Leffi: Ještě že sem přišel odborník...
Proč bysme o něm nic nevěděli? Dokonce jsme před koupí četl několik recenzí, a nabyl jsem dojmu že ten telefon je dobrý. A že nemá kartu, že má WM 6.1, a tzy další nesmysly co píšeš... O tom sem věděl už dávno.
Jenže WM 6.1. neznamená velké písmo. Asi si moc přístrojů s WM 6.1 ještě neměl. A opravdu mi vadí slepecké písmo v SMS, kam se díky tomu nevejdou ani 3 řádky textu. Nebo nabídka která se mi nevejde na displej. Zbytek systému vypadá normálně, takže mě to ve snu nenapadlo. A zmenšit to nejde. Nastavení v Displej/Velikost nemá na písmo vůbec žádný vliv... Je vidět žes to nikdy nezkoušel, a pravděpodobně ani Diamonda nemáš.
Co se týče kontextových kláves... Nikde se and tím nikdo nepozastavoval. Takže mi přišlo že ovládání je zcela logické jak je u WM zvykem. Jenže není.
A co se týče materiálů... Opravdu čekám u přístroje za 12 tisíc nějaké zpracování, a ne kvalitu horší než dětská hračka, protože HTC ušetřilo pár kaček na materiálu. Mě to prostě vadí. Za svoje peníze chci nějakou kvalitu.
A nemusim s telefonem házet. Prostě se poškrábe čímkoli. A pokud to konkurence dokáže řešit lépe, mohu ji snad zmínit, ne? A abych to uvedl na přesnou míru... u iPhone to není méně možné, ale nemožné. Jenže tam se nešetřilo na materiálu...
To už radši měli nechat měkký displej, který se jentak nepoškrábal.
Zvláštní že žádný dosavadní přístroj tím neduhem netrpěl. A žádný neměl displej menší než 2,8" Takže byli ty přístroje špatné, když se nenechaly tak snadno poškrábat?
Doplnění: Nejsem zdaleka sám... Zde jsou linky třeba na XDA (
1,
2). Mimo jiné se tam píše, že Diamond má na displeji horší materiál než předchozí model HTC Touch.
Psaní na Diamondu není špatné. A foťák/kamera je to poslední co mě zajímá. Naopak drobnost jako velká písmena mi vadí. I na stařičký Siemens se mi vešlo na displej více textu... Tohle je podle mě prostě plýtvání. Vím, že to vyřeší neofiko ROM. Ale proč musí člověk takový stroj lámat přes koleno?
A nabídka co se nevejde na displej je trochu problém. Naštěstí jsou tam takové šipečky co to řeší (otravně ale řeší). Viz. výše.
Display ať si klidně je tlakový. Ztěžoval si někdo že je to špatně?
Standa to docela dobře shrnul. A mám z celé Touch série podobný pocit. Prostě pro nenáročné.
Pokud by existovala alternativa, není se o čem bavit. Když ale nic jiného než Touch série není, tak asi jedině "sbohem HTC".
Touch série dělá jedině reklamu iPhone. Co umí Touch* neohrabaně, iPh zvládne pohodlněji. A ne jen napůl.
Na druhou stranu vidím dost důvodů proč ne originální iPhone. Například synchronizace, oblíbené aplikace, nemá tak velké zázemí jako WM.
Diamond není sračka. Co se týká HW parametrů je vynikající. Jen to provedení a praktičnost dost pokulhávají. Jsou lidi co to přejdou. Ale od takového přístroje čekám víc. Nejhorší je, že to kazí jen drobnosti, které ale mě jako uživatele po nějaké době prostě na*erou.