Návod, jak zprovoznit TMC na komunikátorech E-TEN Glofiish

Databáze nejrůznějších návodů, tweaků a nápadů, jak vylepšit funkce vašich komunikátorů
Post Reply
Tomula
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia Active, Samsung Galaxy Tab 10.1

Návod, jak zprovoznit TMC na komunikátorech E-TEN Glofiish

Post by Tomula »

Po dlouhém čekání je tu první navigační software, který umí spolupracovat s TMC čipem v komunikátorech E-TEN Glofiish. Je jím nové iGO 8 a tady je jednoduchý návod jak zprovoznit TMC pokud se nezdaří autodetekce.

Image

Otevřete si soubor sys.txt, který najdete ve svém zařízení v Program Files\iGO8 a vypište následující:
[tmc]
port="COM,2"
source="eten"
gps_source=0

Nyní připojte sluchátka, která fungují jako anténa pro příjem TMC a můžete vyrazit. :wink:

Návod, jak TMC zprovoznit i pro ostatní typy čipů.
[tmc]
port="" → čárka musí oddělovat jméno a číslo portu, např. "COM,1" nebo "COM,2"
source="" → možné varianty zdrojů jsou:
gns
royaltek
amaryllo
samsung
opentmc1
opentmc2
ngalik
eten
harman
gps_source= → 0 když GPS a TMC komunikuje přes různé porty, 1 když jsou porty stejné

Více informací na fóru PDAmill.
Kabuto
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S8+

Post by Kabuto »

Je možné, že po přepsání sys.txt mi navigase stále hlásí nenalezené TMC? Nebo má zadat automatické hledání znova i přesto, že to tam má už napsaný? Myslim, že bych neměl, ale taky si myslim, že by mi to mělo hlásit nalezené TMC.
Tomula
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tomula »

Jj, spusť v „TMC Nastavení“ znovu autodetekci nebo si to tam nastav ručně. Pak už by to mělo fungovat.
Kdyby to nepomohlo, tak se zkus mrknout přímo na fórum PDAmill. Je to ale bohužel všechno maďarsky. :???:
Kabuto
přispěvatel
přispěvatel

Post by Kabuto »

Zkoušel jsem několikrát automatické hledání a pokaždé to spadlo. Ručně nevim jaké hodnoty tam mám nastavit.
KRUMPACZ
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

vypinani

Post by KRUMPACZ »

Taky se mi nedari TCM dle navodu zprovoznit, pri autodetekci jen v repracku praskne a igo8 spadne... pri rucnim nastaveni na eten com3 a jakoukoliv hodnotu neni kde co na potvrzeni, jen sipka zpet...

Pouzivam Eten X500 wm6 original rom.
Kabuto
přispěvatel
přispěvatel

Post by Kabuto »

Tak už se mi to povedlo.

Návod, který zde uvedl Tomula funguje, ale já jsem celou dobu upravoval jen sys.txt soubor na kartě. Když jsem pak upravil ten, který je v paměti telefonu v program files, poté připojil sluchátka a spustil iGo, tak v nastavení jsem viděl TMC připojené a pracující.

Tomula: Díky za pomoc.
Tomula
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tomula »

Není zač. :-) Trochu jsem tu cestu k sys.txt zvýraznil, aby se to nepletlo s tím sys.txt na kartě. :wink:
sweep
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Antena

Post by sweep »

DIky vsem za rady, po chvilce se mi podarilo TMC rozbehat, vypada to docela dobre, byl jsem mile prekvapen. Ale trosku me desi predstava nutnosti zapojenych sluchatek. Neumim si predstavit jezdit se sluchatkama v uchu a nebo bez hlasove navigace.
Zkousel jsem najit nejaka moudra na webu, jedine co jsem nasel ze by melo jit zvolit reproduktor i pokud jsou zapojena sluchatka, ale na svem etenu X500 jsem nic takoveho nenasel. Nemate nekdo nejake rady nebo zkusenosti ? diky.
sweep
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Antena2

Post by sweep »

Tak v okamziku co jsem odeslal predesly muj vytvor me napadla jedna vec a rovnou jsem ji zkusil.
Vzal jsem klasickou FM antenu ze sve veze, coz je jen kus dratu. Konec jsem oholil a zastrcil do konektoru pro sluchatka. TMC okamzite nabehlo a zvuk se stale linul z etenu (repraku) coz v podstate resi muj problem. Ted uz jen nejak sikovne vyresit aby tam ten kus dratu drzel (a sel lehce vyndavat), coz pro prumerne zrucneho cloveka nemuze byt zadny problem.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Ruku do ohně za to nedám, ale tuším že u starších E-Tenů M600 a G500 existovala aplikace Receiver switch, která uměla i při připojených sluchátkách zvuk přesměrovat do hlasitého reproduktoru, respektive při zapojení sluchátek se automaticky objevila nabídka, ve které jste si mohli vybrat, kam se bude zvuk směrovat.

S příchodem nových E-TENů počínaje X500, M700... se ale nějak změnilo schéma zapojení konektoru na sluchátka, a tahle aplikace už přestala fungovat, takže pokud nění někde na eten-users.eu skryto nějaké jiné řešení, tak to asi nepůjde (krom tedy toho řešení, co tady popisoval sweep).
gemini
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by gemini »

No tak aplikace která funguje i na M700, ... se jmenuje Glofiish headset speaker selector a dá se stáhnout http://files.eten-users.eu/ no nicméně co se týče příjmu na sluchátkách stojí to za úlné h*vno, nejlepší signál je když sluchátka zasunete pouze po druhý gumový kroužek jacka - odzkoušeno u různých zařízení. Já osobně jsem na okruhu nechyt ani jednu stanici na plně zasunutá sluchátka.

Rozhodně doporučuju si buď vyrobit a nebo koupit anténu na RDS-TMC Sice sem kdysi čet v nějaké recenzi, že by TMC mělo běhat bez sluchátek, ale to je opravdu VELKÁ UTOPIE :twisted:

Co se týče přepisus sys tak pak nemusíte dávat detekci, jelikož přepisem nastavíte natvrdo kde je přijímač a po spuštění by měl okamžitě fungovat :wink:

EDIT: Jo a pokud by vám nefungovalo automatické zvolení objížďky problémových úseků jako nefungovalo mě na M700 tak sem hodim, teda trošku paradoxní, ale funkční návod :tlem:

tslany: omluva

//Necituj poslední příspěvek a používej tlačítko Upravit, tslany
Post Reply

Return to “Tweaky a návody”