Ukazování polohy přes GSM
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
teď mě napadlo, nebylo by teoreticky možné naprogramovat aplikaci, která získá alespoň nějaké data o poloze (přesnost na stovky metrů by stačila
) a poté je přesměrovala na určitý virtuální port jako tok dat z GPS modulu? (jednoduše řečeno: data z telefonu by šli do iGa 8 nebo TomTomu 7 nebo ostatních
)
-
jonathanio
- častý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 4S
Jde to i pres GSM. Na vesnici kde jsem ted mi to urcuje poloho s presnosti 5000molda wrote:No pokud já vím tak Google maps potřebuje GPS a ne GSM.Asi si to pletete protože podle podpisu máš X600 a ta má integrovanou GPSku.Takže žádné GSM.Ahoj Olda
nevim jestli myslime to same, ale napr. u iPaqu 614c tohle funguje docela spolehlivetslany wrote:teď mě napadlo, nebylo by teoreticky možné naprogramovat aplikaci, která získá alespoň nějaké data o poloze (přesnost na stovky metrů by stačila) a poté je přesměrovala na určitý virtuální port jako tok dat z GPS modulu? (jednoduše řečeno: data z telefonu by šli do iGa 8 nebo TomTomu 7 nebo ostatních
)
mno tak to by v podstate nemusel obyt slozite, seznamy BTS jsou volne dostupne a napsat program ktery by v dane oblasti simuloval pritomnost adekvatni BTS a pak ho "kamsi" posilal... v tom by byl asi nejvetsi problem
jak telefonu vnutit tato data? v jakem formatu? Na miste by byl asi nejaky odbornik se znalosti datove architektury GSM (kvuli korektnosti vystupu) a pak nekdo, kdo by zvladnul poslat tyto data do jine aplikace... btw. nejak mi unika ale smysl, proc robit "GPS/GSM" prevod kdyz GPS je technologicky na vrchu? Nebo sem to stale blbe pochopil....
mozna jeste tak naopak
Dle BTS simulovat GPS, to by bylo jednodussi, sezente onoho cloveka na GSM/GPS a muzem se do toho pustit
btw. idealne vyuzit e112 popr. e119 ale priznam se ze o fci ve zdejsich krajich nemam ani paru...
/edit: precetl sem si tvuj prispevek znova a uz sem to pochopil
srry je to presne naopak
takze posledni veta v tom mem prispevku je k tematu 
/edit: precetl sem si tvuj prispevek znova a uz sem to pochopil
Snad jen na vyvraceni mytu: 
Seznamy BTS nejsou volne dostupne - v exportovanych seznamech GSMWebu GSP souradnice nejsou. Samozrejme si o data muzete pozadat, ale ja zatim data z GSMWebu nemam...
Ano v nektere dalsi verzi Net Monitoru tuto funkci pridam - duvod, proc to treba jeden clovek chtel, byl ten, ze potrebuje sledovat, kde se behem dne pohybuje, a s GPS mu v PDA nevydrzi baterie.
BTW: Programovat tyto funkce znamena pohybovat se v oblasti, kterou Microsoft vyhradil pouze OEM partnerum (lidem, co maji Platform Builder).
Seznamy BTS nejsou volne dostupne - v exportovanych seznamech GSMWebu GSP souradnice nejsou. Samozrejme si o data muzete pozadat, ale ja zatim data z GSMWebu nemam...
Ano v nektere dalsi verzi Net Monitoru tuto funkci pridam - duvod, proc to treba jeden clovek chtel, byl ten, ze potrebuje sledovat, kde se behem dne pohybuje, a s GPS mu v PDA nevydrzi baterie.
BTW: Programovat tyto funkce znamena pohybovat se v oblasti, kterou Microsoft vyhradil pouze OEM partnerum (lidem, co maji Platform Builder).
na gsm net polohy jsou
sice by to znamenalo sedet a prepisovat, lokalizace by byla o dost mene presnejsi (njn, prepis adresy na pozice neni to nejlepsi)
btw. myslim ze toto se da zvladnout s klasickym gps/gsm sdk (ziskani dat ze site, porovnani s db bts, odeslani dat ve spravnem formatu) btw. asi nejvetsi orisek bych pro me videl v ziskani dat ze site (ale ty to zvladas
) btw. microsoft pro ruzne projekty poskytuje ruzne veci kupodivu na dotaz
zvlaste pak ten cesky, pritom staci parkrat zajet na nejaky ten bussines meeting do hotylku nekde v zapadakove, odsedet dva dny prednasek a pak u pivka pokecat s country managerem portable pro cechy
osobni zkusenost z oem retail meetingu minuly rok
jeste dodneska mam doma maketu HP 514ky a hromadu nalepek na paviliony (+nejake ty "drobnosti" o kterych se nemluvi")
btw. s tema datama me dyztak oprav, opravdu jsem jeste do gsm/gps nejak nezabloudil krom toho ze sem si udelal little programek tkerej mi vypsal aktualni pozici
tot vse...
a presne proto si myslim ze muzou podporit dobry projekt se kterym by se na tom MS mezinarodnim poli blejskli trochu vejsRSTEIN wrote:ale bohuzel v CR je Windows Mobile/CE porad jen popelkou, o kterou regionalni zastoupeni moc nepecuje...
Napsat se da ledacos a ja mam v hlave nejake myslenky, jak cast kodu znovu komercne pouzit (snad jen reknu, zeby slo o zarizeni bezici na Micro .Net Frameworku).
Nicmene nez bych se tu znovu rozepisoval, dam link na spot, kde jsem svuj vztah k temto free programum shrnul.
http://blog.renestein.net/GSM+Net+Monit ... a1nky.aspx
Nicmene nez bych se tu znovu rozepisoval, dam link na spot, kde jsem svuj vztah k temto free programum shrnul.
http://blog.renestein.net/GSM+Net+Monit ... a1nky.aspx
Ano, chyba 1000 znamena, ze BTS neni v databazi.
Hledal jsem v logu:
NetworkCode=23002, LAC=-51, CellId=14:14:15 NetworkCode=23002, LAC=-51,
NetworkCode=23002, LAC=-51, CellId=226
NetworkCode=23002, LAC=-51, CellId=113
Tohle jste Vy? Problem je, ze E-TEN (? a nektere ASUSy)vraci tyhle nesmysly, protoze vyvojari E-Tenu jsou s prominutim, ale vazne dobytci.
LAC -51 je samozrejme nesmysl a cell id je 14. Vyvojari E-Tenu se rozhodli, ze nejaka 3 nahodna cisla budou povazovat za cell id...
Hledal jsem v logu:
NetworkCode=23002, LAC=-51, CellId=14:14:15 NetworkCode=23002, LAC=-51,
NetworkCode=23002, LAC=-51, CellId=226
NetworkCode=23002, LAC=-51, CellId=113
Tohle jste Vy? Problem je, ze E-TEN (? a nektere ASUSy)vraci tyhle nesmysly, protoze vyvojari E-Tenu jsou s prominutim, ale vazne dobytci.
LAC -51 je samozrejme nesmysl a cell id je 14. Vyvojari E-Tenu se rozhodli, ze nejaka 3 nahodna cisla budou povazovat za cell id...
Pokud chces urcovat polohu pomoci GSM, tak jako nejlepsi reseni vidim Google Maps.
Pro blizsi info mrkni na:
Pro blizsi info mrkni na:
Code: Select all
http://netmix.ic.cz/google-maps.a7.htmlWho is online
Users browsing this forum: Amazon [Bot] and 1 guest