Zdravím všechny.
MDA Vario III je příjemná hračka a jak tak čtu příspěvky na tomto fóru, začínám chápat, že přístroj využívám jen zlomkem jeho schopností.
Nicméně já jsem si jej koupil na práci. Mám ho půl roku a jsem zklamaný.
Potřebuji hodně telefonovat z auta. Mám nainstalovanou těžkou BT hands-free sadu Parrot CK 3100 (doporučenou výrobcem HTC k tomuto telefonu). Oba přístroje jsou řádně spárovány a vědí o sobě.
Velmi často (asi 40% případů) se mi při volání z telefonu (případně také při příchozím hovoru) stane, že zvuk se nepřepne do reproduktorů autorádia. Někdy se stává, že telefonní hovor přes reproduktory sice započne, ale po několika vteřinách se zvuk vrátí z autoreproduktorů zpět do telefonu a na display PARROT CK3100 se objeví přeškrtnutá nota.
Domnívám se, že pro zařízení v kategorii "manažerský telefon" by mělo být telefonování přes pevnou HF sadu v autě samozřejmostí.
Telefon i Parrot jsou v autě trvale napájeny, problém s energií tedy není.
Podařilo se mi reklamací dosáhnout výměny PARROT CK3100 za nový kus.
Nicméně problém trvá.
Domnívám se, že chyba je někde v softwaru MDA Vario III.
Nejsem nadšený experimentátor, a proto se nepouštím zkusmo do nějakých zběsilých instalací nových firmwarů ap.
Dokážete mi někdo, prosím zodpovědně poradit, nebo alespoň nasměrovat ke zdárnému řešení?
Problém - komunikace MDA VARIO III vs. PARROT CK3100
Re: ROM ve Variu III
Dobrý den,
zařízení je samozřejmě v záruce, protože (jak jsem uvedl dříve) jej mám teprve půl roku. Koupeno v autorizované prodejně T-MOBIL ve Zlíně.
Vypsal jsem z "Nastavení" kompletní "Informace o zařízení":
Verze paměti ROM: 1.56.113.4
Datum paměti ROM: 09/01/07
Verze rádia: 1.27.12.32
Verze protokolu: 22.45.88.07H
Na stránkách HTC byly zatím uveřejněny 3 záplaty pro toto zařízení. 2 z nich se týkají BT. Nainstaloval jsem je před 2 dny, ale nepomohlo to.
Zdravím
zařízení je samozřejmě v záruce, protože (jak jsem uvedl dříve) jej mám teprve půl roku. Koupeno v autorizované prodejně T-MOBIL ve Zlíně.
Vypsal jsem z "Nastavení" kompletní "Informace o zařízení":
Verze paměti ROM: 1.56.113.4
Datum paměti ROM: 09/01/07
Verze rádia: 1.27.12.32
Verze protokolu: 22.45.88.07H
Na stránkách HTC byly zatím uveřejněny 3 záplaty pro toto zařízení. 2 z nich se týkají BT. Nainstaloval jsem je před 2 dny, ale nepomohlo to.
Zdravím
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
V romce by problem byt problem nemel,tato chyba je znama a resit by ji mela posledni nejnovejsi verze firmwaru parrotu.Jelikoz delam v autoservise,tento problem samozrejme znam a posledni verze firmwaru vzdy pomohla.I na ce4you se tento problem dost resil a novejsi verze u zmineneho modelu 3100 pomohla.
Aktuální poznatky - Řešení
Dobrý den všem zúčastněným touto problematikou.
Aby to nebylo jen tak bez konce, sděluji všem výsledky řešení.
Dnes byl můj PARROT upgradován na verzi, uvedenou výše FV 4.17a_d.
Uskutečnil jsem z auta již více, než 30 hovorů, několikrát byl telefon mezitím daleko od vozu a pak se tedy znovu připojoval, několikrát auto startovalo...
Zatím se vše jeví, jako bez problémů. Hovory přicházejí i odcházejí bez kolizí.
2 x se ovšem stalo, že po nastoupení do auta a otočení klíčkem zapalování, PARROT na display vysvítil hlášku "HOVOR" a reproduktory autorádia mi ve voze zmlkly, přestože žádný hovor neprobíhal. Použil jsem tedy již dříve někým uvedený trik - vytočit libovolné telefonní číslo a po zahájení vyzvánění hovor ukončit. PARROT se pak vrátil do normálu a mohl jsem dál telefonovat.
ZÁVĚR:
Nový firmware PARROT má zřejmě ještě dětské nemoci (nezkoumal jsem, jak je to se zobrazením kontaktů aj.), nicméně hlavní význam, tedy schopnost přijmout a vyslat hovor, sada PARROT CK3100 + MDA VARIO III v tuto chvíli plní.
Aby to nebylo jen tak bez konce, sděluji všem výsledky řešení.
Dnes byl můj PARROT upgradován na verzi, uvedenou výše FV 4.17a_d.
Uskutečnil jsem z auta již více, než 30 hovorů, několikrát byl telefon mezitím daleko od vozu a pak se tedy znovu připojoval, několikrát auto startovalo...
Zatím se vše jeví, jako bez problémů. Hovory přicházejí i odcházejí bez kolizí.
2 x se ovšem stalo, že po nastoupení do auta a otočení klíčkem zapalování, PARROT na display vysvítil hlášku "HOVOR" a reproduktory autorádia mi ve voze zmlkly, přestože žádný hovor neprobíhal. Použil jsem tedy již dříve někým uvedený trik - vytočit libovolné telefonní číslo a po zahájení vyzvánění hovor ukončit. PARROT se pak vrátil do normálu a mohl jsem dál telefonovat.
ZÁVĚR:
Nový firmware PARROT má zřejmě ještě dětské nemoci (nezkoumal jsem, jak je to se zobrazením kontaktů aj.), nicméně hlavní význam, tedy schopnost přijmout a vyslat hovor, sada PARROT CK3100 + MDA VARIO III v tuto chvíli plní.