Pořízení Bluetooth stereo sluchátek na poslech muziky?

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Homi: :lol: Tak ted jsi mel fakt rozesmal, takovyhl vtip jsem necetl uz dlouho...

Koss spunty 85%
Motorola MPx220 70%

To se mi silne prici... Jestli Koss Porta Pro ma 100%, tak motorola ma podle me 1% :lol: No nevim, jak jsi to jako porvnaval, treba jsi hluchy, co ja vim...

Jinak fakt nevim, co te z toho clanku uklidnilo...

Ten rozsah "repracku" v mobilu jsi vzal kde? Ano, mozna ma ten rozsah, ale 100Hz je porad hojna hodnota pro basove tony (nevim jak to napsat) a slysis z mobilu ty ohromne basy? Ja teda fakt ne... Rozsah to muze mit jakykoliv, ale provodeni to nedovoluje.

Jinak tady je skvely ukaz, co dokaze udelat PR oddeleni pro nalakani lidi - http://www.megaobchod.cz/audio-video/pa ... efId=24267 http://dvd-elektro-videa-autoradia.obch ... +dp113845/ vsimni si rozsahu. Veris mu?

Kdyz se vratim k bluetooth sluchatkum, proc si myslis, ze je nedelaji zadne poradne firmy (sony prosim neprobirejme, dejme tomu, ze delaji vsechno)? Reknu ti to takhle - jestli chces BT sluchatka, tek vezmi neco od Sony, vyber stejne neni a z toho je to nejlepsi ;)
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

To IKE:
cauky,vidim, ze se potkavame na ruznych vlaknech...

Nevim sic,co te tak rozesmalo,ale zkousel jsi to na vlastni sluchadla?

Moje zkusenosti jsou prave na MPX220,mel jsem redukci a vyzkousel,vsecky 3 sluchatka za sebou(ty Kossy spunty,co mam jsou za 600.-,mozna jsou nejake lepsi). Nakonec jsem skoncil u origos Motoroly,chtelo to upravu v EQ,trochu slabsi kvalita vyvazena mikrofonem a obsluhou hovoru,Porty pouzival doma.
Ale hlavne, bavime o zdroji: mp3 200btr,PDA out(bylo to v poznamce,asis neregistroval),kdyz mas audio out na teto urovni,tak se rozdily preci jen snizuji.
Tato diskuze ma uz nekolik stranek, ale o nejakem srovnani jsem se dosud dozvedel prd,nekolikrat na to vyslovne upozornoval,jsem rad, ze to konecne nekoho zaujalo,treba se neco dozvim o "usich".
Veta Koss ma 100,tak Moto ma 1%(jo jeste,bavim se o origos drat.sluchatkach,co jsem dostal k Mot.),tak kolik ma pak iPaq???

O tech rozsazich si moh pocist v odkazu,tedy jeste jednou:
* Indikace nabíjení baterie
* Profil kompatibilní s Bluetooth® A2DP, AVRCP, HFP, HSP
* Výstup Bluetooth® Bluetooth® třída 2
* Specifikace Bluetooth® Bluetooth® verze 2.0
* Typ dobíjecího stojanu Přímé dobíjení
* Membrána PET
* Frekvence zkreslení Méně než 1 % na 1 kHz
* Jednotka ovladače 30 mm, kulatý typ
* Efektivní rozsah kmitočtu 100 - 4 000 Hz
Ganimed
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HP ipaq 614c

Post by Ganimed »

Mi je to celkem jedno rikejte si co chcete Kazdy vidi jen Koss, a nemyslim ze Sony je smejd. V te dobe kdy jsem si DR-BT21G kupoval tak bezdratove sluchatka s tylnim mostem skoro nikdo nemel a byly tu jeste Jabra ale maji blbou vydrz a podle uzivatelu se pri miskem stavu baterie chovaji blbe. Tak vyhraly pro mne skladaci Sony s peknym designem a velkou vydrzi. A podle mne hraji dost dobre.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

homi: sry, blbe jsem te pochopil, nejdriv to vypadalo, ze porovnavas zvuk primo Motoroly a ne sluchatek u nich. To se omlouvam. iPaq jsem neslysel, ani sluchatka. Tu frekvenci na strance jsem cetl, ted nechapu, co resis. Ja tvrdim, ze to je klidne realne a neda se to porovnavat s reprackem v mobilu. Ty odkazy jsem postoval kvuli vete "Otazka zni muze si u takovych drahych sluchatek vyrobce dovolit lhat", ze dovolit lhat si dneska muze dovolit kazdy. Jinak predpokladam, ze vis, ze 200btr uz samo o sobe dost omezuje zvuk a pokud je tam hodne zmen, tak je rozsah velmi zkresleny.

Ja nevidim jen Koss, sam mam doma jeste jeden nizsi model Grado a nekolik Sennheiseru, ale proste jsem si PortaPro oblibil nejvice i zvukem (u vetsiny hudby).

Jinak me slo hlavne o to, ze vsechny ty Sony maj tusim jenom provedelni "tylni", coz me osobne nevyhovuje a pro mne je to trochu uz znamka "pofiderni" kvaliti. Jenom muj nazor, treba to tak neni. Jabra podle mne take nemuze delat nejak 2x spickova sluchatka, zameruji se predevsim na handsfree.

Me prijde, ze jsou dostupne jenom Jabra, Sony a par neznamych bluetooth sluchatek. Z cehoz vyvozuji, ze to je pro mne uzavrene tema, proste neni temer z ceho vybirat, nezabyva se tim zadna renomovana firma.

Nekde tu padla otazka, co je efektivni rozsah. To je rozsah dvou tonu, ktere zvlada s udanym zkreslenim "vykreslit" v jeden okamzik, aniz by se nejak omezovaly. Dynamicky by byl jeden ton pri spickovem vytizeni (= po chvili bude ztracet "na kvalite")

Nema to cenu asi resit, ja se vas vlastne snazim presvedcit, ze neni imho vyber a ze parametry temer nikdy neodpovidaji. Jestli vam to vyhovuje, neberu vam to.
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

Toz jsem zkusil equalizerem omezit frekvenci na 4000, tak je to dost poznat (nicmene porad o hodne lepsi nez origos HP).
Uklidnil z vysvetleni na wiki, ze ten rozsah BT neni omezen technologii na 100-4k, ale pouziva ztratova komprese, takze dat.tok je sice polovicni oproti DVD, ale mp3 je kompresovano daleko vic, tak by to mohlo byt OK.
MP3 s 200btr vbr si myslim je na PDAvystup (ja jsem psal o MPX220) dostacujici.
KOSS PORTA PRO neni jen o frekv.rozsahu,dynamice atd.,ale jak psal IKE i ergonomii,kt. mi ze vsech vyhovuje taky nejvic (jedinou nevyhodu bych videl, ze rusis okolo, preci jen uzvarene a spunty nejsou tak slyset).
A ted jsem zjistil KOSS PORTA PRO se daji poridit uz pod 1000.-,dokonce nasel i hodne obchodu pod 900(jeden dokonce 715.-),nejsou to nejaci podvodnici, tedy napr. bez registracniho kodu ci nejake renovace? Kupoval ted Kossy nekdo? Za tu cenu se mi uz vyplati koupit druhe a predelat jack (redukci resit nebudu).
Jen tak na okraj,kdyby Koss zacal vyrabet BT Porta, klidne za 2-2,5k asi by mel slusny kseft,nemyslite?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

kupoval jsem je tady pred rokem a spokojenost. jenom jeste ta starsi zaruka, tak platim asi o 50kc vic pri vymene

http://www.sluchatka.net/1-koss-porta-pro/
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

mno vzhledem k tomu ze koss dela tahle sluchatka tak aby hrali libive, nikoli kvalitne :) ta bych spise sahnul po Sennheiser PMX 200 kdyz na kabliku, a kdyz na BT tak Plantronics Headset Pulsar M590A/R BT ktery uz sem ale dlouho nevidel prodavat takze asi spis Jabra BT620s :) btw. pouzivam stejne sluchatka na kabliku, mel sem prebitecna sluchatak od Mivvy Music a ty hrajou krasne a nemusim nic bastlit :) sice spunty, ale hrajou nice :)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

No promin, ale Koss dela sluchatka aby hraly temer presne, jedine, co neni presne jsou udernejsi basy, ale kdyz to porovnam se sluchatky za 9tis (asi vic, tohle je dovoz USA) od Grado, tak jsou ty basy vicemene stejne.

Jenom nedokazu pochopit, co mate porad s temi sluchatky s tylnim mostem. Me to prijde strasne nepohodlny, to uz radeji dve samostatna sluchatka.
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

docela dobre vistihnuto
Zvuk je velice hutný a poměrně přesný. Přenášené spektrum je malinko přesunuto k basovějšímu podání. Basů je více, a jsou docela přesné, středy jsou informativní, plnokrevné a přirozené, výšky detailní, přirozené. Prostor nahrávek je podán reálně, trochu je ale zúžen. Zvukový charakter je v dobrém slova smyslu normální, nezabarvený. Mužský hlas je méně detailní.
Coz pro me dela z techto sluchatek, sluchatka naprosto nepouzitelna pro poslech hudby :) holt kazdy mame jinci usi :)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Tak nevim, ale tam neni ani jedno slovo v negativnim smyslu :) Jedina "hudba" (="mluvene" "slovo"), ktera tomu muze odporovat je hip-hop.

Jinak nevim, ale podle zahranicnich recenzi tebou zminovany headset Jabra BT620s maji hodnoceni kolem 5/10... Kvuli kvalite stredu a ledkam na sluchatich. Jestli ti tohle prijde jako lepsi, tak fakt nevim... (Koss PortaPro nebo PX100/200 jsou v tyhle cenovy relaci hodnoceni na 8,5-9/10)
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

je malinko přesunuto k basovějšímu podání
středy jsou informativní
trochu je ale zúžen
Zvukový charakter je v dobrém slova smyslu normální
pokud si svoji skladbu na akordeon nahraju a pustim si ji na nich, tak to bude mit do realu opravdu hodne daleko... :)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Cim to nahravas :) Byt ve studio se skupinou je taky jiny zazitek, nez na sluchatkach nebo na koncertu :)

Informativní, plnokrevné a přirozené - znamena, ze ti to poskytne vse, co v tech stredech je

Podobny zaver ti muzu prelozit na ty bt sluchatka z cizich recenzi ;) Bude to jesze horsi hodnoceni nez tady (vetsina recenzi se shodne na "velice nerealne znejicich stredovych tonech, trochu bezbarve")
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

No vidim, ze jste se rozjeli...
Nejak jste zapomneli, ze zalezi taky na zanru a ja bezne pouzivam equalizer. No a diky nemu, a co jsem mel navstevy doma, co clovek to jiny zpusob nastaveni (kupodivu skoro vzdy, jak byl zvykly z domu).
Zaujalo mne to bodovani 1-10/10,kde se to da najit?
Uplne na zacatku jsem se totiz ptal na nejaky srovnavaci test, sam jsem minimalisticke srovnani napsal, ale od vas kde nic tu nic...:-(

To kissman:
libi se mi tve vyrazivo:koss dela tahle sluchatka tak aby hrali libive...
a cestina taky supr
no vsak libive a proc ne? ty jeste zijes, v dobe fotografickeho malovani...
co je na tom spatneho, ze obraz/film/zvuk... je hezci/dynamictejsi...nez skutecnost?
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

2IkE & homi: jak rikam :) 100 lidi, 100 jincich usi a 100 jincich sluchatek :)

/flame on
2homi: proc delat z neceho neco co neni :)
/flame off
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

1)no ne vzdycky, original iPaq opravdu vycnivaji,jeste jsem neslysel, ze by si nekdo stezoval

2) A proc ne? Anebo ty jsi tak ortodoxni,ze chodis jen na unplug koncerty ci koncerty filharmonie?

3)Asi nemas rad pohadky,fantasy...:-(
Ganimed
přispěvatel
přispěvatel

Post by Ganimed »

Stejne nevim musim si rypnout jde hlavne o prumer membran cim jsou reproduktory vetsi tim lepe hraji, a to je stara znama vec, na znacce nezalezi. A tylni most taky neni spatny lidi co si upravuji vlasy s tim nemaji problem
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Tak to je samozrejme, jenze nejde jen o to a navic dneska uz i sikmooci prodejci pouzivaji velke membrany. To uz takovou roli nehraje, samozrejme, kdyz bude stejna kvalita soucastek a jinak velke membrany, tak rozdil bude... a nebude maly (ikdyz kdyz vezmu jak hrajou nektere spunty)

Tylni most je dost o zvyku, ja bych si nikdy nezvykl.

Tez se snazim ekvalizer temer nepouzivat, caste celou hudbu silne zkresluje, i to, co neni nastavene (vada programu/hw). Pouze na mobilu mam trochu zvyraznene vysky, protoze obcas zanikaji a na pc, kde mam ksunt reproduktory (zalozni pc) a mam ekvalizer predimenzovany, protoze vim, ze kvalitne to nehralo ani predtim, ani potom, alespon tam nyni slysim trochu basy a vysky (predtim to bylo zajimave, hlas temer neslysny a basy zadne, jenom rozlezle stredy)

Bohuzel stranku s testy uz v zalozkach nemam, ale mozna se mi to podari dogooglit. Nazev clanku byl Music vs. Koss (ale byly tam i jina sluchatka) a v URL webu bylo audiophiles... vic nevim, pri zbeznem hledani nic.
Ganimed
přispěvatel
přispěvatel

Post by Ganimed »

Dneska je vsechno s Činy tak ta kvalita bude asi stejna ruky tam maji vsichni stejne, doma mam jen par veci (elektronika) co nebyly vyrobeny v cine
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

toz to jeste trochu vratim zpatky...
BT sluchatka uz mam,vcelku prijemne prekvapen,na Kossy to nema,ale oproti origipaq...
ale planuji koupit jeste jedny(jine), takze,jak je to s parovanim,je mozne (kolik max.) pripojit vice sluchatek a poslouchat hudbu z jednoho PDA na vice sluchatkach najednou?
Post Reply

Return to “Hewlett-Packard”