Jj, Loox600 mám ještě v šuplíku

, svého času to byla špička a Jornada byl můj finančně nedosažitelný sen. A, samozřejmě 64MB veškeré paměti, takže operační míň, fakt mě nenapadlo extrémní dělení 10/50 ve prospěch operační

, ale i při tak extrémním dělení jsi nemohl mít víc jak 50 MB volné operační paměti

, zdůrazňuji OPERAČNÍ, o té se bavíme, ne o celkové. Nicméně v oněch letech stačilo a bylo obvyklé dělení paměti 32/32, proto jsem psal standardních 32MB operační paměti.Srovnávat rychlost WM2002 a WM6.1 je zavádějící, každý běhá na svém HW a pokud kupříkladu srovnám Diamonda a Looxe, tak v rychlosti jednoznačně vítězí Diamond a co se stability týče, nezaznamenal jsem ani u jednoho jakoukoliv nestabilitu.
Myslím, že reklamní kampaň na úspěch VGA na 2,8" displeji nemá žádný vliv, osobně jsem nezaznamenal žádnou razantní kampaň v tomto smyslu. Lidé by Diamonda kupovali i kdyby VGA neměl. Chce to prostě vidět. Dřívější odmítání VGA na malých displejích totiž pramenilo z chybného předpokladu, že s VGA rozlišením jde ruku v ruce i VGA zobrazením a tudíž, že vše bude na displeji neúnosně malé, a to je ten zásadní omyl. Na VGA displeji není nic malinkaté, ale vše je vykresleno jemnou a tedy příjemnou grafikou a o tom to je, ale jsou i SW, které VGA využijí i naplno v zobrazení např. Opera 9.5, kdy na VGA je i mniatura webu částečně čitelné, kdežto na QVGA je text vesměs jen organizovaný shluk bodů.
K úspěchu MS přispěla především spolupráce s IBM a potom ve vhodnou dobu pro změnu ukončení spolupráce s IBM

, v době kdy by měla vliv na jeho úspěch reklama, už byl MS za vodou a spokojeně ovládal trh.
Win 1 byly jen prvním pokusem MS o grafickou nadstavbu pro DOS, jakých byly desítky, ne operační systém.
Já vím, všiml jsem si, já se ale nehádám, jen si vyměňuji názory