Sony Ericsson Xperia X1 přijde na trh už 30. září

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

aplikace budou všechny na 100% vidět, nic nemůže být schovaný, 800x480 - největší rozlišení na WM - WVGA. Akorát bude problém s aplikacema, co používaj vlastní grafiku (hry, některý navigace (ale iGO 8 mám odzkoušený v emulátoru a jede OK) atd.)
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

příchází xperia x1, příchází na vybrané trhy, přichází, jako jedna z mnoha. mobilní technologie jsou za tu dobu, co se o ní mluví, úplně někde jinde...
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

tslany wrote:...ale iGO 8 mám odzkoušený v emulátoru a jede OK) atd.)
odzkoušení v emulátoru je sice pěkné, ale v praxi mi iGO8 ve fullscreen (WVGA) před určitou dobou rozjet nešlo, a že jsem tehdy hledal a zkoušel, co se dalo
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

jaké např.? i v době představení Xperie existovaly procesory dvojnásobného taktu a samostatné funkční 3D hardwarové akcelerátory grafiky (ATI), ale i přezto se za ten půlrok montují pomalé 500MHz procesory (které existovaly už i před 4mi roky), takže to tak tragické není.

4Chrono: až budu mít nějaké WM zařízení, tak ti to v praxi klidně předvedu s NVD :wink:
joj
nováček
nováček

Post by joj »

anawarr wrote:pmobilní technologie jsou za tu dobu, co se o ní mluví, úplně někde jinde...
A kde? :)
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

to joj> já tě nebudu doučovat.... přečti si specifikace telefonů z doby, kdy se začalo mluvit o experii a podívej se na přístroje, které jsou dnes již v prodeji (né že se spekuluje o tom, že se někdy objeví). displeje, procesory, ram, rom customizace ovladatelnost.

no, ale ty si experii klidně kup, třeba zachráníš konsorcium sony-ericsson
AndyS
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S3

Post by AndyS »

mala rejpava, chtelo by to upravit titulek novinky na mobilmania.cz, tam je uveden termin 15. zari :-)
nevermind
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: vypisování konfigurace je jako poměřování pindíků

Post by nevermind »

Je zajímavé, kolik povyku způsobí jedna prezentace.

Jinak jsem moc nepobral myšlenkové pochody lidí, kteří sem pletou UIQ a berou náš trh jako tahouna. Ale budiž - UIQ, tak jako vše ostatní, nemusí vyhovovat každému. Na to jak hrozně se to UIQ prezentuje a jak strašlivé bylo, dle hororových story některých uživatelů, dodnes se poměrně dobře prodává. Ale myslet si může každý samozřejmě co chce a můj názor nemusí brát v potaz, jako názor zaslepeného a zaměstnané ovce :wink:
Jenom zdůrazním, že CZ trh není ani náhodou tahounem SE. (ne)koupí X1 se rozhodně nejmenovaný výrobce na lopatky nepoloží. A to že by to nekoupil nikdo v ČR, to ho také nepoloží. Podobným spekulacím a teoriím demagogů se jen směji :lol:

Co se data vydání týče - pamatuje si někdo na úsloví "nestahuj kalhoty dokud je brod daleko"? :wink: Přímo z těch stránek s odpočtem se dá odvodit cokoliv :wink:
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Wolfenzi »

Nerejpejte furt že až vyjde, tak to bude low-end. Kdyby vyšla v únoru 2008 tak je to 8. div světa. Když vyjde teďka jak se tu píše, tak to bude akorát nejlepší mobil roku :tlem: . Jasně, na začátku roku nebyla konkurence jako je htc touch pro, ale stejně -> Xperia je imho mnohem hezčí, má větší a jemnější displej, xperia pannels, 3,5mm jack, lepší baterku, natáčí VGA video a ne 352 × 288 jak touch pro, ten foťák by měl být co jsem četl lepší (však je to SE 8-) ) i když má stejné mpx.
Touch pro akorát je dřív, možná nějaká výhoda v hodně používáném VGA rozlišení displeje a bude stát imho tak o 4k míň.
joj
nováček
nováček

Post by joj »

anawarr wrote:přístroje, které jsou dnes již v prodeji (né že se spekuluje o tom, že se někdy objeví). displeje, procesory, ram, rom customizace ovladatelnost.
Konkretni priklad by nebyl, abych si vedel jak strasne je Xperie pozadu?
anawarr wrote:no, ale ty si experii klidně kup, třeba zachráníš konsorcium sony-ericsson
Jses hlupak.
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2

Post by groovox »

Láska
nevermind
přispěvatel
přispěvatel

Post by nevermind »

Wolfenzi: "konkurence", "nástupce".. Užívání těchto slov je už směšné (nic proti tobě). Je dobré si uvědomit CO má Xperia být a K ČEMU, případně JAK byla myšlena. Nebylo to myšleno jako konkurence ABC, ale jako pracovní zařízení. Prezentoval to někdo jako konkurenci čehosi? Nikoliv (pokud se pletu a někde to řečeno bylo, prosím osvěžte mi paměť). Xperia má být multimediální centrum a na práci. Pokud si to koupí někdo s tím, aby "konkuroval" uživatelům ABC, pak nemám slov a dotyčný může jít machrovat kam chce.
Poslední dobou mi přijde jako lehká úchylka srovnávat vše s iPhone a hledat různou konkurenci či nástupce ve všem možném (ideálně ve všem možném+iPhone). Proboha :roll:
jenda.69
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Google Nexus S

Post by jenda.69 »

No, zatim tu nikdo nic s iPhonem snad nesrovnával (to jsem rád)...
A konkurence - ta to snad je, ne? Když začnu péct a prodávat rohlíky, tak to snad bude konkurence pro ostatní rohlíky, ne? Já je klidně můžu myslet jako spásu světa, ale nakonec to stejně bude i konkurence. (a zas jsem napsal kravinu :-D)
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Wolfenzi »

Nic jsem nesrovánaval s iphone. Pouze s jiným HTC (a Xperia je poloviční HTC). A prostě Xperia vede :wink: . Iphone je mi docela ukradený. A kdybych ho chtěl srovnávat tak vytáhnu touch pro HD se stejnym displejem s WVGA a 5mpx fotem :grin:
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

to joj>Hlupákem bych tě nenazval, i když...

napsal jsem "jeden z mnoha" né "pozadu"

připadáš mi jako majitel zařízení jednoho nejmenovaného výrobce, co se vzteká když mu někdo naznačí, že jeho foun není nejlepší...
nevermind
přispěvatel
přispěvatel

Post by nevermind »

jenda.69: je a není. Sám přístroj o sobě bude vždy konkurencí čehokoliv. Ale pouze jako takový. Xperia zamýšlena jako konkurence nebyla. A různé dohady že "pokud nevyjde do XY tak SE to položí" jsou opravdu směšné (protože to nemá s nikým soupeřit).

A že Xperia je poloviční HTC - to si myslíte že Nokii vyrábí Nokia, SE vyrábí opravdu SE? No :lol: :lol: :lol: Dneska nikdo kromě Samsungu (a snad LG) nevyrábí svoje vlastní zařízení. Jedné značce to dělá Sagem, druhé značce někdo jiný (divili byste se kdo :wink: ) . Jedna značka je SE, další Nokia (pořadí přeházeno). Nevím proč se to tedy vytahuje. Ano, jedna továrna která patří HTC to vyrobí. Ale to je vše.
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

nevermind wrote:Dneska nikdo kromě Samsungu (a snad LG) nevyrábí svoje vlastní zařízení.
no moji nokii E90 vyrobila nokia ve finsku :wink:

ale moji nokii 6300 vyrobili v maďarsku. V podstatě si dnes firmy v mateřských závodech dělají vyšší modely...
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Post by mike-biker »

Chlapci nešiřme fámy a flame, já si počkám až vyleze, na recenze, názory čtenářů a pak se v klidu rozhodnu. 8-)
skejpa
přispěvatel
přispěvatel

Post by skejpa »

mike-biker: presne muj nazor

a ted neco co mi vrta hlavou. jakozto clovek ktery WM nikdy nemel (osahal sem si jen par PDAcek) by me zajimalo jak to bude s upgradem z WM 6.1 na WM 7 ? jde upgradovat WM ikdyz ma telefon grafickou nastavbu jako to bude prave u xpreie (nebo touch diamond...) ? neznicilo by to tu vazbu na tu grafickou nastavbu ? mrzelo by me kdybych si koupil tak naslapanej telefon, vysel novej rychlej system a me to neslo upgradovat popripade slo ale prisel bych o graf. nastavbu...
diky za odpovedi
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

v zásadě upgrade wm na vyšší verzi jde, ale musí to umožnit výrobbce daného founu kustomizací
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”