Gsen: Automatická rotace displeje u HTC Touch Diamonda

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Gsen: Automatická rotace displeje u HTC Touch Diamonda

Post by Jiří Hrma »

V komentářích u článku HTC Touch Diamond vs. T-Mobile MDA Compact IV mě anonymní čtenář (díky za tip) upozornil na aplikaci Gsensor, kterou ocení všichni majitelé Diamondu. Jak již víte z předešlých preview, telefon umí vestavěný pohybový senzor využívat jen v některých aplikacích (Opera Mobile, hra Teeter, aplikace Album), v celém systému ale automatická rotace displeje nefunguje.

Image

A přesně tohle dokáže vyřešit freeware utilita Gsensor. I když se může zdát, že je konfigurace trochu složitější (vše se provádí přes příkazovou řádku), není tomu tak.

Pokud například chcete aktivovat automatickou rotaci obrazovky Dnes (je třeba vypnout TouchFLO 3D plugin, který landscape režim blokuje), stačí do konzole programu napsat #window(Today). Mimochodem, v ROM Diamondu je automaticky skryta rotace displeje (položka v Nastavení), pomocí jednoduchého tweaku je ale možné ji opět zviditelnit, postup najdete na SmartWiki.cz. Gsensor 1.0 můžete stahovat přímo ze stránky výrobce.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

gSensor vyšel v nové verzi 1.5, pro majitelé Diamondů je tahle aplikace nutností. Aktuální verzi můžete stahovat ze SmartWiki.cz.

Vyzkoušejte také utilitu TouchFLO 3D Config, kterou rovněž najdete na SmartWiki.cz.

GSensor 1.5
Využijte pohybového senzoru v Diamondu naplno! Po nainstalování této aplikace bude docházet k automatické rotaci displeje ve všech aplikacích a programech. Pomocí příkazů v konzoli můžete GSen jednoduše konfigurovat, vytvořit podmínky pro povolení rotace displeje jen pro vybrané aplikace...

TouchFLO 3D Config
Výborná utilita pro všechny, kteří si chtějí přizpůsobit vzhled TouchFLO 3D pluginu u Diamondu. Config umí nastavit pořadí jednotlivých položek (Home, Kontakty, Počasí, Programy…) a navíc si můžete nepotřebné záložky úplně vypnout, čímž můžete ušetřit operační paměť.
tomasewski
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

GSensor 1.5

Post by tomasewski »

Dobrý den, jak se přidá aplikace, kterou chci aby rotovala, je z návadou jasné. Ale chtěl jsem požádat o radu, jak vyplnout rotaci při úvodním zámku telefonu/heslem..

Děkuji
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iP7

Příkazy g sens pro Compact IV

Post by Nolf »

Zdravím,
mohl by jste mi někdo napsat, jak mají vypadat příkazy pro konzoli v gsens ? Nevládnu angličtinou, takže jsem našel zatím jen tento - #window(Today)
Děkuji
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Vyšla nová verze freewarové utility Gsen 1.7
matias
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

nefunkcne gsen 1.7

Post by matias »

Zdravim

Rad by som ziskal nejaky velmi laicky navod ako tento program spustit, pretoze som ho naistaloval do daimonda a nejde vobec, skusal som aj editovat, ale marne asi robim niekde chybu.

Pls help

matias
swamper
nováček
nováček

touch pro

Post by swamper »

funguje tato utilitka i na touch pro?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

ano, na Touch Pro funguje bez problémů.
swamper
nováček
nováček

Post by swamper »

Tak jsem programek stahnul, ovsem nefunguje :( mate priklad funkni konfigurace? Neotaci se nic. Pokud z konfigurace smazu vsechny programy, ktere se otacet nemaji, tak se otaci pouze prostredi touch flo (manila) a nic jineho.
LuCain
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S3

Post by LuCain »

Not working on HTC Touch Pro with ROM version 1.90.401.1 or newer and HTC Touch Diamond with Telus ROM.
swamper
nováček
nováček

Post by swamper »

no tak sem se dival ze ma zrovna tu romku 1.90.401.1
LuCain
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S3

Post by LuCain »

ono to tak nejak funguje - na today... ale kdyz se tam prida nejaka aplikace tak na ni to nefakci... budem muset pockat na novejsi verzi programu nebo ROM ;-) flashovat neorig ROMky se mi zatim nechce
swamper
nováček
nováček

Post by swamper »

na tohle mam stejny nazor, taky se me nechce do neoficialni romky
radyo
nováček
nováček

Post by radyo »

Jiří Hrma: ak ma oci neklamu tak sa nekonfiguruje cez prikazovy riadok ale cez konfiguracny subor (autor bol asi lenivy robit tomu graficke klikatko alebo si myslel ze takto sa budu lepsie dat vyuzit moznosti programu)
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”