Na SmartManii jsem toho o Shiftu napsal už celkem dost, od prvního představení až pro preview, i tak ale může mít spousta z vás nad tímto zařízením nějaké otazníky; využijte tedy našeho diskuzního fóra a ptejte se, co vás zajímá. Do tohoto vlákna budu zároveň v průběhu testování doplňovat další poznatky a postřehy.

Několik prvních postřehů
- mile mě překvapila rychlost práce ve Vistě, nainstaloval jsem Office 2007 a několik dalších programů, se kterými jsem zvyklý pracovat, a Shift na veškeré podněty reaguje velice rychle.
- konstrukce je velice kvalitní a pevná, mechanická část dle mého názoru vydrží opravdu hodně
- klávesnice je celkem pohodlná, stisk každého tlačítka je doprovázen jemným lupnutím. Mohla by ale být větší, zejména lidé s většími prsty budou mít se psaním problémy.
- Shift není a nebude lokalizován do češtiny, v praxi to znamená, že Vista Business jsou anglicky, SnapVUE také, a na hardwarové klávesnici chybějí české popisky.
- snímač otisku prstů funguje opravdu výborně, o svá data se bát nemusím.
- SnapVUE technologii zkusím podle návodu z XDA-developers a MoDaCa upravit na plnohodnotná Windows Mobile.
- zatím se mi nepodařilo synchronizovat data z Outlooku ve Vistě do SnapVUE, myslel jsem, že to bude automatické, ale asi to tak není, a opět je k tomu potřeba speciální aplikace (God bless to XdaDev).
Za zapůjčení přístroje a ochotné jednání děkuji agentuře CoLin, která v České republice zastupuje společnost HTC.