Čínská kopie iPhonu s WM6 se začíná prodávat za 310 USD

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Čínská kopie iPhonu s WM6 se začíná prodávat za 310 USD

Post by Jiří Hrma »

Není to tak dlouho, co jsme vás v článku informovali o čínské kopii iPhonu, která pracuje s operačním systémem Windows Mobile 6 Professional, a už je tento telefon možné zakoupit, a za celkem přijatelnou cenu - 310 USD. Výrobce tuto novinku označuje názvem cool999 a na těle samozřejmě nechybí logo společnosti Apple, nakousnuté jablko.

Image

Jak je patrné z reálných fotografií, komunikátor opravdu pracuje s anglickými a čínskými WM6 Professional; pochybuji sice o tom, že by si je výrobce licencoval u Microsoftu, ale nezapomínejme, že tohle je Čína. Dominantou přední strany je QVGA displej s úhlopříčkou 3.2", systém pohání pomalý procesor taktovaný na 200MHz, k dispozici je 128 MB ROM a 64 MB RAM, v případě potřeby paměť rozšíříte microSD kartami. Wi-Fi chybí a spokojit se tak budete moci pouze s Bluetooth 2.0. Dovoláte se s ním v GSM sítích (900/1800/1900MHz) a pro pořizování fotografií lze použít 2MPx fotoaparátu.

Je zajímavé, jak se výrobce chlubí vykradenými technologiemi, konkrétně v tomto klonu najdeme TouchFLO od HTC nebo upravenou obrazovku Today, jejíž změna byla provedena freeware pluginem z xda-developers. Výrobce dále vyzdvihuje podporu šifrování, JAVY a přístupu na internet, což jsou opět funkce pro Windows Mobile zcela běžné, ale proč se něčím kradeným nepochlubit.

Image

Další informace najdete přímo na stránkách výrobce - Solomobi.com.
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

muze sem nekdo pls hodit odkaz na ten freeware pluign z xda? :) docela by me to zajimalo :)
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Celkem smutné :roll:. Být vývojářem toho pluginu, tak prostě ten pocit, že někdo prodává to, na čem jsem já pracoval hodiny a hodiny úplně zadarmo bych nesnesl. I když co má říkát Micorosft s kompletním ukradeným OS. Někdo by měl zakročit, vážně se mi z těchto čínských padělků zvedá žaludek :evil:.
h4wk3y
přispěvatel
přispěvatel

Post by h4wk3y »

Tomuhle nikdo nezabrani...
Jak zabranit Korei ve vyrobe atom. zbrani... - nelze!

Ale me se to libi :D
Celkove iPhone je nadherne zarizeni...
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ZTE Blade

Post by Monk »

Ten vykon sa mi zda byt strasne maly, plus ta obrazovka tiez neni nic moc.
Som zvedavy na ten druhy klon Iphonu co mal lespie rozlysenie ako original :)
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”