Mozna, že jsem název toho programu nenapsal uplne presne. Jedna se o znamej prog na ovladani TV pomoci infraportu. Mam jednu BRUTÁLNÍ zkušenost.
Nainstaloval jsem ho, v pohodě spustil na PDA, spustil funkci QuickLearn a namířil ovladačem na infraport sveho pda presne dle návodu. Dodržel jsem min. vzdálenost 10 cm , ale vtom se program zničehonic zavřel. Furt pohoda, stane se... Az dokus jsem nezjistil, že se mi nejakym zazrakem vyformátovala celá 1GB SD karta !!!!!! Fakt totálně, nešla obnovit ani v TuneUp Utilities na kompu, prostě se vyhladily stopy.
Doteď mě ani ve snu nenapadlo, jakou škodu může napáchat infračervené světlo z ovladače od televize. Slyšel sem o tom, že není vhodné skladovat CD,DVD a jiná media v blízkosti magnetů, nebo přístrojů, které vytváří silnější elektromagnetické pole, ale tohle je fakt síla. Dokážete si představit jak mi teď s*r* instalovat na PDA všechny progy odznova a hledat kopie dat, které jsem mel na SD. Jinak se řídím zákonem "Zalohovat, zalohovat, zalohovat, nebo se z toho zblázníš" , takže mám udělanej System Backup svyho PDA na kompu, ale tohle sem prostě nečekal.
Takže si možná dvakrát rozmyslete nez budete na své PDA mířit zákeřným infra-paprskem z ovladače. A doufám, že můj případ byl spíš vyjimka.
!!!POZOR!!! na IrDA Remote control II
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
-
Sir Andrew
- smartstar

- Zařízení: Lumia 925
Nebyla to nejaka warez verze?
Uz jednou jsem se setkal s crackem, ktery sice hru "legalizoval", ale zacal mi mazat programy.
Aspon uz vim, ze programy se nekradou
Myslim ze to bylo nejakesu sudoku a cracker Corpeda.
Prvni jsem cekal, ze napises, ze ti to usmazilo infrak (To se taky nekdy stava. Je to jen vysilac. Cim vetsi vykon, tim vic stavy. Cim vic stavy, tim spis se muze usmazit. Pry staci jen ovladat TV z velke dalky a PDA v zajmu udrzeni spojeni zvysi vykon a ... )
Uz jednou jsem se setkal s crackem, ktery sice hru "legalizoval", ale zacal mi mazat programy.
Aspon uz vim, ze programy se nekradou
Myslim ze to bylo nejakesu sudoku a cracker Corpeda.
Prvni jsem cekal, ze napises, ze ti to usmazilo infrak (To se taky nekdy stava. Je to jen vysilac. Cim vetsi vykon, tim vic stavy. Cim vic stavy, tim spis se muze usmazit. Pry staci jen ovladat TV z velke dalky a PDA v zajmu udrzeni spojeni zvysi vykon a ... )
Andrew> tomu snad sam neveris, ze se usmazi infra dioda!!!
dyt televize nevysila nic, jak by melo pda poznat, zda je paprsek silny, nebo slaby!!!, tak nemuze podle niceho regulovat vykon...
a dalsi hloupost je, ze by ti infra zareni udelalo neco s kartou...
dyt ti infra zareni neprojde ani skrze plast, ktery vnitrek karty objima... natoz, kdyz je karta jeste strcena v PDA...
to je jako, kdybys ovladacem od telky zamiril prave na televizi a vypalil si tu elektroniku, co v televizi je..., stava se ti to? :D
to je zas topic.. trosku premyslejte..
dyt televize nevysila nic, jak by melo pda poznat, zda je paprsek silny, nebo slaby!!!, tak nemuze podle niceho regulovat vykon...
a dalsi hloupost je, ze by ti infra zareni udelalo neco s kartou...
dyt ti infra zareni neprojde ani skrze plast, ktery vnitrek karty objima... natoz, kdyz je karta jeste strcena v PDA...
to je jako, kdybys ovladacem od telky zamiril prave na televizi a vypalil si tu elektroniku, co v televizi je..., stava se ti to? :D
to je zas topic.. trosku premyslejte..
-
Sir Andrew
- smartstar

- Zařízení: Lumia 925
To, ze se ta dioda muze usmazit mam ze dvou zdroju.
Jednak jsem to cetl na netu a jeste mi to potrdil spoluzak - manik pres fyziku. Vyviji pro zbrojovku el. mag. delo (prototyp strilel hrebiky a prostrelil plochovku do Coly - hrubost) tak ani nechodi skoly -> asi toho o fyzice vic trosku vic, nemyslis?
hehe:D ... tohle ale neni fyzika, ale logika
Jednak jsem to cetl na netu a jeste mi to potrdil spoluzak - manik pres fyziku. Vyviji pro zbrojovku el. mag. delo (prototyp strilel hrebiky a prostrelil plochovku do Coly - hrubost) tak ani nechodi skoly -> asi toho o fyzice vic trosku vic, nemyslis?
hehe:D ... tohle ale neni fyzika, ale logika