Redukcia Mini USB/3,5jack
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
To je naprosta hloupost, to s tou spotrebou... Membranu to rozechveje stejne, stejna hlasitost (zde = nizka). Jestli beres, ze velke repro zere vic, tak zere zesilovac, ne repro...
Samozrejme, trochu vic potrebuji, ale ne nejak razantne.
No, nebudu se uz hadat, si to zkus sam s lepsimi sluchatkami a uvidis ;)
"U SE vyrabi Ericsson telefony a v nich vysilaci cast mobilu a Sony vyrabi repracky, sluchatka a mikrofony. Velmi kvalitni."
Co je tohle za hovadinu... Vse se vyrabi na jednom miste, resp. dava dohromady. Ano, muzou se pouzivat Sony soucastky, ale ty muzou byt i v nokiich a jinde. Je to jedna podspolecnost, vubec to neni takto rozdelene...
A jestli ti prijde, ze dodavat dobry sluchatkam k walkman telefonum je abnormalni, tak se pletes, to pouze Nokia nechape, ze k hudebnimu telefonu obcas nekdo potrebuje i hudebni sluchatka.
Jenom mi nyni nejde do hlavy, proc resit zrovna toto. Puvodni otazka je zodpovezena, nechapu, proc sem pletes tohle. Je jen tvoje vec, jestli muzes postradat nic(-moc) "sluchatka" a udelat si z nich redukci, pak je i na tobe, jestli nepouzijes lepsi sluchatka kvuli spotrebe.
Samozrejme, trochu vic potrebuji, ale ne nejak razantne.
No, nebudu se uz hadat, si to zkus sam s lepsimi sluchatkami a uvidis ;)
"U SE vyrabi Ericsson telefony a v nich vysilaci cast mobilu a Sony vyrabi repracky, sluchatka a mikrofony. Velmi kvalitni."
Co je tohle za hovadinu... Vse se vyrabi na jednom miste, resp. dava dohromady. Ano, muzou se pouzivat Sony soucastky, ale ty muzou byt i v nokiich a jinde. Je to jedna podspolecnost, vubec to neni takto rozdelene...
A jestli ti prijde, ze dodavat dobry sluchatkam k walkman telefonum je abnormalni, tak se pletes, to pouze Nokia nechape, ze k hudebnimu telefonu obcas nekdo potrebuje i hudebni sluchatka.
Jenom mi nyni nejde do hlavy, proc resit zrovna toto. Puvodni otazka je zodpovezena, nechapu, proc sem pletes tohle. Je jen tvoje vec, jestli muzes postradat nic(-moc) "sluchatka" a udelat si z nich redukci, pak je i na tobe, jestli nepouzijes lepsi sluchatka kvuli spotrebe.
Stejne je to vsechno postavene na ruby HP neni schopno vyrobit a dodat pitomou redukci na jack nemluvim pritom o tom ze integrovat jack do tela pristroje neni tezke ma to hodne zarizeni tak proc Hp ne ? Jsou tu znacky jako je SE ktere jack do mobilu neintegruji ale dodaji vam alespon redukci a to nemusi jit ani o mobil hudebni rady
zapojenie konektora...
vie mi niekto poradit ako je zapojeny usb konektor na HP614 ?
hlavne ta audio cast...
kto pomoze ma u mna redukciu HP614 - 3.5 jack !!
hlavne ta audio cast...
kto pomoze ma u mna redukciu HP614 - 3.5 jack !!
treba vedieť
ja som už urobil tu kratku redukciu a ide to na 100% a nieje problem
tak uz som to psychicky nevydrzal.....
a zacal skusat....a dospel som k tomuto...
takze ked sa pozeram na konektor spredu a audio cast je dole-
ta k L,P su prave krajne dva piny a lavy krajny je GND a musi byt prepojeny aj s kovovoucastou konektora - inak HP nepochopi ze
je zapojene HF/sluchatko...
subjektivne mam pocit ze to hra hlasnejsie a lepsie ako
cez prerobene original HF ( zeby daco robil ten potenciometer ?)
ale moze to byt tou radostou ze po mesiaci (tymto pozdravujem paka
co mi v Sedmihorkach zo stanu ukradol HF+sluchatka) pocujem zo 614ky
normalne BASY!!!!
takze mi ostali este dve redukcie HP614 USB - 3.5 jack...
ak ma niekto zaujem - SZ...uprednostnujem BA,SK...
a zacal skusat....a dospel som k tomuto...
takze ked sa pozeram na konektor spredu a audio cast je dole-
ta k L,P su prave krajne dva piny a lavy krajny je GND a musi byt prepojeny aj s kovovoucastou konektora - inak HP nepochopi ze
je zapojene HF/sluchatko...
subjektivne mam pocit ze to hra hlasnejsie a lepsie ako
cez prerobene original HF ( zeby daco robil ten potenciometer ?)
ale moze to byt tou radostou ze po mesiaci (tymto pozdravujem paka
co mi v Sedmihorkach zo stanu ukradol HF+sluchatka) pocujem zo 614ky
normalne BASY!!!!
takze mi ostali este dve redukcie HP614 USB - 3.5 jack...
ak ma niekto zaujem - SZ...uprednostnujem BA,SK...
@Japo: Diky diky diky! Zrovna vcera jsem tohle taky resil a divil jsem se, proc mi to HP nedetekuje jako HF. Takze pripojit GND na kostru, ok 
Akorat - kdyz otocim konektor tak, jak rikas ty, audio casti dolu, tak mam prave tri piny v tomto poradi: R, L, GND
Meril jsem original HF a tohle mi vyslo, ale nerikam, ze za to dam ruku do ohne 
A posledni otazka - kde jsi sehnal konektor?
Nebo si to urobil jako ja - koupil normalni 5-pin mini-USB a ten plastovy vnitrek na bocich upiloval pilnickem aby se to dalo dat obracene?
Jinak, pokud to bude fungovat, tak zprava pro vsechny - nestoji to vic nez 30 Kč
Akorat - kdyz otocim konektor tak, jak rikas ty, audio casti dolu, tak mam prave tri piny v tomto poradi: R, L, GND
A posledni otazka - kde jsi sehnal konektor?
Jinak, pokud to bude fungovat, tak zprava pro vsechny - nestoji to vic nez 30 Kč
a funguje ta redukce i na 614c?
Ta redukce na 614c funguje, protoze jsem si ji pro 614 delal 
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
Bylo by možné od uživatelů, co už mají vyrobenou redukci (bez kuchání originálních sluchátek), poskytnout nějaký stručný návod, potřebné součástky atd.? Myslím, že nejen já bych vám byl vděčný
.
pre ten navod sa pripajam aj ja... ale este kde zohnat ten miniUSB konektor
hmm... tak som trochu hladal ale nasiel som ze to musi byt usb s konektormi na opacnej strane, v diskusii czc som nasiel obrazok
moze mi niekto potvrdit co to tak naozaj je? Original sluchatka naozaj nemam tak by som to chcel overit.
diki
Code: Select all
http://tmp.overflow.cz/28d45d4f648a4bc4efc8e8181c9f47ccc07961e5/HP.JPGdiki
zdarec,tak sem to zkousel propojit uplne vsemozne a furt nic.tel nereaguje vubec na zadne zapojení.mam hp614c.muze nekdo nabídnout podrobny navod ktery opravdu funguje?dobre by bylo i nejake foto.diky moc
aha takze uz vim kde je problem.konektor usb je opravdu opačný.muže nekdo poradit kde ho sehnat?
aha takze uz vim kde je problem.konektor usb je opravdu opačný.muže nekdo poradit kde ho sehnat?
Ahoj,
konektor lze vyrobit: Proste si koupis klasicky 5-pin miniUSB (treba v GM Electronic) a tu vnitrni plastovou cast na bocich upilujes tak, aby sla strcit na tu uzsi stranu.
Piny jsou zapojeny takto: Pri pohledu zepredu, uzsi (audio) cast je dole - tak prvni pin vlevo je GND, posledni dva piny vpravo jsou L a P (bohuzel nevim ted presne v jakem poradi). GND je jeste potreba pripojit s kostrou (kovovou casti), jinak telefon nepochopi, ze je v nem strcene HF.
Obrazek nemam, foto take
Ale funguje to.
Jedina nevyhoda - kvuli tomu, ze nejde sehnat 10 pin miniUSB nelze udelat redukci ktera by zaroven umela dobijeni, synchronizaci i pripojeni sluchatek...
EDIT: Tak koukam na to schematko nahore a to je asi presnejsi, me totiz taky taky vychazelo ze GND je i na prostrednim... Asi je to s tim rezistorem takhle lepsi... No ale ja ho tam nemam, GND mam na levem a taky to hraje, i kdyz se mi zda, ze to trochu sumi (ze by chybel ten odpor?)
konektor lze vyrobit: Proste si koupis klasicky 5-pin miniUSB (treba v GM Electronic) a tu vnitrni plastovou cast na bocich upilujes tak, aby sla strcit na tu uzsi stranu.
Piny jsou zapojeny takto: Pri pohledu zepredu, uzsi (audio) cast je dole - tak prvni pin vlevo je GND, posledni dva piny vpravo jsou L a P (bohuzel nevim ted presne v jakem poradi). GND je jeste potreba pripojit s kostrou (kovovou casti), jinak telefon nepochopi, ze je v nem strcene HF.
Obrazek nemam, foto take
Jedina nevyhoda - kvuli tomu, ze nejde sehnat 10 pin miniUSB nelze udelat redukci ktera by zaroven umela dobijeni, synchronizaci i pripojeni sluchatek...
EDIT: Tak koukam na to schematko nahore a to je asi presnejsi, me totiz taky taky vychazelo ze GND je i na prostrednim... Asi je to s tim rezistorem takhle lepsi... No ale ja ho tam nemam, GND mam na levem a taky to hraje, i kdyz se mi zda, ze to trochu sumi (ze by chybel ten odpor?)
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
Díky za info, našel jsem si ten konektor v GM a až pak jsem pochopil, co že se to má pilovat
- http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=832-178
Asi se taky pustím do stavby, podle výše uvedeného schématu s tím rezistorem.
Asi se taky pustím do stavby, podle výše uvedeného schématu s tím rezistorem.
huraaaaaaaaa .tak se mi to konecne povedlo.díííky moc smidliboy.je to sice hrozne titerna prace,ale FACHA TO.trochu sem laboroval a zjistil sem ze ten odpor tam neni potreba.dokonce mi pride ze je bez nej zvuk silnejsi.ale jelikoz delam v dost hlucnem prostredí tak bych to potreboval jeste hlasitejs.nekde jsem se tu docet ze nekdo resetoval neco se zvukem a dostal to tim vice nahlas.neví o tom nekdo neco?
super, vdaka za potvrdenie schemy... konecne budem most cez vianoce pocuvat svoju oblubenu hudu a nikoho tak nerusit :D
dake fotky zapojenia mam na blogu...