Windows Mobile 8 údajně nepoběží na jádře Windows CE

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
RSTEIN
nováček
nováček

Post by RSTEIN »

N3o21: Vista i pres ty "inovace" je pouhou evoluci stareho dobreho NT jadra. A Singularity je opravdu zcela jiny OS - nic vam nebrani v tom si jej stahnout a podivat se, ze maturitu by podobny OS skladal za nekolik desitek let. Navic i u Vist byl tolikrat posunut termin vydani, doslo k drastickemu orezani funkci (WinFS) a pritom se "jen" rozsirovalo jadro. Pokud mi neverite, zkuste si sam najit dialogy ve Viste, ktere vypadaji jako dialogy na WIN 95.

Microsoft by byl blazen, kdyby se zbavoval CE jadra - jsem si jisty, ze na CE se nechyta ani Symbian, ani ten prozatim spis "demo" OS Android.

Spis se divim, ze Microsoft netlaci CE i jinam. Nektere mininotebooky na CE jadre (opravdu nerikam Windows Mobile), by mohly byt mnohem lepsi, nez soucasne EEE a podobne pristroje na hrani... Ja bych si notebook s CE (skvela vydrz, uzasna rychlost na nijak vynikajicim HW) do letadla koupil. :)
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

RSTEIN: Win CE jsou všude kolem nás, stačí se podívat na většinu GPS navigací, nebo dokonce i bankomaty.
Mini notebooky s Win CE opravdu jsou, ale jak určitě sám víš, už to jsou zastaralé kousky. :-(
Win CE byli super, třeba Hp Jornada, podpora PCMCIA, USB hostu atd... Škoda že vývoj šel jinudy. :cry:

Image
RSTEIN
nováček
nováček

Post by RSTEIN »

Zdravim KAPU,
jasne mluvil jsem o novejsich strojich s Windows CE, Jornada je preci jen uz prehistorie. Pro me je treba nepochopitelne, ze HTC nedodava SHIFT rovnou s plnohodnotnymi Windows Mobile-CE.
Cca dve hodiny vydrze ve Viste jsou spis k placi..

BTW: V bankomatech jsem nikdy CE nevidel, vzdy se IMHO nasazuji leda tak XP Embedded.
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Taky tě zdravím RSTEINe.
Jak jsme psal: Mini notebooky s Win CE opravdu jsou, ale jak určitě sám víš, už to jsou zastaralé kousky.
Bohuže je to škoda, pamatuji si Jornadu 720, která neměla problém vydržet v provozu 15 hodin. U shifta také povauji výdrž 2 hodiny na baterie za žalostné minimum.
Proto používám klasické PDA k práci, sice to neni uplně ono, ale nic lepího v současné době bohužel neni. (u nás?)
RSTEIN viděl jsi tohle: http://smartmania.cz/index.php?ind=news ... e&ide=1005
RSTEIN
nováček
nováček

Post by RSTEIN »

Kapu; To je pekny zarizeni. Doufam, ze nekdy podobna zarizeni budou i v prodeji a budu si moc vybrat z ruznych modelu.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”