614c - Bluetooth - Active Sync
Pokusím se znovu oživit téma připojení 614c přes Bluetooth.Vyzkoušel jsem všechny dostupné "zaručené" návody a potvrdit můžu jediné.... Ani jeden zaručeně nefunguje.Problém je stejný jako od počátku.614c a PC přes Bluetooth se "vidí", uzavřou "partnership", ale nedojde k synchronizaci přes Active Sync.Zkoušel jsem i jiný BT modul (Belkin) a jiné ovladače než originální (Toshiba) k mému BT modulu, a to Widcomm.Výsledek je vždy stejný.Samozřejmě připouštím, že někde dělám chybu.Jen bych rád zjistil kde.Pokud někdo zkoušel 614c připojovat přes BT k PC, uvítám jakoukoliv zmínku nebo zkušenost.Dostupné informace hovoří o tom, že se to někomu podařilo, ale většinou metodou pokus - omyl.To nikomu z nás "zaostalých" nepomůže.Prosím o smysluplné reakce, pokud můžete pomoct.Znovu připomínám, že "partnership" mám uzavřený, jen nevím, jak přinutit telefon synchronizovat přes BT modul prostřednictvím Active Sync.
Já sem žádnej zaručenej návod nečetl, takže možná budu opakovat něco co už si zkoušel. Každopádně mi to po drobných počátečních obtížích funguje bez problému. Napadaj mě 3 věci, který bys měl zkontrolovat:
1) v telefonu v nastavení bt si zkontroluj, jestli máš pro počítač s kterým synchronituješ zatrženou možnost activesync. Pokud ti tam nabízí jen com port, tak je to špatně.
2) zkontroluj si nastavení bt v počítači, jestli máš pro příslušnej port povolený automatický připojení
3) synchronizace přes bt se spouští ručně v telefonu v activesync, nestačí jen zapnout bt a čekat
1) v telefonu v nastavení bt si zkontroluj, jestli máš pro počítač s kterým synchronituješ zatrženou možnost activesync. Pokud ti tam nabízí jen com port, tak je to špatně.
2) zkontroluj si nastavení bt v počítači, jestli máš pro příslušnej port povolený automatický připojení
3) synchronizace přes bt se spouští ručně v telefonu v activesync, nestačí jen zapnout bt a čekat
Tak to by mohl být ten problém.V telefonu se mi nabízí jenom COM porty, maximálně "headset".Ovšem Active Sync nikdy.Už jsem někde četl, že se tam má objevit.Jenomže jak ho tam dostat ? Jde o "service",který poskytuje BT modul a jeho ovladače, nebo je to záležitost telefonu ? Možná se ptám naivně..... V tom případě netuším jak dál.Zkoušel jsem 2 druhy BT modulů a k nim různé ovladače.Těmi od Widcommu jsem nahradil ovladače od Microsoftu ve Windows XP SP2, přesně podle rad z NETu.V telefonu však volbu Active Sync nemám.Kde dělám chybu ?
Bude to věc as v pc nebo v telefonu, spíš bych řekl že na pc, protože po hard resetu to znovu problém nedělalo. BT modul pro to snad musí umět jen serial port a to umí asi každej. Já už nevim jak se mi povedlo to zprovoznit, řešil sem to metodou pokus-omyl, ale napadá mě pár věcí, který bys mohl vyzkoušet. Otevři si as na pc a v connection settings si zaškrtni allow connections to one of following a nastav si tam číslo toho portu, na kterým máš teď spárováno a zkus to spárovat znovu.
To je velmi podnětná informace..... Možná to nevypadá, ale našel jsem to tam.Jen to jaksi neřeší můj původní problém.Znovu připomínám.V nastavení uzavřeného partnerství pro Bluetooth komunikaci mezi PC a telefonem mám pouze volby COM port a headset.Active Sync však ne.Podle mnoha informací by tam tato volba být měla.Kdo poradí, jak ji tam dostat ? Je to služba (service) BT modulu a jeho ovladačů, nebo záležitost nějakého nastavení v telefonu ?
-
Diamant
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD2
Ja by som to možno aj skúsil, akurát ja som šťastný, keď mi funguje synchronizácia po kábli. Neraz sa mi totiž stalo, že telefón alebo PC jednoducho partnerstvo stratilo a bolo potrebné ho nanovo vytvoriť a prišiel som o všetky zmeny, ktoré som od poslednej synchronizácie v telefóne urobil. A nehovorím o tom, že po tom kábli (USB 2.0) trvá neraz až temer 3 minúty po zapojení kábla až po skutočný začioatok synchronizácie. Cez BT je to ešte pomalšie, tak si neviem predstaviť, koľko by mi trvala prvá synchronizácia po obnovení partnerstva, keď teraz je to asi hodina.
VYresilto uz nekdo pls?...
hmm resim stejny problem.. ntb Asus M6VA a HP614c - zkousel jsem ovladace widcomm, Toshiba, Microsoft.. a nic nepomaha.. v telefonu se mi u Asusu BT objevi: Headset,Serial port,DialUp Netw.,Wireless stereo - ale zadnej ActiveSync... pritom ve sluzbach Widcomm ovladacu ho vidim (zkouseno Start automaticky i rucne)...
Hraju si s tim pri chvilkach tyden a zadnej pokrok.. Pri pokusu o synchronizaci iniciovanou Ipaqem to zarve, ze neni sparovanej zadnej PC s podporou ASync... :( Uz fakt nevim
Hraju si s tim pri chvilkach tyden a zadnej pokrok.. Pri pokusu o synchronizaci iniciovanou Ipaqem to zarve, ze neni sparovanej zadnej PC s podporou ASync... :( Uz fakt nevim
Také se mi nepodařilo zprovoznit připojení přes Bluetooth. Zjistil jsem, že v PC je Active sync nastavený na portu COM5 a nelze ho změnit. A když chci nastavit v Ipaqu port COM5, tak mi to nepovolí. Někdo mi také říkal, že pod WM 6.0 je BT plně fuknkční a pod WM 6.1 to dělá problémy. Netestoval jsem, tak nevím, jestli je na tom něco pravdy.
-
Diamant
- stálý přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD2
Už dlhšiu dobu synchronizujem cez BT. Na rozdiel od kábla mi to konečne funguje ako sa patrí. A po prechode na WM 6.1 je to aj podstatne rýchlejšie. Postup, ako som to oživil ale neviem, nakoľko som nečítal žiadny návod, proste som to naklikal ako sa mi zdalo najvhodnejšie a išlo to. A po preinštalovaní na WM 6.1 rovnako.