SE Xperia X1 se bude prodávat pouze v černé variantě

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

SE Xperia X1 se bude prodávat pouze v černé variantě

Post by Jiří Hrma »

Sony Ericsson Xperia X1 je nyní nejočekávanějším komunikátorem se systémem Windows Mobile, a i když bylo původně avizováno, že bude dostupný ve dvou barevných variantách - černé a stříbrné, tak to nyní vypadá, že se dočkáme pouze černé verze, alespoň to tvrdí oficiální stránky výrobce.

Image
X1 dorazí jen v černé barvě

Image
Původní stříbrná varianta se na pulty nedostane

Tip: Více si o chystaném SE Xperia X1 můžete přečíst v našem podrobném preview.
joj
nováček
nováček

Post by joj »

Mě se teda černá líbí mnohem víc; škoda že není černí i klávesnice.
Už chystám Artemise na prodej...
nevermind
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: vypisování konfigurace je jako poměřování pindíků

Post by nevermind »

ale testujeme stříbrnou ;) kdo ví, třeba ta se dostane na pult :tlem:
joj
nováček
nováček

Post by joj »

Testujete? ;oI Je UI rychly jako iPhone? :)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

nevim, ale iPhone je určen pro zcela odlišnou cílovou skupinu, zatícmo Xperia má WM a je určena primárně pro WIndows Mobile, tak iPhone je hračka a módní doplněk
Thor Steinar
nováček
nováček

Post by Thor Steinar »

Nebo ve stříbrné bude, ale ne v čechách ... jako vždy :evil:
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Ne, stříbrná verze není uvedená ani na World-wide SE webu...
joj
nováček
nováček

Post by joj »

tslany wrote:nevim, ale iPhone je určen pro zcela odlišnou cílovou skupinu
Nechapu jak souvisi cilova skupina a pozadavek na rychlost prostredi. Ja chci rychly reakce WM.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

protože hračky potřebujou mít nafintěné UI, zatímco pracovnímu nástoji stačí cokoliv co není složity.

Jinak pokud myslíš reakce WM, tak si určitě viděl videa s předprodejními kusy, kde je to strašně pomalý, ostatně jako u všech zařízeních. Ale IMHO když tam nebude TouchFLO tak to bude rychlejší než HTC Touch Pro, ale s neoficiální vyladěnou ROMkou to byje ještě lepší.
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

joj wrote:Testujete? ;oI Je UI rychly jako iPhone? :)
i muj iPaq ma rychlejsi UI nez-li iPhone a to at se jedna o vydolovane TouchFlo popr. jakakoli jina varianta.... a je to presne tak jak rika tslany, rom v predprodejnich kusech jsou od toho aby zarizeni nejakym zpusobem fungovalo.... na pozadi toho vseho je skupinka "blaznu" kteri sedi dnem a noci nad romkou a davaji ji finalni podoby.... stejne tak jako bylo first video Raphaela naprosto jako slideshow (zvlaste today weather atp.) mrkni na final jak to krasne svisti :) a jeste, nelze srovnavat jakekoli WM zarizeni s iPhonem :) je urceno pro uplne jine lidi a je to uplne jiny stroj, uplne jine kategorie...
joj
nováček
nováček

Post by joj »

Nemluvim o nafintenosti. Nechapu proc by pracovni nastroj nemohl/nemel mit rychly reakce. Pisu cinsky nebo co? :)
A nemelo by to byt ze tim spis by mel byt rychlejsi odezvy kdyz jsou pracovni nastroj? Navic proc by WM zarizeni mely bejt brany jenom jako pracovni nastroj, kdyz napr. pro multimedia maji jak hw tak sw predpoklady? Nechapu tu vyhranenost co se tu prezentuje, jakoby ty dve skupiny uzivatelu nemely prunik. Maji.

Kdybych nikdy nemel v ruce iPod Touch, tak bych na to asi taky tolik nehledel. Mel jsem Compacta a mam Artemise, kolega drandi Diamonda - ruzny OS a CPU, ruzne rychly.

No proto se ptam jak to vypada s X1, protoze i na rychlym hw se to da posr... a naopak :)
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

porad nevim o cem mluvis :) muj pracovni nastroj ma minimmalne stejne reychle reakce jako tvuj zminovany iphone pro masy....
nevermind
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: vypisování konfigurace je jako poměřování pindíků

Post by nevermind »

joj wrote:Testujete? ;oI Je UI rychly jako iPhone? :)
iPhone jsem neměl v ruce a vzhledem k parametrům a orientaci na určitou skupinu kupujících ani nebudu mít (ale pokud někdo zapůjčí, nebráním :tlem: ). Tudíž nemohu soudit.
A nevím proč se dnes vše srovnává s iPhone. iPhone je iPhone, Sony Ericsson je Sony Ericsson, Nokia je Nokia. Každá značka má své, ale srovnávat nelze diametrálně odlišné přístroje.
Takže srovnám-li se svým starým Qtekem, tak UI je mnooooohem rychlejší. Otázka je, co udělá lokalizace, až se dokončí jednání ohledně toho (a bude ještě mazec, to mi věřte.... :???: )
tslany wrote: Jinak pokud myslíš reakce WM, tak si určitě viděl videa s předprodejními kusy, kde je to strašně pomalý, ostatně jako u všech zařízeních. Ale IMHO když tam nebude TouchFLO tak to bude rychlejší než HTC Touch Pro, ale s neoficiální vyladěnou ROMkou to byje ještě lepší.
Není jen jedna série prototypů a v jedné sérii není jen jedna ROM. Rád bych chválil jak je to rychlé teď, ale jelikož to není zdaleka finální vzorek, odpustím si jakékoliv soudy (ať ódy nadšené, čí negativní kritiku).
Co mě však fascinuje jsou lidi, kteří v ruce neměli ani prototyp a hned ví, jaké to je a mají o všem jasno. Ví jak je dobrý foťák (btw, pamatujete ty foto pořízení X1, co byly i zde na serveru? Hezký fake ;) ), jak je to rychlé a stabilní...
Jinak X1 není koncipována jako primárně pracovní nástroj. Ale spíše multimediální. Takže ačkoliv sám mám rád šupácké UI (foobar, Windows vypnuté skiny, spořič černý), na multimédia se prostě omalovánky jaksi hodí. A to co bude následovat po tom tomu jen odpovídá (např. fce kterou nebudu jmenovat, kdy si nasdílíte média doma a pustíte.. no, nic :) ).
Gigo20
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by Gigo20 »

Sice na oficiálních stránkách SE je jen Solid Black ale to přece neznamená zatim ještě nic, že nebude Silver Steel. nad se dočkáme. Už aby se prodával. na několika stránkách jsou ceny i kolem 16 tis., ale je fakt, že nikde není vidět ve stříbrném.
cuiviemen
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by cuiviemen »

Jiří Hrma wrote:Ne, stříbrná verze není uvedená ani na World-wide SE webu...
Zajimave ja na oficialnim webu stale stribrnou vidim:
http://www.sonyericsson.com/cws/product ... cations/x1
joj
nováček
nováček

Post by joj »

nevermind wrote:A nevím proč se dnes vše srovnává s iPhone. iPhone je iPhone, Sony Ericsson je Sony Ericsson, Nokia je Nokia. Každá značka má své, ale srovnávat nelze diametrálně odlišné přístroje.
Zajimalo me porovnani rychlosti *UI*, dojem z odezvy. iPod/iPhone povazuju na vyborny v tomhle smeru. Ale uz na ptani kaslu, asi jsem tatar a nedokazu to napsat jasne :???:

Dik za charakteristiku X1 jako multimedialni (pracovni :) ) nastroj, konecne nekonzervativni pohled na vec.
jamaica
nováček
nováček

Post by jamaica »

Odpovím Ti. Co se rychlosti prostředí a odezvy týče, nemůže iPhonu konkurovat ani žádný "hloupý" mobil,natož PPC či smartphone. Jeho reakce jsou bleskové až udivující. Zapnutí telefonu je stejně rychlé jako rozsvítit v pokoji žárovku,tedy žádné prodlevy a čekání. Okamžitě po startu mužeš na net nebo psát SMS. V tomhle směru se mají výrobci WM zařízení a nejen oni co učit a co dohánět.
Jenže to co sem tu popsal je asi tak vše co muže iPhone nabídnout. Navigace funguje jen s google mapama a ještě špatně, telefon se musí při zprovoznění "odemknout" přes iTunes, stejně tak se musí aktivovat SIM kterou do něj vložíš aby si moh telefonovat. A je toho ještě mnoho co tenhle "americký sen" neumí.
Takže shrnutí závěrem - ovládání a prostředí skvělé a rychlé, jenže nemá ani pětinu funkcí v základu co mají zařízení WM. Kdyby totiž iPhone měl v základu takovou softwarovou výbavu jako WM zařízení tak ten rozdíl bude dle mého zanedbatelný. Takže je to jen dobře vmasírovaná reklama do lidskejch kebulí.
iPhone je hračka pro "maséry" na oblbování slepiček, což může být WM taky ale navíc WM může být i multimediální či pracovní nástroj.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Chces v zakladni vybave iphonu vsechno, co existuje pro ppc? Blazne... Za vsechno se plati ;)

Jinak ta rychlost neni na vyrobci, ale Microsoftu coby vyvojari software. Zajimave to resi e-ten, telefon nelze bezne uplne vypnout (pokud si spravne vzpominam)
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Co vím tak uplně vypnout, jde jen pár PDA, například vario. Ale jinak se většině PDA jen zhasne displej a spomalí se výkon procesoru na minimum. Aplikace stále zustanou spuštěné.
X1 vypadá vážně dobře, ale se SE mám samé špatné zkušenosti, podle mě ta černá vypadá lépe než stříbrná.
jamaica
nováček
nováček

Post by jamaica »

Já bych se tý X1 nebál,přeci jen to vyrábí HTC a ne SE. Jediný co mě ale zaráží je cena. Pokud to bude opravdu něco kolem 18-20k :roll: Takovou hodnotu zas značka SE nemá 8-)
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”