Uživatelské prostředí yrgo ve značně vylepšené verzi 2.2

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Uživatelské prostředí yrgo ve značně vylepšené verzi 2.2

Post by Jiří Hrma »

Česká vývojářská společnost 2daySoft nedávno vydala zbrusu novou verzi uživatelského prostředí yrgo. Oproti předchozí verzi, o které jsme vás informovali zde, je nový build 2.2 o poznání vylepšený, změnila se grafika prostředí, přibyly nové funkce na obrazovce Dnes a zlepšila se podpora pohybových gest pro přechod v jednotlivých nabídkách. Optimalizace se dočkala i VGA verze aplikace, která je nyní mnohem svižnější.

Image

Yrgo neoplývá žádnými extra náročnými grafickými efekty, naopak sází spíše na použitelnost a přehlednost, což určitě řada našich čtenářů ocení. Zkušební verzi yrga můžete stahovat ze stránky výrobce, a pokud se vám prostředí zalíbí, za přijatelných 10 USD si můžete koupit plnou verzi.

Yrgo na videu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JEBrCdHbNqY[/youtube]
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

RECENZE

Post by Ruslan Botsyurko »

Páni,pěkně promakaný,chlapec si dal práci.Du to hned ozkoušet a sem zvedav jestli mi pobezi taky tak svižně a kolik bude potrebovat RAM.

EDIT 16.9.2008:
Tak jsem aplikaci ozkousel na UNIM (bez RAM upgrade).
Zasadni problem, ktery jsem objevil je, ze aplikace nepodporuje zmenu režimů portrait/landscape. Poprve jsem ho spustil v landscape, byl ukrutně pomalý, cekal jsem i dve vteriny nez se posunula kontextova nabidka. Nastavil jsem today screen, ale po otoceni do portrait rezimu bylo zobrazeni vadne. Tak jsem program restartoval a tentokrat spustil v portrait rezimu. Bezel o poznani rychleji(ikdyz ne tak rychle jako na tom videu nahore), ale po nastaveni obrazovky a opetnemu pretoceni do landscape opet divne zobrazeni. Posledni vec, ktera mi chybela je moznost nastavit obrazek na pozadi homescreeenu(nejsem ten, ktery si cpe nejaky machrovinky na tapetu, ale rozhodne radeji koukam na prijemny zeleny les na pozadi, nez na monotonni obrazovku). Nicmene program me zaujal hlavne sirokou moznosti upravovani a 'designování' homescreenu, vsechny prvky se daji premistovat na libovolne misto, muzou se pridat today pluginy, indikatory prijatych zprav, hovorů,sily signalu, baterky,... Menu je celkem prehledne, grafika decentní, ale nepřeplácaná, coz je dalsi plus. Vyborna vec jsou 4 virtualni obrazovky. Bud si muzete udelat 4 homescreeny, nebo jen jeden a na dalsi 3 nacpat treba ikonky svych oblibenych programů, today pluginy, ktere se vam nevesli na prvni obrazovku, dulezite kontakty atd. Cimz ziskate rychly pristup k pro vas dulezitym funkcim vaseho PDA.

Takze resume: pokud mate stroj, ktery pracuje jen v portrait modu a ma vetsi RAM, doporucuju prog alespon ozkouset, urcite nekoho zaujme. Nekdo bude i ochoten si ho za tech 10 babek koupit.
2daysoft
nováček
nováček

Re: RECENZE

Post by 2daysoft »

Dobry den,
vcera vecer vysla na strankach www.2daysoft.com nova verze yrga (v2.2), ktera resi problem s portrait/landscape modem. Stejne tak vsechny ostatni vase pozadavky jsou jiz v nove verzi prepracovane:
* podpora skinu (jakykoliv obrazek/ikonku v yrgu lze nyni vymenit za vasi - vcetne pozadi)
* podpora HW klavesnice pro vyhledavani v kontaktech
* Full screen mode
* v pripade, ze prechody z jednotlivych obrazovek by byly prilis pomale, lze animace vypnout

Podrobne informace naleznete na nasich strankach v casti blog, pripadne v diskusnim foru.

S pozdravem,
Lukas Haraga
2daysoft.com
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

vyzkoušel jsem to v emulátoru a můžu říct že to vypadá pěkně :wink: . Jenom dotaz, bude někdy i verze fungující s rozlišením 240x240?
2daysoft
nováček
nováček

Post by 2daysoft »

Zdravim,

jsem rad, ze se programek libi. Oficialne zatim toto rozliseni neni podporovane, ovsem rekl bych, ze yrgo by v tomto prozliseni melo v pohode fungovat. Jen jsem nemel prilezitost to nikde vyzkouset.

S pozdravem,
Luky

http://www.2daysoft.com
yrgo - Nejvice nastavitelny UI pro Windows Mobile na trhu!
[yrgo forum | yrgo blog]
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Klobouk dolů! Kdyby takhle reagovalo na nazory uživatelů více vývojařů včetně Mrkvosoftu, tak bychom byli my spokojenější a vývojaři by byli rádi, že se soft líp prodává.
Nová verze je opravdu o hodně lepší. Nemusel jsem ani vypínat animace a vše fungovalo celkem plynule a rychle. Problém s portrait/landscape režimy vyřešen na 1čku, dokonce je podle mě i lepší si vymodelovat zvlášť landscape a zvlášť portrait + nastavit si zvlášť pozadí pro jeden i druhý mod. Vypada to pak líp, než pouhý 'resize', který dela windows s todayscreenem po otočení a navíc to řeší leckdy i problémy s tapetou. Celý program a timpádem i PDA se dají navíc ovládat jen prstem(jsem sice zastáncem stylusu, ale v terénu když máte jen jednu ruku volnou, je to knezaplacení).
Sám sice nejspíš zůstanu u původního zobrazení, ale myslím, že spousta uživatelů tenhle prog ocení a navíc bude asi užitečný pro začátečníky díky přehlednosti a možnosti 'pohrát si' celkem jednoduše se vzhledem.
LOSTman
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 16GB

Post by LOSTman »

Je to v češtině?
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Bohužel ne, ale to snad neni takovy problem,nebo jo?
LOSTman
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 16GB

Post by LOSTman »

To je trochu absurdní, na to, že to vyvinul čech, nemyslíš?? :x
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Je to už napsaný v komentářích pod recenzí, lokalizace bude v příštích verzích :wink:
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

2LOSTman:
Neni to absurdní, protože anglicky mluvicích lidí chodí po téhle planetě PONĚKUD víc než Čechů. Takže vyvinout soft v anglickem jazyce je zaroven nejlepsi zpusob jak ho propagovat do světa. I kdyby to byl sebelepší a revoluční program v češtině, tak s největší pravděpodobností shnije v malém českém rybníčku protože zahraniční uživatele internetu na nej bud vubec nenarazi, nebo mu nebudou rozumět a nevyzkoušejí ho.
Ceska lokalizace sice přiláká spoustu dalších ceskych uzivatelů, pro nekoho muze byt nezbytná, ale udelat prog, web a predvadeci video na YouTube v anglictine je ten nejlepsi reklamni tah, jaky mohl 2daySoft(resp. pan Haraga) udelat.
Reklama je vec, kterou vsichni tak nesnášíme a zároveň věc, bez které bychom nemohli žít.
Jak řekl Henry Ford:
" I kdyby mi zbyl poslední dolar, investoval bych ho do ...... "
Čeho asi? ;-)
2daysoft
nováček
nováček

Post by 2daysoft »

Diky moc za vase nazory. Jsem rad, ze se vam nova verze libi. Uz se muzete tesit na dalsi :-). Bude tam nekolik velmi dulezitych zmen, ktere povedou k tomu, ze konkurenci opet predbeheneme.

K te cestine - prozatim skutecne neplanujeme program lokalizovat. Cesky trh je docela maly a na ostatni trhy bychom potrebovali nakladne prekladatele. V budoucnu ale planujeme moznost lokalizace primo uzivateli. Tim asi zabijeme dve mouchy jednou ranou :-).

Cim vice bude yrgo nastavitelne, tim lepe!

[yrgo forum | yrgo blog]
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

A jak je to s koupí SW? Máme čekat na novější verzi, nebo si případný zájemce může koupit YRGO už teď a získaný klíč uplatnit i na novou verzi?

S tou nastavitelností máte absolutně pravdu. Někdo to možná neocení, ale s tak širokými možnostmi customizace se uživatel stává částečně programátorem (HODNĚ PŘIBLIŽNĚ, něco jako FrontPage na úpravu HTML :-) ) a může si koupený soft upravit na 80% podle svého gusta a vychytat možná i případné nedostatky nebo věci, které mu nepadly do oka.
2daysoft
nováček
nováček

Post by 2daysoft »

Licencni cislo, ktere obdrzite je platne i pro dalsi a dalsi aktualizace minimalne po dobu jednoho roku.

Jinak yrgo jeste zdaleka neni tak nastavitelne, jak bych si predstavoval... ale to az priste :-).

[yrgo forum | yrgo blog]
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Diamond 2

Post by Petr_K »

Tak to nevím s tou lokalizací, věřím, že anglicky mluvících je více než těch co mluví česky, ale pokud to vytváří čech, kterej neumí česky, tak se mi to zdá také divné. Takže pěkné, ale pokud to nebude česky, tak mě to nezajímá a věřím, že nebudu sám. Pokud chce být někdo světový, tak by se měl podle toho i zaměřit. Známe všichni mnoho tvůrců, kteří maji různé lokalizace a i do češtiny. Spíš mě to připadá trošku arogantní.
Tak co na závěr? Ať uspějete v anglicky mluvícím světě, ale to by musela být hodně převratná aplikace aby se hodně uspělo, což zase také není, ale i přesto vám přeji mnoho úspěchů.
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petr_K »

Tak to nevím s tou lokalizací, věřím, že anglicky mluvících je více než těch co mluví česky, ale pokud to vytváří čech, kterej neumí česky, tak se mi to zdá také divné. Takže pěkné, ale pokud to nebude česky, tak mě to nezajímá a věřím, že nebudu sám. Pokud chce být někdo světový, tak by se měl podle toho i zaměřit. Známe všichni mnoho tvůrců, kteří maji různé lokalizace a i do češtiny. Spíš mě to připadá trošku arogantní.
Tak co na závěr? Ať uspějete v anglicky mluvícím světě, ale to by musela být hodně převratná aplikace aby se hodně uspělo, což zase také není, ale i přesto vám přeji mnoho úspěchů.
2daysoft
nováček
nováček

Post by 2daysoft »

Nevidim nic arogantniho na tom, ze jsme se rozhodli venovat nas cas novym funkcim a vylepsovani programu pred lokalizaci. Program zdaleka neumi to, co bychom chteli, aby umel a proto se snazime maximalne zamerit svuj cas na vyvoj novych vlastnosti a vychytavek.

Az bude program skutecne umet to, co od nej ocekavame, zacneme si hrat take s vecmi, jako je lokalizace a podobne. Prozatim to ale skutecne neni nasi prioritou.
neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by neveceral »

s lokalizací souhlasím s 2daysoft, jenom ať vylepšují a časem dopracují uživatelské lokalizace, až bude doba zralá :-)
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petr_K »

2daysoft> Je to jen můj názor a nikomu jej nevnucuji, tak se na mě za to nezlobte, ale já to vidím jak jsem napsal a vsadil bych se, že nejsem sám, jen to většině nestojí ani za těch pár vět. Jinak jak píšeš, že až to jednou doladíte, tak se možná začnete věnovat lokalizaci,... je otázkou o jaké časovém horizontu mluvíš, protože za nějaký ten páten bude zase už něco jiného, tak aby vám neujel vlak.
Good luck to you
2daysoft
nováček
nováček

Post by 2daysoft »

Ja se na Vas vubec nezlobim. Vas nazor je legitimni a ja plne chapu, ze nekomu muze absence cestiny v programu chybet natolik, ze si ho kvuli tomu nekoupi. Ovsem my musime nase priority nastavovat podle toho, co nam prinese vetsi popularitu a nasledne prodejnost. Nyni jsme presvedceni, ze program potrebuje jeste hodne uprav, ktere jsou v konecnem dusledku dulezitejsi, nez je ona lokalizace.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”