Windows Mobile 6, E-Ten M700 - pár otázek

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
mbing
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 3G whited00r 6

Windows Mobile 6, E-Ten M700 - pár otázek

Post by mbing »

Zdravím.

Používám operační systém Windows Mobile, verze 6 En, OS 5.2.318, build 15342.0.0.0 na zařízení E-Ten M700, verze R01, ROM 0436. Následující problémy jsem trpěl rok a už to nemůžu vydržet.
  • Když píšu SMS, tak se mi nezachovává velikost písma. Příklad: Chci napsat "Ahoj světe." a místo toho "AhOj svěTe." Při mém psaní zpráv o 10x160 znacích mi to dost ztěžuje život. Asi to souvisí se slovníkem.
  • Jak se vypíná slovník? Nejsem negramotný.
  • Proč nejde hardwarově vypnout krom odejmutí krytu a třísknutím o zem?
  • Jak se softwarově vypíná bez žádných programů třetích stran?
  • Jde nastavit zvuk pro příchozí SMS v pravidelném intervalu?
  • Jde nastavit zvuk pro zameškaný hovor v pravidelném intervalu?
  • Flash light aneb červeně blikající dioda oznamující nepřečtenou SMS bliká i po přečtení SMS.
  • Když mám nastaveno Display message on screen na false, tak se mi SMS stále zobrazuje.
  • Po různých akcích (například restartu) se mi nastaví Turn off backlight if device is not used for na 1 minutu.
  • A s tím souvisí to, že když mám nastaveno Turn off backlight if device is not used na 1 minutu, tak je to ve skutečnosti 1 sekunda.
  • Jednou čekal až ho zapnu. Po zapnutí se zobrazily všechny budíky (to už bylo pozdě), upomínky (to už bylo pozdě) a zprávy (a to už bylo taky pozdě).
Nemáte páru jak aspoň některé záležitosti vyřešit, aspoň ty červené?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

na ten první dotaz mám já dotaz, na jaký SIP to píšeš?
mbing
nováček
nováček

Post by mbing »

Zase takový mobil maniak nejsem, takže bez zkratek prosím, nevím co znamená SIP. :) Používám prostě softwarovou klávesnici "Keyboard". Ten příklad textu měl být logicky bez diakritiky.

A ještě něco.
  • Když telefon běží pár dní v kuse bez spuštěných programů, zpoždění zobrazení písmenka za stisknutím klávesy trvá až 2 sekundy. Takže mi nezbývá nic jiného než ho restartovat.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

SIP = Software Input Panel = Softwarové zadávání znaků = klávesnička nebo rozpoznávání písma :wink:

jinak s tím že máš keyboard... zkoušel si nahodit jinou verzi OS? třeba by to pomohlo
mbing
nováček
nováček

Post by mbing »

Já se tady verzemi přímo brodím, jinými slovy nemám k dispozici více verzí.
mbing
nováček
nováček

Post by mbing »

Z ce4you.cz jsem zjistil:
mbing wrote:Když píšu SMS, tak se mi nezachovává velikost písma. Příklad: Chci napsat "Ahoj světe." a místo toho "AhOj svěTe." Při mém psaní zpráv o 10x160 znacích mi to dost ztěžuje život. Asi to souvisí se slovníkem.
Známá věc.
mbing wrote:Proč nejde hardwarově vypnout krom odejmutí krytu a třísknutím o zem?
Známá věc.
mbing wrote:Když mám nastaveno Display message on screen na false, tak se mi SMS stále zobrazuje.
Vyřešeno.
mbing wrote:Když telefon běží pár dní v kuse bez spuštěných programů, zpoždění zobrazení písmenka za stisknutím klávesy trvá až 2 sekundy. Takže mi nezbývá nic jiného než ho restartovat.[/list]
Známá věc.
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

Když píšu SMS - vypni gesta
mbing
nováček
nováček

Post by mbing »