HP iPaq 614c - iGO8 - xT9

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Post Reply
JanK
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

HP iPaq 614c - iGO8 - xT9

Post by JanK »

Zdravím všechny a moc se omlouvám, za zakládání nového vlákna, ale po třech hodinách listování fórem jsem skutečně nenašel odpověď, tak prosím o pomoc a shovívavost. Děkuji.

Mám dva dny 614c, všecko je fajn, ale dvě fatální věci se kterými nedokážu hnout.

Navigace:

TT6 mi běží bez potíží, ale divné mi je, že když v sytému (Externí GPS) změním port nebo porty na cokoliv tak stejně pořád TT6 jede jen na COM6 a nerespektuje cokoviv co je zadané v systému?!? Projevuje se to i tak, že po spuštění TT6 se chytí GPS, čeká na platný signál, pak se na cca 3 vteřiny odpojí a zase najede a jede dál bez jediného problému.

U iGO8 mám problém spojit s HW GPS. Přesně jako u TT, komunikuje iGO jen na poru COM6 a je mu jedno jestli je v sytému nastaveno třeba COM4. Bohužel ten výpadek, který TT přejde bez potíží iGO nezvládne. Napřed najde GPS, ale hned se rozpojí a znova již nenajde. V nastavené iGO pak musím třeba čtvrt hodiny zkoušet chytit port a podaří se to jen v málo případech.
Tušíte někdo prosím? Proč i když nastavím napevno jiný port v Externí GPS v sytému, tak ho programy nerespektují a pořád jedou jen na COM6? Případně mi stačí, jak donutit iGo aby po odpojení modulu ho samo hned našlo?

Díky moc! Tohle je pro mě zásadní a když někdo bude schopen pomoci, budu neskonale vdščný! Díky!

xT9:

může mi někdo prosím pomoci, jak tuto funkci navždy vypnout? Chcu psát jen ABC a vůbec nechci T9 používat, avšak po pátrání kdekoli jakkoli jsem nenašel možnost funkci vypnout.

Díky moc za rady a ještě jednou se omlouvám za nové vlákno.

JK
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Některé programy nastavení portu GPS v systému nerespektují, ale pokuď člověk nepoužívá více navigačních SW zaráz, tak to ničemu nevadí.

Ohledně xt9 - už se to zde probíralo:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=7676&start=0
JanK
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by JanK »

- díky za xT9 , sorry, to jsem nenašel a toto už mám vyřešeno!

- bohužel co se týče té GPS, tak mě by bylo celkem jedno na kterém portu to jede, ale jde mi o to aby to šlo! Bohužel prostě iGO8 si pinkne na port, za 2s ukáže že GPS nalezena a pak okamžitě GPS HW lost. a nejde znova připojit - někdy se to povede třeba po deseti minutách hraní si, ale většinou už ne.
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Post by murder »

V IGO 8 musíš upravit sys.txt a přidat tam tohle:
[gps]
port=6
baud=57600
set_messages=0

Pak to bude OK, jinak zjistil jsem, že iGo8 je neskutečně nehospodárné k procesoru a baterii a telefon se s ním hodně přehřívá a pak i vypíná. Včera jsem testoval TT7 a s ním se to hřálo tak z poloviny než s iGo8, ale TT7 mi nesdí (nejnovější mapy jsou pořád tragické), takže můj favorit je MobileNavigator 6,5. Ještě mám v merku jednu navi, testnu a pak dám vědět.
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

no nevim,
testnul jsem igo8 a zlatej tomtom
pokryti tt7 map je be problemove - mozna slovensko je porad slabsi ale to me netrapi
uzivatelsky je to jednoznacny
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Post by murder »

uživatelsky - no nevím, věc názoru, ale když jsem zadal navigaci domů tak mě TT7 s mapou 720.xxx (nevím přesně číslo, ale je nejnovější) tak mě poslal o 12 km jinam a tam byla nakreslena moje vesnice. To není chyba kalibrace nebo ještě nezakreslení, to je ignorace map. Dále jel jsem po Brně a dvakrát mě poslal přes křižovatku rovně a za křižovatkou chtěl abych jel do vedlejší a vlastně jsem se vrátil vedlejšíma na křižovatku a odbočil 1x vlevo a podruhé vpravo. Děkuji, ale nechci. Takhle dobrá navigace nemá vypadat.
daman
nováček
nováček

problemy s iGO8

Post by daman »

Ahoj,
mam stejny problem jako JanK. Udelal jsem, co radil Murder (editace sys.txt) na uvedene hodnoty. Zlepsilo se to o fous, ale treba z deseti nastartovani iGO devetkrat nevidi GPS (tedy asi sekundu ji vidi, ale pak rekne: GPS disconnected, odskrtne se tlacitko a uz se znovu nespoji).
daman
nováček
nováček

Post by daman »

Tak si odpovidam sam :grin: - kdyby na tom byl nekdo podobne. Problem byl v tom, ze soubor sys.txt jsem mel na nekolika mistech - na karte (kam jsem podle vseho iGO nainstaloval, pokud si dobre pamatuji) a v adresari Program Files. A samozrejme spravna lokace byla az ta druha.
Inarus
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 1320, Dell Inspiron 11 3147

Post by Inarus »

Me u tt7 nevim proc,vzdycky po tak 30/50km zacne blbnout,poloha lita sem tam a neda se to pouzit,urcuje ji to uplne spatne a je jedno jak dobrej signal mam.Uz me ta navigace pekne... stve.Sem si rikal,tt7 se konecne neprehriva,ze to bde ok,ale ono ne.Byl sem 614 hodne nadsenej,ale kdyz srovnam navigaci v mio a701,tak to se neda.Porovnaval sem je a mio celou cestu vysokou presnost,vic satelitu a hp spatnou a zhruba polovinu.Nechapu to.Asi ho reklamuju kdyz vsude pisou,ze nemam s navigaci problem.A to zkousim tt6,tt7,igo06,igo8.
Hans
nováček
nováček

Post by Hans »

Nedokázali by jste mi poradit jak odinstaluji IGO 8 ver. v8.0.0.44366 ? V menu odebrat programy není vidět a v programech je sice uninstall, ale po kliknutí se sice zeptá zda ho chci odinstalovat, ale nestane se nic. Díky
Post Reply

Return to “Hewlett-Packard”