MDA neotevře spojení s Activesync pomocí BT

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

MDA neotevře spojení s Activesync pomocí BT

Post by Gooorila »

Zdar
Mám problém, podobný se zde již řešil, ale jeho závěry mi nepomohly. Takže jde o tohle:
Notebook číslo 1: Win XP a nahrán nejnovější Activesync 4,5.
Notebook číslo 2: Win Vista a nainstalováno centrum synchronizace.
MDA 1: TyTN s WM6
MDA 2: Kaiser s originální ROM
Na notebooku číslo jedna jsem provozoval bezproblémů MDA1 a synchronizoval jej pomocí BT. Nepamatuji si, že bych někdy něco řešil, jen jsem spároval a ihned potom synchronizace fungovala bez dalšího nastavení.
Nyní sem pořídil kaisera, spároval, ale synchronizace BT nejde (jen kabel) a po označení připojení AS v MDA přes BT se dvě sekundy pokouší navázat spojení a pak vyhodí info, že nelze a jestli chci navázat s jiným PC. Tak jsem donesl tytna, se kterým mi to bezproblémů fungovalo a udělalo to naprosto stejnou věc, přestože ještě minulý týden bez problémů vše jelo. Vzal jsem notebook č.2 a tam jsem spároval a oba telefony jely bez problémů.
Odinstaloval jsem tedy AS, nainstaloval znovu, nepomohlo. Odinstaloval a nainstaloval ovladače BT a nic. Firewall je vypnutý, testovací soubor poslaný do notebooku 1 přes BT přišel bez problémů. Při připojení s notebookem 2 se mi po spárování otevře okno s nabídkou, zda chci vytvořit port active sync a žádný jiný. U spárování s notebookem 1 se také otevře okno, ale nabídne serial port a stereo headsed. Proč nabídne v každém systému něco jiného nevím, ale už jsem zkusil vše a netuším, kde je problém. Nemám někde něco špatně zatrhnuto?

Koukal jsem na návody nastavení AS a postupoval dle tohoto: http://smartmania.cz/index.php?ind=news ... le&ide=508 a skončím u obrázku

Image

kde místo activesync mám jen ten stereo headsed a serial port. Na notebooku s Vistama mi však nabídne pouze activesync a nenabídne stereo headsed a serial port
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Koukám, že už si opravdu vyzkoušel všechny možné kombinace. Když nezabírá ani přeinstalace AS a BT ovladačů + vypnutí firewallu, zkusil bych asi jedině reinstalaci celého systému. Aktualizuješ přes Windows Update? Jeslti ne, tak si stáhní všechny aktuální záplaty... tady fakt netuším, kde je zakopaný pes a proč se to děje :-(
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

Toho jsem se tak trochu bál, ale co se dá dělat :o). Jen jsem to zkusil, jestli jsem někde něco špatně přehlídl, protože mi nejde do hlavy, proč to ještě minulý týden fungovalo a teď ne, ale svedu to na to, že když jsem se pokoušel rozjet Kaisera a nešlo mi to, instaloval jsem activesync z CD, které je dodávkou ke Kaiserovi, to bylo anglicky a nepomohlo mi to, tak jsem jej zase smazal a nainstalil českou verzi od MS, tak asi jsem tam něco smazal. Doufám teda, protože jestli to nepůjde ani pak, tak se jdu zastřelit :o). Ne že by mi vadilo, že to nejde přes BT, ale že zase něco nefunguje a nikdo neví čím to je a zase za to mohu já :o)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

jakej ovladač BT máš na PC? Já mám Widcomm a neměl jsem žádnej problém s WM5/6/6.1, ale s WM2k3 mi to trochu nejde, ale bez toho se obejdu
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

Je to interní BT v notebooku Toshiba. Mě zaráží to, že to minulý týden šlo, jediná změna, kterou si uvědomuji, byla reinstalace Active sync a už to nejde. Ať vzpomínám jak vzpomínám, nastavování spárování a následné partnerství jsem v době, kdy jsem koupil prvního TyTNa nijak neřešil. Spároval a jelo to. Asi tam je něco blbě, ale než to hledat, asi bude nejrychlejší reinstal
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

Tak jsem dnes reinstaloval windows a bohužel, nepomohlo :o). Pokoušel jsem se šachovat i s COM porty, ale to už zabíhám někam, kde tomu nerozumím. Napsal jsem tedy na podporu Toshiby a uvidím.
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

Tak jsem v začarovaném kruhu :o). Komunikoval jsem s podporou MS, kde jsme se pomocí telefonu pokoušeli nastavit jak NTB, tak MDA a vždy jsme se zastavili na nastavení SW obsluhujícího BT modul v notebooku. Ti to uzavřeli tak, že jestliže je synchronizace na jiném NTB bezproblémová a s tímto notebookem nekomunikují ani další MDA, bude to o nastavení BT modulu v Notebooku a že se mám obrátit na podporu Toshiby.
Podpora Toshiby mi ale "poradila" pouze:

"Zkontrolujte v telefonu v aplikaci ActiveSync "Synchronize all PCs using this connection". Zatím jsme se nesetkali se situací, že by BT modul navázal spojení, došlo ke spárování a nebylo možné např. synchronizovat, pokud to zařízení podporují."

Což mi není samozřejmě k ničemu, protože v mobilech tato volba zatržena je. Já bych i ten notebook vzal a zajel do prodejny, kde jsem jej kupoval, ale vadí mi tam jedna věc a to, že jsem ještě minulý týden bezproblémově synchronizoval pomocí BT, takže to "nějak" šlo :o/.
V tuto chvíli vidím hlavní problém v nastavení ovládacího SW BT modulu v Toshibě (je tam jakýsi BT Stick, který je dle mého názoru velmi nepřehledný). Bohužel je po reinstalu Win BT modul nenainstalován a i ve správci zařízení chybí. Aktivuje se pouze instalací zmíněného BT Sticku. Nevíte, zda se dá ten SW odinstalovat a nainstalovat nějaký univerzální ovladač přímo z Win? Nemám s tím žádnou zkušenost, takže se asi ptám hloupě.
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

Vyřešeno. Stáhl jsem a nainstaloval drivery Widcom a jede to.
Post Reply

Return to “Aplikace”