Data na Micro SD u Kaisera

Diskuze o komunikátorech HTC TyTN (Hermes) a HTC TyTN II
Post Reply
purpur
nováček
nováček

Data na Micro SD u Kaisera

Post by purpur »

Ahoj, mám dotaz, který se tu už někdy asi řešil - ale myslím, že problém byl tehdy trochu jiný tak se zkusím zeptat za sebe.
Stalo se mi, že Kaiser přestal vidět data a programy instalované na storage card. Místo na kartě je zabrané, není prázdná ale nic nefunguje, nenajdu ani obrázky ani ebooks, nic. Když dám kartu do čtečky v PC - totéž, ukáže mi zaplněné místo (měl jsem zaplněné asi 2G ze čtyř) ale jinak nic žádná složka ...přes Active Sync totéž.
Nevíte někdo jak ta data obnovit či zprovoznit ? Ona tam ta data jsou protože když jsem zkusil nainstalovat na Storage novou mapu pro TomTom tak mi to zahlásilo, že stará se musí odebrat, takže TomoTom si ji odebral a nechal nainstalovat novou, která je už ze storage funkční. Díky za každou radu či odkaz. Mrzelo by mne kdybych musel kartu formátovat a znova tam vše cpát.... :-( :-( :-(
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

zkus se na to kartu podívat v Linuxu jeslti máš možnost
purpur
nováček
nováček

Post by purpur »

Tu možnost nemám....v čem by to mohlo pomoci ?
Zkusil jsem dát kartu do PC, stále nebyly vidět žádné složky ( jen to hlásilo že je zpola čímsi "neviditelným" zaplněná (jak jsem popisoval výše). Tak jsem ve vistě zkusil jakousi opravu souborů na disku. Načež se mi na kartě vytvořila složka s názvem FOUND000 s 2700 soubory typu FILE0001.CHK až po FILE2700.CHK ty soubory jsou různé velikosti, zřejmě to jsou ty všechny věci jež postrádám, jenže jsou pohromadě, všechny s windowsáckou ikonkou..a co s tím:-( Prostě ty programy a další data tam nějak jsou, ale nevím jak to opravit...a já blbec kartu nezálohoval :-(
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

To uz asi neobnovis, obavam se...
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Zkusil bych jeste si s tim pohrat v Tune Up utilities. Jinak to, že ti TomTom hlasal, ze uz mas starsi verzi, nezjistil z karty, ale z registrů, takze neni jiste, zda tam ta data jsou v pořádku. Zkus vygooglit nejake dalsi programy na zachranu dat a kdyz nic nezabere, tak holt zformatovat... Pak odinstaluj v PDA programy instalovane predtim na kartu, pripoj k PC pres aSync a nech si zas nainstalovat ty progy. Hudba a filmy se daji nahrat znova, ale pokud jsi na kartě měl i nejake dulezite soubory nebo dokumenty, tak ty uz zrejme nezachranis.
Priste opravdu zalohuj aspon jednou mesicne dulezita data z karty nekam do jedne slozky v PC a nepokladej PDA vedle mikrovlnky nebo jineho zdroje magnetickeho nebo elektro-magnetickeho vlneni. Neni to pravdepodobny, ale stava se, ze to udela neplechu. A koukni, jestli neni karta nejak poskrabana, nebo ušpiněná.
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Post by kome »

Na to existujou prgramky , ale tim ze jsi to nechal v tech windowsech opravit , tak uz to zrejme nedokaze soubory obnovit.
purpur
nováček
nováček

Post by purpur »

Tak to je nic moc :-(
Post Reply

Return to “HTC TyTN/TyTN II”