HP iPAQ 614 Business Navigator - pokračování diskuze

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Locked
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

to rooomish: Komentar na P750 moze vyzerat: Je super, ale vadi mi joystick, ale vadi mi maly display, ale vadi mi 64 mb ram, ale vadi mi ze sa neda vypnut xt9, ale vadi mi ze nema blesk atd.. Len to asi nikto nenapise, lebo stroj za take peniaze nema ziadne ale :-)
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

Muzete se pochlubit za kolik jste jej koupili? Mi jej ted zdrazili o cca 500.-(s DPH)
brendon_PK
nováček
nováček

Post by brendon_PK »

Na tomto obrazku http://smartmania.cz/forum/download.php?id=1177 je panel kde su zakladne nastavenia mobilu bateria, pamäte a svetlo. Ale nikde nemozem najst tu moznost si to zapnut. Viete kde sa to zapina? Ja by som to urcite vyuzil hlavne podsvietenie menim a zislo by sa to na tom prednom paneli.
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

MgX: Ty cocky vypadaj jako dobrej napad, ale pochybuju ze vydrzej. Me ze suplat skoro vsechny opadaly a na mobilu dostanou zabrat urcite vic. :)

rooomish: Nevim, vlakno o P750 sem necetl, ale ma ho tam vubec nekdo? On totiz kazdy zarizeni ma nejaky Ale. Dokonaly zarizeni neexistuje. Dulezity je jestli si s pristrojem spokojenej nebo ne. Ja spokojene sem, verim, ze majitele P750 jsou spokojeny taky i kdyz i P750 stoprocentne ma svy Ale.
Schagi
nováček
nováček

Post by Schagi »

Uz se do toho zacinam dostavat, celkem fajnove zarizeni po doinstalovani softwaru aby se dokazal chovat i jako phone (momentalne phonealarm). Klavesnice na prvni pohled trochu nesikovna, ale jakmile cloveku prejde do krve, neni to nejhorsi, a ovladaci kolecko je jednoduse genialni. Nejvic mi asi vadi ze jsem nenasel zpusob jak kontrolovat datova spojeni, treba je nastavit na dotaz...jakmile se zapne program, ktery je vyuziva, vse se rozjede automaticky.

Zda se ze 4GB micro SDHC nejsou nikde skladem :???:
spree
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Trophy

Post by spree »

ftakgabo: Co som sa pocul o P750 tak joystick je OK a T9 sa vypnut na rozdiel od iPAQu da.
Nebyt vyssej ceny P750 tak nevaham...
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

Schagi wrote: Zda se ze 4GB micro SDHC nejsou nikde skladem :???:
sice nevím, proč chceš 4gb, když to přeče i 6 a 8gb, ale pokud chceš skladem jsou všude, např
http://gsmobil.inshop.cz/inshop/scripts ... ---class-4
Schagi
nováček
nováček

Post by Schagi »

Tohle neni micro...zatim se 8GB imho nevyplati kupovat, cena tak trikrat vyssi nez u 4GB, a nevyrabi je vsichni.

necituj predchozi prispevek.....marthynovak
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

to shagi> sory jsem ti okopčil jinej link http://gsmobil.inshop.cz/inshop/scripts ... ř.-pro-N95
Schagi
nováček
nováček

Post by Schagi »

Jen ta cena je tak dvojnasobna oproti normalnim kartam :-(
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD2

Post by Diamant »

Ja preferujem WM v angličtine, tak žiadnu lokalizáciu nepotrebujem. Ale mimoriadne by sa mi hodilo, keby niekto našiel spôsob, ako písať za pomoci xT9 slovenské slová. Ideálne by bolo, pokiaľ by existovali 2 slovníky, jeden bez diakritiky a jeden s diakritikou na písanie všetkého ostatného. Alebo by stačil aj ten jeden s diakritikou, pokiaľ by sa pred odoslaním dokázala sama orezať pri SMS diakritika.

hxg614 - myslím si, že okrem nejakej lokalizovanej klávesnice netreba na iPAQ nič extra doinštalovávať, aby to bolo použiteľné. Napíš 10 konkrétnych vecí, ktoré vie napr. symbianová N73 v základe a iPAQ 614c to nedokáže a treba kvoli tomu niečo ďalšie doinštalovávať.Ber ale ohľad na to, že iPAQ nie je lokalizovaný, takže tá klávesnica a veci súvisiace s lokalizáciou neberiem.

Omni - aj ja som prechádzal na WM zo Symbianu, ale dá sa povedať, že som približne vedel, do čoho idem, nakoľko som WM používal už od roku 2001, ale nikdy som v PDA nemal aj mobil, ako teraz. A niektoré operácie som na PDA nerobil nikdy, nakoľko bežný mobil bol vždy viac poruke. Ale rozhodne si nemyslím, že by som si iPAQ nekúpil znova. Ja som to vlastne už urobil, lebo už iba čakám na peniaze za ten prvý, ktorý zle fotil.

ftakgabo - podarilo sa ti už nájsť nejaký SW na mapovanie HW kláves miesto toho smart wheel?

Klávesnicu mám Resco a zatiaľ sa tvári, že funguje korektne. Kto by potreboval, tak mu pošlem súbor, stačí ním nahradiť pôvodný a už bude SK klávesnica QWERTZ.

Suri - čo všetko ostatné hvorí pre P750? Myslíš napríklad cenu alebo celkové spracovanie a vzhľad? Prípadne kvalitu foťáku (ktoré je podľa recenzií rovnako mizerná ako u iPAQ 614c)?

vavca - a to je aká baterka? Je väčšia? Napíš HP produktový kód tej baterky.

Stanley - ja som si po dvoch týždňoch na tú klávesnicu zvykol, stále mi však robí problémy medzera, miesto ktorej píšem znak "+". Holt zvyk z Nokie. Keď máš iPAQ skrútený, tak buď rád, lebo ho aspoň budeš počuť, keď leží na rovnom stole.

Druhý stylus až tak nepostrádam, nakoľko mi ostal jeden plastový stylus po bývalom PDA a tak ho mám na stole vždy poruke. Čiže ak pracujem s iPAQom pri počítači, nevyberám zbytočne zabudovaný stylus. A objednal som si ešte sadu troch náhradných stylusov na nejaké staršie HP za nejaé 2 stovky, tak budem mať stylus aj v práci a na nočnom stolíku v spálni.

Aj mne by sa VoIP hodilo. Ale taktiež postrádam nejakú aplikáciu, ktorá by vedela nahrávať aj samotný hovor. A potom sa mi nepodarilo nájsť ani SW, ktorý by dokázal regulovať intenzitu podsvietenia displeja.

ftakgabo - presne tak, vypísal si to výswtižne s tými ale. Ja sa na P750 pozerám rovnako.
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

Nasiel som nieco :D vola sa to PQzII. Tu je kratka recenzia pre ozrejmenie. Problem je ze ak si nastavite pohyb napr. na klavesy 2,4,6,8, tak pri vkladani textu sta budete tiez len hybat po textovom poli. Nebudete schopni zadat text. Mozno je ze ale existuje nejaka moznost ako to prepinat, lenze to uz nezistim lebo uz ten program neviem spustit :) V zalozke Icon, som odskrtol Show icon. Toto nerobte lebo sa uz nebudete vediet prepnut do programu :)

K tej diakritike. Nebude fungovat subor sym.txt ?

EDIT:dalsia recenzia

EIDT2: takze staci v Program files najst PQzII_setup a program sa zobrazi :)
vavca
nováček
nováček

Post by vavca »

to diamant:

produkt číslo FA916AA 3180 mah v anglickém datasheetu je uvedena...

jinak stylusy se stejne dajíkoupit nové a stojí to pár kaček... kolem 400 a jsou tam mam pocit 3 ks.....viz web hp...

jinak más velice rozumné názory, PDA již mám delší dobu, měl jse FSC 560, takze jsem zvyklý na rychlost (měl jsem tam WM6 od pups 004) a h je i kdyz o trochu pomalejsi, tak good a hlavne asi moje micro sdhc od sandisku není ta rychlá, jak ve FSC transcend 4 gb 150x...

a lokalizace je fakt na nic, pokud clovek umí trošku anglicky, tak si zvykne a ja treba trpim anlickym zlozvykem..pisu bez diakritiky uz i cesky.... :oops:

navigace je taky super, ted jsem porádne venku zkousel IGO, TOmToma, smartmaps a behm 1 minuty fix a frcímemmm

jediny problém, který mne mrzi je ten novii media remote na infra...
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Stanley wrote:MgX: Ty cocky vypadaj jako dobrej napad, ale pochybuju ze vydrzej. Me ze suplat skoro vsechny opadaly a na mobilu dostanou zabrat urcite vic. :)
Máš asi pravdu, záleží na druhu - některé prý mají lepší lepidlo. No a nebo, pokud si někdo troufne je tam přilepit nějakým kvalitním sekunďákem (Bison)

Mám dotaz:
Když ve správci souborů klepnu na původní jediné video v 614tce, tak se otevře WMP, spustí se přehrávání, ale jede jen zvuk! Nevíte co s tím :?:
Zatím jsem neinstaloval, žádný další soft, takže se to nemůže s ničím ,,řezat". Díky za pomoc!
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

to diamant> to jsem teď nepochopil?
...lebo už iba čakám na peniaze za ten prvý, ktorý zle fotil...
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

MgX: Já si radši pořídím nějakej pěknej stojánek. Přece jen patlat lepidlo se mi na něj moc nechce.
To video mi taky nejelo a to ani v TCPMP. Rozchodil sem ho až v počítači, měli tam bejt nějaký kytky a čmelák nebo co. Vyřešil sem to tak, že sem ho smazal. :)
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Stanley

draku-díky moc :!: Jsi mě uklidnil, jsem si říkal co s tím je. Vím, že nejsem odborník, ale zase taková lama, abych nespustil ani video - to zase ne (nebo alespoň obvykle ne :-D )
Na čmeláka s kytkama kašlu a HP jsou opravdu zvláštní, když ukázkové video nejede, a to ani v externím programu :twisted: :???:

Já tam taky nechci dávat žádný lepidlo, ale ty čočky se mně líbí. Nevadí ničemu, jsou transparentní .... Ještě musím popřemýšlet.
Stojánek je dobrý nápad. Jenže, když budu mít founa jednou doma, jednou v práci, jednou tam, či onde ...

Přemýšlel jsem i nad pouzdrem. Díval jsem se, co tady popisují kluci. Chtěl bych nějaké - spíše kožené, ze kterého se zařízení nemusí vydělávat. Zatím nic není - pokud vím. Snad něco nabídne Krusell a další se postupně přidají. Máš nějaký tip :?:
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

anawarr

díky za link - myslím, že je mám přímo doma. Jen musím pohledat :-) v bordýlku ;-)
Já o nich přemýšlím, jenže je tam nechci lepit lepidlem.
No a já i Stanley si myslíme, že to tam nebude moc dlouho držet. Takže to chce ještě ,,doladit".

EDIT: Takže jsem našel tu ,,čočku". Zatím jsem ji nalepil na zadek starého SEčka. Otisk po případném sundání tam nezůstává, alespoň zatím ne. Pravda ten ,,stařeček" má jiný povrch. Přesto chci vyzkoušet jak to drží.
Nejlepší by bylo, pokud by existoval obal ze kterého bych nemusel komunikátor vydělávat, no a kde by bylo myšleno na zadní reproduktor - tzn.: obal by neležel celou plochou na podložce.

EDIT2: Takže ... po delší chvilce tam zůstává ,,sopel" z lepidla, které je na ,,čočce". Drží to celkem dobře, když se do toho víc nešťourá. Telefon to zvedne dostatečně. Já to momentálně zavrhuji, jedině pro použití se sekundovým lepidlem - jinak ne.
SlavoU
nováček
nováček
Zařízení: ASUS PadFone

VOIP, XT9

Post by SlavoU »

VOIP - v programe HP iPAQ Setup Assistant priloženom na CD je možné nastaviť nejaké parametre komunikácie, označuje ich však ako nepodporované. Neskúšal som VOIP (zatiaľ) nepoužívam.

XT9 - v adresári WINDOWS sú dva programy
et9MyWords.exe - vlastný slovník
et9SuperSettings.exe - podrobnejšie nastavenia

XT9 pri písaní ponúka slová z vlastného slovníka aj ich dopĺňa a ponúka aj slová nasledujúce po zadanom slove ak sa už v minulosti použili.
Locked

Return to “Hewlett-Packard”