HTC TOUCH DIAMOND - SMS zprávy

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
bacteriss
nováček
nováček

HTC TOUCH DIAMOND - SMS zprávy

Post by bacteriss »

Čest,
mám jeden malinkatý problémek. HTC TOUCH DIAMOND mi nehlasí příchozí SMS zprávu, resp. mě upozorní (pípne) jen když telefon je v aktivním režimu. Takže pokud mám vyplý displey a telefon v kapse, musím cca každých 10 minut kontrolovat, zda mi někdo neposlal SMS. Poměrně zapeklitý problém a v nastavení jsem to nenašel. Má někdo nějakou radu?

Děkuji, čest práci a rukám klid.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na xda-developers jsem našel úpravu v registrech, která by ti měla pomoci, alespoň tam to lidem se stejným problémem pomohlo.

V editoru registrů jdi na adresu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Setting. Tam najdeš položku s názvem SMSAvailable a hodnotou 0. Nastav tam 1 a restartuj Duala, snad to pak půjde.

Jinak si ještě překontroluj nastavení upozornění v Start/Settings/Sound & Notifications - Notifications a položka Messaging:New text message, zda máš upozornění aktivní.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

On ma Touch Diamond, ne Touch Dual...
bacteriss
nováček
nováček

Post by bacteriss »

Děkuji za radu. Někde už jsem se dočetl o té první variantě, co jsi mi napsal. Nevíš, kde seženu program na úpravu těch registrů? Nebo jak se k tomu dobelhat?

V té druhé variantě mám nastaveno vše v pořádku.

Děkuji za ochotu.

\\Necituj poslední příspěvky!! lukasm
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

jé já sem se překoukl, každopádně na Diamonda by mělo pomoci tohle, konkrétně úprava Aktivace displeje při nové SMS. Alespoň já s tím problém nemám.
PULPAN
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: htc touch diamond2T5353,ROM 2.16.405.4(67041)

registry

Post by PULPAN »

nazdarek Jirko, mrknul jsem na úpravy registrů, pár jich upravil, a pak čekal a čekal a čekal po SR, a nic a nic, takže jsem nakonec musel trojhmatem udělat HR, nebo%t tel se vůbec nespustil...myslíš, že je třeba SR po každé změně jednoho registru?
díky
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

jasně, vždyť v úvodu každé smartwiki stránky (pro dané zařízení) se píše, že je pro aplikaci potřeba provést softreset. Jinak, já mám na diamondu všechny ty tweaky vyzkoušené, a všecko mi jede. Ještě můžeš pro tweakování využít Advanced Config, je také na SmartWiki a ušetří ti spoustu práce s úpravou registrů.
PULPAN
přispěvatel
přispěvatel

registry

Post by PULPAN »

ahoj Jirko, díky, za "všekanálové odpovědi", zkusím to zítra tak, že po každé změně v reg dám SR a uvídím, co to udělá.
Jinak Diamond, dle mého názoru, nad Cruise ( v ne jsem Cruise bohužel utopil )v Dyji, ve všech ohledech vyhrává...Mám diamonda teprve asi 2 dny, ale zatím jsem z něj fakt nadšenej, po Cruisovi.
:)
PULPAN
přispěvatel
přispěvatel

Post by PULPAN »

poznatek k úpravě reg::
a) Pro zrychlení TouchFLO 3D (na úkor volné paměti RAM) jděte v registrech na adresu HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Storagemanager\Fatfs, a změňte hodnotu u položky Cachesize z původních 16384 na 32768.

tohle mi naporsto shodí pda, a pomohl jedině HR, několikrát.Já tam implicitně nemám hodnotu 16384, ale "0".
jinak ostatní změny pomohly ke zrychlení systému
SBDer
přispěvatel
přispěvatel

Post by SBDer »

Když už je tu téma o SMS, tak se taky přidám... A hned mě, prosím, neukamenujte, že se budu ptát blbě. Sice mám do vod WM namířeno už skoro rok, jenže neni nějak pořád čas, abych se tomu věnoval...
Tak k věci: to "vyplouvání" příchozích SMS v TF3D vypadá moc efektně. Ale to přeci zobrazí (předpokládám) jen 160 znaků na displej... Jak jsou řešeny delší SMS? "Vypluje" postupně více částí, nebo se tou jednou scrolluje? Díky za odpovědi :-)
PULPAN
přispěvatel
přispěvatel

SMS

Post by PULPAN »

SBDER__ přesně tak, pak zmáčkneš navigační klávesu a skočíš do systému (ne T3F, ale win system) a tam s těma zprávama pokračuješ dál.
predator
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

uprava registru

Post by predator »

Chlapi prosím vás , mám problém taky s diamondem že se mi nerožne tel když dostanu sms a jen to pípne. Chtěl bych změnit ty registry, jak to mám udělat? dejte sem prosím podrobnej návod, ja kvuli tomu naistaloval commandera a nemuzu tam nikde najit ten registr HKEY. díky za trpělisvost :-)
Octavius84
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

sms

Post by Octavius84 »

Chlapi, mam taky problem a jsem v oblasti WM uplna lama, ale me Diamond ani nepipne a ani nezavibruje, jen zacne blikat dioda. Ty registry mi vubec nic nerikaji. Jestli bych vas mohl poprosit o polopaticky postup jak to zprovoznit.
Dik
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”