Samsung i900: iPhone s Windows Mobile na živých fotografiích

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Samsung i900: iPhone s Windows Mobile na živých fotografiích

Post by Jiří Hrma »

Samsung i900 je nově připravované Pocket PC s operačním systémem Windows Mobile 6.1 Professional a designem, který úzce připomíná Apple iPhone. Původně se udávalo, že budete telefon vybaven QVGA displejem, nové zdroje ale hovoří o rozlišení vyšším, konkrétně 240×400px; úhlopříčka by měla být celých 3.5 palce. Klasický ovládací joystick nahradil dotykový touchpad, se kterým má výrobce zkušenosti už z předešlých modelů. Informace o paměti zatím nejsou k dispozici, snad se ale Samsung nenechá zahanbit a nabídne alespoň 128 MB RAM. Jisté ale je, že uživatelskou paměť půjde rozšířit microSD/SDHC kartami.

Image

Telefonu kromě podpory klasického pásma GSM nechybí ani podpora UMTS/HSDPA. Zadní straně dominuje 5Mpx fotoaparát s Autofocusem a přisvětlovací diodou. Na straně s displejem najdeme malou VGA kamerku pro videohovory. Těšit se můžeme i na Wi-Fi či Bluetooth, GPS zatím potvrzena nebyla. Přítomnost prvních testovacích kousků značí, že se již vývoj telefonu zdárně blíží do konce, telefon by se měl na zahraničním trhu objevit na přelomu druhého a třetího čtvrtletí tohoto roku. Cena zatím stanovena nebyla.

Image

Image

Tip: Přečtěte si také naši starší bleskovku o Samsungu i900
Zdroj: WMexperts.com
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

240×400 je pořád o něco lepší, než 240x320. Ale ne o moc, jenom o 80px :-D. I na autonavigaci používám 300x400...

Design iPhonu a 5Mpx fotoaparát si ale určitě najde ohromné množství zákazníků. Uvidíme, jaká bude cena. Tipnul bych, že jí Samsung nasadí hodně vysoko...
mp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: BlackBerry Bold 9700

Post by mp »

S tím tipováním opatrně. Poslední WM zařízení od Samsungu (i780) jsem koupil za 10.800 Kč. Tady se bude muset něco přitlačit za displej a za foťák, počítám něco mezi 12 a 13 tisíci
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

3,5" WQVGA je hruza! To bude hrozne pixolove (myslim, ze jeste vice, nez 2,8" QVGA).

Vic nez za 9000,-Kc bych to byt Samsungem neprodaval.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

urcite bude vic. ale znam i 3,5'' QVGA a mas pravdu, nic moc.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Jeste abys neznal 3,5" QVGA - vzdyt to je vychozi LCD pro WM - prvni ani nic jineho nebylo a az pak se zacaly delat hlavne 2,8" atd.
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Já jsem spíše myslel fakt, že čeští prodejci nasadí cenu vysoko. Není pochyb o tom, že brzy spadne (ale to u všech zařízení).

BTW: Pěkně, i780 se skutečně prodává za pár korun. To mi nějak uniklo (už jsem napsal komentář, že ho nelze sehnat :-D [ale raději jsem si to ověřil, tak jsem ho zase rychle smazal])...
mp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mp »

Závisí na tom, jak se k tomu postaví české zastoupení Samsungu. Např. zmiňovaný i780 v ČR Samsung oficiálně neprodává. Tzn. že to, co nabízejí místní obchody, jsou šedivky. Já jsem si ho kvůli záruce koupil ofígo na Slovensku
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: 1+ 3T

Post by Soap »

mp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mp »

Samsung ten svůj i900 fyzicky předvedl na veletrhu v Singapuru, takže se o něm teď všude na hodně píše. Zdá se, že to fakt nebude špatné zařízení, asi je jen vážně škoda toho rozlišení. Pořád není jisté, jestli se bude prodávat v ČR, ale "obvykle velmi dobře informovaný zdroj" tvrdí, že na Slovensku určitě ano, a to za férovou cenu cca. 15 tisíc Sk, tzn. v přepočtu něco málo pod 12 tisíc Kč.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

na slovensku se do prodeje dostane, bohužel na CZ trh samsung (co se WM telefonů týče) dost kašle, ale třeba u Omnie překvapí a uvede jej i u nás. Kolega ze slovenské MM.cz ho už má k dispozici (předprodukční kousek).
mp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mp »

...a zmiňuje stejnou cenu, takže se tomu dá asi věřit
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: 1+ 3T

Post by Soap »

neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by neveceral »

na youtube je už spousta různých videí a vypadá fakt dobře
banan16
nováček
nováček
Zařízení: BB 8520 Curve

Post by banan16 »

psal sem mail do samsungu CR jestli tady bude a napsali my: Dobry den,

dekujeme, ze jste se obratil na zakaznickou linku Samsung Electronics.

Bohuzel v soucasne dobe neni produktovymi manazermi rozhodnuto
o konkretnich modelech a terminu jejich uvedeni do maloobchodni
distribucni site.

S pozdravem,

Kristína Zsigóová
Samsung Electronics Service
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”