Uni - rady do zacatku

Diskuze o komunikátoru HTC Universal (Qtek 9000)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

lukasm wrote:Teďka jsem flashul tuhle ROM od Ranju's a jeví se docela schopně. Ale opět nekorektně zobrazuje v REALVGA režimu. Podrobím ji delšímu testu v terénu :wink:¨

EDIT: Po HR mam úctyhodných 97mb free ram :tlem:
Taky ji mám. Je v pohodě, ale nefunguje mi ActiveSync přes bluetooth. Co tobě?
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

ActiveSync via bluetooth nepoužívám :wink: kabel je kabel. :tlem: Ale teďka testuju 4.1thingonaspring.6.1.19188.REALVGA a zaboha nemůžu přijít na to jak rozběhat svojí 16Gb Sdhc, jinak se jeví moc a moc dobře řekl bych že je rychlejší a stabilnější než od Rajnus. Jen ta paměťovka :cry: :tlem:
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Já zase jen AS via BT :-) Ale je to pořád něco, jednou nejdou přidat emailové účty, jindy nefuguje AS přes bluetooth, a to je stále dokola... nevím, jak ty své romky testujou.
Co ta thingonaspring? Nechce se ti zkusit, jestli AS fuguje i přes modrozub?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

takže mám Ranju 7.6 a Widcomm BT a taky mi nejde AS přez BT.

jinak jako ExtROM doporučuju vzít od Jwrighta a natunit si ju podle sebe
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Já se sám době divím, ale už půl dne se na svém Universálovi snažím aktivovat RealVGA na WM6 a pořád nic :-(. Vždycky nainstaluju nějakej CAB, ubyde pamět a to je celé.

Asi mám nějakou blbou ROM (2.12.06 WWE, Radio version: 1.15.00, ExtROM version: 2.12.07 WWE). Jsem čerstvý majitel, proto píšu do této diskuse :wink:.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Ja pouzivam ROM od Thingonaspring, ktera ma realVGA uz integrovane a vali perfektne.
Podivej se po ni xda-devu ;)
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

na 2.12.06 mi fungoval korektne (můj :-) ) návod na http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=6615
RDT
VIP
VIP

Post by RDT »

Ah, já bych se praštil :tlem:. Díky, už jsem skoro nahrával novou ROM včetně VGA...

Totiž já jsem nikdy nestáhl ten RealVGA_11.CAB, vždycky jenom ResPack96dpi.ARM.CAB, proto to nešlo.
RDT
VIP
VIP

Post by RDT »

Tak jsem právě narazil na další problém s Unim. Už ho mám druhý den, jsem naprosto spokojen, všechno v pořádku... Ale nejsem z nějakého důvodu schopen přehrát žádné video (ani to, co jsem Unim natočil). Windows Media Player i TCPMP nebo CorePlayer vždycky přehrávají u videa korektně jenom zvuk a místo videa udělají jenom černý čtverec :roll:. Mám stále ROMku, kterou jsem zmiňoval výše. Netuším, čím by to mohlo být. Že by ROMka, která nepřehrává videa? To asi ne :???:.

//No a právě jsem narazil ještě na další problém: Po instalaci SPB Pocket Plus 4.0.2 mi úplně přestane reagovat displej - ať dělám, co dělám :-(. Po odinstalaci zase funuje normálně.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

S SPB Pocket Plus 4 mam taky problemy. Funguje jen v rozliseni, ve kterem je tro nainstalovane. Pokud jsem prepnul na jine nebo treba i v instalovacim v Today vypl tak to bylo na HR.

Vratil jsem se k Pocket Plus 3
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

já když SPB instaluju, tak nedám na konci instalace reset, ale zajedu do konfigurace a vemu ze zálohy (vypne today a myslim ještě něco...)

jinak k tomu video, vyzkoušel sem 2 typy ROMek a ani jedna neblbla, sice v Ranjuovi mi to jednou nešlo, ale jenom sem změnil graf. ovladač (v TCPMP) a už to šlo
RDT
VIP
VIP

Post by RDT »

V TCPMP jsem taky zkoušel všechny ovladače a vždycky to prostě přehraje jenom zvuk. Je jedno, jestli mám to video na kartě, v síti nebo ho stremuju třeba z YouTube. Prostě každé video je jenom černý čtverec. Vůbec to nechápu :roll:. Je zajímavé, že jinak všechno ostatní naprosto bez problému funguje :-D.

// TAAKK! Už se mi to konečně podařilo! Nevím proč, ale musel jsem nastavit v TCPMP toto (jinak to nejelo): Na stránce "Intel XScale" zatrhnout "Použít hardwarové vertikální přibližování", na stránce "Pokročilá nastavení" zatrhnout "Pomalá video paměť" a jako video driver nastavit GDI. V CorePlayeru jsem udělal to samé a jede to konečně taky :grin:.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

tak tam zkus nahodit starší 2.12.04 nebo Ranju 7.6
RDT
VIP
VIP

Post by RDT »

Jak jsem editoval příspěvek výše, konečně to jede :grin: . Taky mě úplně překvapilo přehrávání videa přes Wi-Fi, které mám na svém pevném disku v rozlišení 608x320 a jede úplně plynule ;oI.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

no vidiš, na Unim jede všechno :-)
RDT
VIP
VIP

Post by RDT »

Přesně tak :grin:.

Už jen jediný problém mám s českými znaky na klávesnici. Ten soubor Sym.txt mi nic nedělá, vše zůstane při starém.

Jen mě překvapuje, že když se připojím ke vzádelné ploše, tak normálně tlačítka s čísly píší písmena s diakritikou :-D. To je samozřejmě proto, že na vzdáleném počítači je česká klávesnice, ale nečekal jsem to. Vůbec by mě potěšilo, kdybych mohl takto psát české znaky přímo v systému a ne případně pomocí tlačítka SYM...
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

zkus ten sym.txt ze smartmanie přejmenovat na sym.0409.txt a pak to teprve přepsat :wink: Měl jsem kdysi stejný problém
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

nebo si někde sežeň múj CABík na Uniho(někde sem ho tady házel), ale jenom na QWERTZ klávesnici, takže jestli máš QWERTY...
RDT
VIP
VIP

Post by RDT »

Chrono Leggionaire wrote:zkus ten sym.txt ze smartmanie přejmenovat na sym.0409.txt a pak to teprve přepsat :wink: Měl jsem kdysi stejný problém
Ano, to je přesně on. Díky, taky se mi jmenuje takhle :grin:. Snažil jsem se ten správný "sys" soubor ve \Windows najít, protože jenom "sys.txt" tam nebyl. Zato onen "sym.0409.txt" se přepsal správně, takže tam byl a byl to on :-D.

No a abych toho neměl málo :-). Čím to je, že nemohu uskutečnit videohovor? Datové přenosy přes 3G fungují, ale když si na Uniho videozavolám, tak Uni nedělá vůbec nic.
A na to, jak uskutečnit videohovor z Uniho na jiné zařízení jsem vůbec nepřišel. Na HW talčítka sice lze tuto možnost namapovat, ale nic se nestane :???:.
JuriG
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by JuriG »

Ze by neaka spatna rom bez podporvy videocall ??
Post Reply

Return to “HTC Universal”