude připojovat kontejner jako "non removable", tak jdou soubory synchronizovat s Mesh, ale pokud se kontejner odpojí dřív než se vypne Mesh, tak už synchronizace nefunguje.
pretender12
přispěvatel
přispěvatel

mobile klient kde?

Post by pretender12 »

pouzivam mesh uz mesic a je to nadejny projekt ale ted se ptam kde ste nasli toho mobile klienta ? ja to tam nemam dik.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Také jsem měl s instalací mobilního klienta problémy, i když jsem všude nastavil anglické prostředí (nastavení Visty, Live), tak mi to stále psalo, že mobilní aplikace zatím není k dispozici (nabídlo mi to pouze instalátor pro Mac OS X) (klient Live Mesh se mi do PC nainstaloval bez problémů a tady vše funguje), do telefonu jsem to nakonec nainstaloval z adresy http://m.mesh.com . Případně je ten CAB pro WM k dispozici i na této adrese ftp://ppcgeeks.com/LiveMesh.cab (ověřeno, funguje).

edit: Tak mám sice staženého mobilního klienta, ale při připojování mi to hodí chybu o nezdařilém připojení k Live Mesh :-( Dělá to někomu také nebo je chyba u mě?

edit 2: Jak tak pročítám komentáře na blogu vývojářů, tak nejsem jediný, kdo má při připojování problém s hláškou:
Connection to Live Mesh failed.
Unable to validate the user on Live Mesh. Please check your connection settings and Retry, or Cancel to exit.
(Live ID i internetové připojení je v pořádku)

edit 3: Spousta problémů s Meshem se řeší přímo na fórech Microsoftu, ale na ten můj problém tam zatím žádné funkční řešení není.

edit 4: Tak vyřešeno, doporučuji nestahovat klienta z toho FTP PPCgeeks, ale přímo z http://m.mesh.com , pak to funguje (je tam novější verze klienta). Funguje to výborně ;)
pretender12
přispěvatel
přispěvatel

presne tak jdu to skusit

Post by pretender12 »

dekuji jdu to skusit
MarekTT
nováček
nováček

Post by MarekTT »

Ja mam presne ten isty problem "unable to validate..." :cry:
Podla vsetkeho sa o probleme vie a budu ho riesit v nasledujucich hodinach updatom...teda pokial sa nemylim :D moja anglina neni 100 percentna :D

"
Hi everyone,

I work on the Mesh Mobile team, and we've noticed the problem and are working towards a fix as soon as possible.

In the meantime, you are running the correct versions and doing everything right, so don't spend time in reinstalling or re-downloading. We should have an update for you in the coming few hours.

Thanks for all your enthusiasm in trying out the mobile client. We hope to have you all unblocked soon.

Thanks,
Archis "

EDIT: z toho odkazu by to malo fungovat je to nejaka opravena verzia pre pda.... http://m.mesh.com/install/wm6/LiveMesh.cab
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Tak vše už funguje, je jen potřeba toho klienta stahovat z http://m.mesh.com , z toho FTP PPCgeeks ne, tam je stará verze, která má ten problém.

Image
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Tak pekne to vypada a tak moc to se mnou nechce pracovat :( V normalni Opere to nacte, ale divne. V IE6 to nenacte vubec a IE7 nyni nemam u sebe.

Tak jsem zvedavy, jestli se to vubec na XP nainstaluje (podezrele dlouho to nic nedela) a pak jestli to nejak rozchodim :)

Jako neznaly se zeptam, da se zdruzovat do skupin uzivatelu a mezi sebou sdilet soubory?

// Teda MS umi vydesit :lol: 2x za sebou mi na 2 vteriny zcernal monitor :evil:

Kdo poradi?!?! :lol: :-D

http://ike-public.thez.info/mesh_problem.jpg
Windows XP SP3, non-IE7-infected :lol:
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

V Opeře to zrovna moc nefunguje, mám ve Vistě na defaultní otevírání http a https v aplikacích nastavenou Operu, a bohužel to pak bere v potaz i Live Mesh klient (na WM je situace stejná), takže se mi pak vše otevírá v Opeře a já musím linky překopírovávat do IE7, kde teda vše funguje naprosto spolehlivě.

Když se na PC spustí instalace Mesh klienta, tak to chvílí nic nedělá, jen se dole v liště usadí ikonka a z internetu se pak (asi) stahuje zbytek souborů, takže je potřeba vyčkat. Já to stahoval v terénu přes mobilní připojení a za cca 3 minuty bylo spuštěno.

Ano, skupiny samozřejmě používat můžeš, a každé můžeš nastavit práva do určitých složek, je to dost propracované a líbí se mi to.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Aktualizoval jsem problem (ja tusil, ze to jen tak nebude). Muze to byt tim, ze mam Operu jako vychozi? Nezda se mi to, ale co kdyby...

// Je to krap. Na Toshibe to stale pise neco o SQL CE... I po instalaci SQL Server 3.5 Core. Sice to je asi ROMkou, ale coz :lol: Nema nekdo reseni?

Na jinem PC mi to v Opere nacte ok, alespon ze tak. Ale netusim, co s tim PDA

//Na PDA to chce asi konkretne SQL 3.1
MarekTT
nováček
nováček

Post by MarekTT »

Jak ste tam pridali svoje mobilne zariadenie... ked to chcem nakliknut v pc tak je tam moznost pridat len win xp/vista 32 / vista 64/ Mac... v pda zas pri pripajani napise ze Live Mesh Not Aviable. Is aviable to a limited number of user. You not alowed to add you mobile phone to Live Mesh... v pda mam nastavene v regional settings english(united states) a v pc mam polohu nastavenu na USA. hotmail account tiez USA.. neviem kde je problem...
Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X

Post by Nallim »

Tak to je mazec :)

Já jsem s instalací neměl problém...

se stránky mesh.com jsem si stáhl klien pro PC, Win XP
nainstaloval jsem
v pda jsem se přes operu na stránkách m.mesh.com přihlásil a hotovo :)

edit: Po restartu PC, jsem měl rozházenej monitor... musel jsem naistalovat znova grafiku...
MarekTT
nováček
nováček

Post by MarekTT »

Tak ale to sa tam prihlasujes cez operu mobile... nie cez ten soft pre pda...
Inak uz to ide aj mne uplne v pohode par krat som odinstaloval a preinstaloval mesh v pda, par restartov :D a uz to ide v pohode.
Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X

Post by Nallim »

A kde se to tam stahuje? Když otevřu tu stránku, tak tam mám jen sing in a help...

...nemohl by pls někdo někam hodit ten instalační cab?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Vzdyt mas odkaz nahore ;) http://m.mesh.com/install/wm6/LiveMesh.cab

V PPC konecne nainstalovano (bral bych vetsi ROMku :-( Uz jen 15MB volne)

http://social.microsoft.com/Forums/en-U ... 6d2a1876f/

Po procisteni 18.4MB, to uz je lepsi

Naopak problem s pridanim PDA mezi devices, pry casty jev a obcas se to povede :roll: "This mobile phone was not added to your mesh"

Btw vse se mi nainstalovalo s nastavenim na CR.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Muzete mi nekdo udelat screen z obrazovky Add devices? Jestli mate dole odkaz na instalaci, nebo "Coming soon for mobile"

Diky
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Já tam mám také "Coming soon for mobile". Ale když si do PDA z http://m.mesh.com nainstaluješ klienta, tak se ti pak automaticky po přihlášení přes tvůj live account přidá do Devices.
pegas
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Pro 2

Post by pegas »

povedlo se mi to jednou a od te doby ani nahodou

--edit--

jinak podobna sluzba uz bezi dlouho na www.orb.com, jedna se o projekt, ktery se prevazne zameruje na majitele TV karet a nasledneho "streamu". Ovsem sdilet muzete veskera data. Odzkouseno, funkcni a prekvapive spolehlive.
pretender12
přispěvatel
přispěvatel

[email protected] ee

Post by pretender12 »

tak nevim na tom m.mesh.com mne s mojim kontem na live.com (su tam na vyber jenom hotmail a live zadam a napise chy pripojeni) neprihlasi. p. Hrno nejde ten cab poslat ? mam jenom ten z ftp. dik
Post Reply

Return to “Aplikace”