Iris Browser: Je libo Safari pro Windows Mobile?

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Iris Browser: Je libo Safari pro Windows Mobile?

Post by Jiří Hrma »

Společnost Torch Mobile představila nový internetový prohlížeč Iris Browser, který pro vykreslování webových stránek využívá renderovací engine Webkit, za jehož vývojem stojí Apple a který v upravené podobě používá i prohlížeč Safari na iPhone. Iris Browser tedy můžete označit za safari-based prohlížeč pro operační systém Windows Mobile. Iris se nyní nachází ve veřejné testovací beta verzi, která je šířena zdarma, po uvolnění finální verze lze ale očekávat jeho zpoplatnění.

Image
Srovnání: Iris Browser pro WM vs. Safari na iPhone

Kromě pokročilého renderovacího engine nabízí i spoustu dalších funkcí, jako například zoomování dvojklikem, prohlížení několika stránek najednou, virtuální myš, automatickou rotaci displeje podle polohy telefonu (tato funkce mi na Compactu IV s pohybovým senzorem nefungovala) či nejrůznější grafické efekty, kterými je zpestřeno procházení webových stránek. Pokud vás Iris Browser zaujal, můžete si stáhnout jeho testovací verzi (pro Pocket PC i smartphone), odkaz a další informace naleznete na webu výrobce.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

zase zpestření grafickými efekty... já si snad dám do PDA DOS, na ten to taky existuje?
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

"cmd" uz v pda mas :D akorat nevidis :) s uspechem pouzivam na rychly update soboru mych 614c utils... a je to krasne pohodlne a rychle :) akorat potreba komunikovat pres terminal... :(

ps. ano, je to jen cmd smerovane do zarizeni, ale vyborne funkcni :)
zarizeni ale "svuj" cmd obsahuji jako treba Intermec 6651 ktery ma cmd.exe v \Windows\ a nektere ho skryvaji :) vetsina pda
Attachments
Bez názvu.JPG
Bez názvu.JPG (64.65 KiB) Viewed 1605 times
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

ano, v některých PDA je, ale já ho mám nainstalovaný dodatečně :-)

Nemá někdo možnost porovnat tento prohlížeš s NetFront 3.5
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

NET Front je určitě lepší a hlavně rychlejší, Iris má ještě několik mušek, a pomalejší je i než Opera Mobile. Ale zase je zatím šířený zdarma (i když to testovací verze Opery i NetFrontu také).
kultus
přispěvatel
přispěvatel

Post by kultus »

jj je pomaly ale je to tusim jen beta tak snad se to zlepsi akorat me to neco udelalo s cleartype tak jsem ho dal pryc
keddar
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by keddar »

tak program sem sice jeste nezkousel a OperaMobile mi vyhovuje :)
nicmene pro upresneni, za WebKitem sice stoji Apple, ale vychazi ze spojeni KHTML a KJS coz je HTML a JS engine z grafickeho prostredi KDE pod Linuxem, pouzite napr. v Konqueroru :)
viz: http://en.wikipedia.org/wiki/WebKit
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”