12 důvodů, proč dát přednost Windows Mobile před iPhonem

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

12 důvodů, proč dát přednost Windows Mobile před iPhonem

Post by Jiří Hrma »

Na serveru MSmobiles.com se objevil zajímavý článek, ve kterém najdete hned dvanáct důvodů, proč dát přednost komunikátoru s Windows Mobile před iPhonem 3G. Nerad bych zde vyvolal nějaký flame a ani se tím nechci dotknout spokojených uživatelů iPhonu, mě samotnému se jablečný telefon také celkem líbí, přesto si myslím, že stojí za to si o tom napsat.

Image

Některé body mi sice přijdou až příliš přitažené za vlasy, jedno je ale jasné, pro práci a pohodlnou organizaci času, zábavu i multimédia se Windows Mobile zkrátka hodí mnohem více, a to zejména díky jeho otevřenosti a obrovskému množství aplikací, které vám do telefonu přidají téměř libovolnou funkci.

1) U iPhonu nemůže být najednou na pozadí spuštěno více aplikací třetích stran. U Windows Mobile to není problém.

2) Displej iPhonu má rozlišení 480×320px, komunikátory s Windows Mobile disponují rozlišením vyšším (480×640px, 800×480px).

3) Fotoaparát iPhonu nabízí jen 2MPx fotoaparát, chybí autofocus a výsledná kvalita fotek je spíše průměrná. Windows Mobile komunikátory autofocus běžně nabízejí a dostupný jsou i s 3MPx fotoaparátem (a brzy i s 5MPx).

4) iPhone neumí v základu nahrávat videa, to Windows Mobile komunikátor snadno zvládne, moderní telefony dokonce ve VGA rozlišení při 30FPS.

5) iPhone 3G podporuje HSDPA do maximální rychlosti 3.6Mbps. Moderní Windows Mobile komunikátory nabízejí HSDPA do rychlosti 7.2Mbps.

6) U iPhonu nelze vyměnit baterii, což u Windows Mobile zařízení není žádný problém.

7) iPhone v základu nezvládá editaci a prohlížení dokumentů, ve Windows Mobile najdeme balík Office Mobile, který si s tím snadno poradí.

8) Aplikace pro Windows Mobile lze vyvíjet jak na PC, tak i na Macu a jiných platformách. Aplikace pro iPhone lze vyvíjet pouze na Macu.

9) Pro Windows Mobile existuje několik desítek tisíc aplikací, pro iPhone je jich zatím něco málo přes 800, z toho jen čtvrtina zdarma.

10) Většina Windows Mobile komunikátorů není uzamčená (SIM), u iPhonu tomu tak není a je uzamčený jen na SIM kartu toho operátora, který jej prodává.

11) Displej iPhonu nelze ovládat stylusem nebo nehtem, ale pouze prsty. U Windows Mobile jej můžete ovládat třeba obyčejnou tužkou.

12) Pro iPhone neexistuje externí klávesnice, musejí se tedy spolehnout na tu základní softwarovou. Windows Mobile komunikátory jsou běžně dostupné i s hardwarovými klávesnicemi, můžeme k nim připojit Bluetooth klávesnice nebo si vybrat z bohatého výběru softwarových řešení.

Volně přeloženo z originálního článku na MSmobiles.com.
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad

Post by Kato »

No - byt MSmobiles.com mam za seriozni server, tak do tohoto flamu fakt jit radsi nemeli..
Protoze minimalne body 2 (ano, ale taky mame QVGA), 3 (rozliseni neni vsechno a patlaniny jsou ze vseho - z tohodle pohledu by vyhral nejaky "hloupy" SE), 5 (no booze), 6 (kolikrat za zivot zarizeni to bezni lidi delaji? Jednou? Nikdy?), 9 (pokud je tech par aplikaci dostatecne kvalitnich, tak to staci 8-) ostatne stejne na WM pouzivam cca 10 aplikaci), 11 (jo, ale existuji i stylusy specialne na iPhone).
Pak ta "zakladni vybava" je taky dost diskutabilni (kdyby MS do WM nedaval WMP ci pruzkumnika, tak bych se taky vubec nezlobil - stejne pouzivam alternativy).
Hemmer
přispěvatel
přispěvatel

Post by Hemmer »

12) pokud prejdou z konceptu do vyroby, nebude 12cka platna :tlem:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n5IEO7WZ ... e&sid=2212[/youtube]
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

4Kato: 2) ano, ale QVGA už ustupuje, 3) njn, hold je to Sony Ericsson (Sony vyrabi foťaky, kamery atd, Cyber-shot), 5) hodi se to když stahuješ :twisted:, 6) já mám 3 baterky a neustále je měním, zaručená několikadení výdrž, ještě budu kupovat 4., 9) možná ty šetříš, ale já mám přez 25 aplikací a to nepočítám ty který se nezapisujou do Přidat/Odebrat nebo sou "neinstalovačný", 11) ale pořád je to přispůsobený pro prsty a i když to ovládáš stylusem tak se ti tam vejde třeba míň tlačítek než u QVGA při 96DPI

4Hemmer: hm, neviš jestli existuje i verze na MDA Compact? :-D
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad

Post by Kato »

4tslany: ad. 2 - ustupuje - to ano... zaplatpanbuh za ty dary po letech.. kazdopadne z pohledu rozliseni je iPhone aktualne na urovni nadprumerneho WM komunikatoru
ad. 3 kdo to vyrabi je uplne jedno... Nokia fotaky nevyrabi, ale spolupracuje... stejneho modelu se klidne muze drzet kdokoliv vcetne WM vyrobcu a iPhonu 8-)
ad. 5 hodi - OK, ale pocitis tak silene ten rozdil v danem zarizeni - ne.. toho vyuzije ne procento uzivatelu, ale promile... (nehlede na realnou rychlost prenosu)
ad. 6. nejsi taky normalni uzivatel - normalni prumernej uzivatel si koupil Vario, protoze to bylo levny a za rok ho vyhodil jako starej rozpraskanej kram a koupil neco jinyho
ad. 9 - neni duvod setrit, ale opet plati, ze standardni uzivatel bude met imho do 5 aplikaci, ktere nejsou standardne. Tipnu, ze to bude neco na prehravani hudby a videa, hry, navigace (ktera byva primo obsazena, takze bych ji taky nemel pocitat) pak mozna PIM a zalohovani a tim to pro 98% beznych smrtelniku (kterymizto ctenari smartmanie, ce4you, palmserveru a dalsich podobne zamerenych serveru proste nejsou)
ad. 11 to ano, ale to je ZAMER!
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Není jediného dne, kdy by se někde na CZ netu nestrhla vášnivá diskuze iPhone VS Widle :)
(Případně iPhone VS zbytek světa)

Pořád samé řeči o tom samém. Dřív jsem takové diskuze sledoval, ale teď je to pořád dokola...
Chjoo...
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

úsměvné. Z větší části demagogické, přinejmenším silně účelové, ale budiž..za tu dobu to už člověka nepřekvapí :wink:
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

hm, já se už radši do toho nebudu vměšovat, ale budu to hlídat, jeslti se budete dohadovat tak LOCK, ale je slti to bude OK tak vam to necham :-D
ampa
nováček
nováček

Post by ampa »

je to rovnaky boj ako medzi Oxford a Cambridge, obe skoly tvrdia, ze ta ich lod je lepsia a tento rok to ich osemveslica urcite vyhra!!!
Nakoniec sa aj tak vsetci spiju do nemoty a zagrcaju co sa da... :tlem:
A podla toho co som sa docital tak to ty blazni medzi sebou superia uz od r. 1829!!! Ak takyto boj bude medzi Mac a WM tak sa mame na co tesit. :wink:
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Naopak

Post by pavliicek »

No nevim, ale prijde mi, ze naopak by se dalo napsat podobnejch 12 duvodu, proc je lepsi iPhone proti WM:-). Minimalne rychlost systemu a, nazval bych to, inteligence dotykovyho ovladani je tedy v iPhone nesrovnatelne lepsi, nez ve WM zarizeni:-)
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

blbosti

Post by pk »

Ajtak tymito hadkami sa nic nezmeni... kto chce si kupi jablcko a kto chce tak pojazdne wokna.. :) mohli by niekde v TV dat zivu diskusiu medzi dvoma tuhymi zastancami a rovno im tam dat aj ring. Aspon by bola zabava ako by sa koli kusu plastu pobili :) :twisted:
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

4pk: to rači ne, už ty politický debaty mě dost lezou na nervy, to je pořád vět typu "Nechte mě domluvit!" apod. :lolek:
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPAQ 214, N900

Post by pfhawk »

ja bych bral jablicko ,ale s funkcnosti a vybavenosti (HW) woken a s multitaskingem :)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Dokud budu hračička, chci WM, až budu chtít "normální" telefon, nejspíš to bude japko.
RadekB
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S4

Post by RadekB »

iPhone je jen z dalších důkazů, jak dokáže marketing a reklama zblbnout lidi. Za iPhona bych Kaisera nikdy nevyměnil.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Standa: Já bych to napsal přesně opačně, kdybych si chtěl hrát, koupím iPhone, ale takhle mi WM úplně vyhovuje. Navíc teď Diamond s pohybovým senzorem - s tím je také docela zábava :-)
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

jirko ja myslim ze to standa nemyslel jako pda na hrani, ale ze to ma hodne moznosti a muze si s tim vyhrat... :-) jinak jako normalni telefon bych asi tedka taky bral iphone...
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Každý si musí vybrat zařizení podle toho na co ho bude využívat. Někdo rád holky a druhý zase vdolky. :wink:
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

mno a já bych si na normální telefon koupim WM Smartphone a na hraní bych si koupil WM Profesional :-D
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Normalni telefon

Post by pavliicek »

Jako normalni telefon bych si vzal Nokii 6310i, ktera vydrzi nabita 10 dni a na slunicku na ni diky cernobilymu displeji je aspon dobre videt:-)
Locked

Return to “Aplikace”