HP iPAQ 614 Business Navigator - pokračování diskuze

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Locked
Omni
nováček
nováček

Post by Omni »

To Standa77:

Ze kamenem urazu jsou Google maps je jasny, neni mne a mnohym dalsim jasne proc Google nedal souhlas u takovych bezvyznamnych zemi z hlediska obratu jako jsme my a dle dalsich informaci napr. Ukrajina, Slovinsko a pod. Pochybuji ze by HP podepisovalo v kazde zemi samostanou smlouvu s Googlem tak proc tohle?

Ale nechme to jinym :-) a venujme s enasim novym hrackam :-) Stale objevuji jeho moznosti :-)
xthomas
přispěvatel
přispěvatel

Post by xthomas »

Rád bych se zeptal majitelů, kterých utěšeně přibývá.. :wink:

Jak to vypadá s podporou java aplikací? Nějak si nepamatuju, že by se to tady řešilo.. Ptám se zejména s ohledem na používání Opery mini.

A druhý dotaz.. vyřešil už někdo z majitelů problém s redukcí na 3,5 jack? Díky.
Omni
nováček
nováček

Post by Omni »

To xthomas:

Opera mini jsme si normalne pres WiFi stahl a nainstaloval a bez problemu chodi . jen u mne ma problemy s ceskymi znaky.
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Když se tady bavíte o potížích s CZ znaky.... jsem zvědav, jak moc ve skutečnosti bude mít CZ lokalizace vliv na rychlost zařízení.

BTW: To bude zřejmě jen jakýsi upgrade systému, ne? Tudíž po HR, se to vrátí zpět k ENG.
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

to MgX: dufam ze to bude tak s tou lokalizaciou. XP mam po anglicky, tak chcem mat aj WM po anglicky :) Mas ravdu ten suchy zips je o nicom. Stacilo by niekde na vrch zadnej strany krytu prilepit so sekundovym lepidlom vypuklejise logo napr. HP. Nieco male decentne
xthomas
přispěvatel
přispěvatel

Post by xthomas »

Ideální by bylo mít systém v ENG s možností psát české znaky v případě potřeby (smsky klepu bez diakritiky, ale na maily by se to moooc hodilo), ale to by se pak asi pralo s českými znaky při browsování po netu (jak psal Omni) co?

S WM mám malé zkušenosti, léta jsem teď běžel na symbianu a ještě mě čeká spousta zkoušení až Ipaq dojde :-)
Tapinek
nováček
nováček

Post by Tapinek »

MgX wrote:Když se tady bavíte o potížích s CZ znaky.... jsem zvědav, jak moc ve skutečnosti bude mít CZ lokalizace vliv na rychlost zařízení.

BTW: To bude zřejmě jen jakýsi upgrade systému, ne? Tudíž po HR, se to vrátí zpět k ENG.
Pokavad to system nespomali, tak by to byla prvni lokalizace, ktery by se to povedlo. Vzdycky to totiz vedlo ke znatelnemu zbrzdeni. :-( A s tim HR mas pravdu, po nem budes zasejc englickej. ;-)
hxg614
přispěvatel
přispěvatel

Post by hxg614 »

xthomas: Tak potom vitaj do klubu, kedze tiez prechadzas zo Symbianu... A priprav sa na to, ze vela veci, co na Symbiane bola samozrejmost, na WM vobec nemas alebo su riesene diametralne odlisne a casto uplne krkolomne - a nie vzdy funguju :oops:

Dnes pri cakani u lekara som tak sedel a uvazoval a napadlo ma perfektne a vystizne oznacenie pre iPaq - tamagotchi! Rozbalis to, preklikas, zistis, ze na plnohodnotne vyuzivanie potrebujes doinstalovat kopec softov, niektore veci ani nespojazdnis, po veceroch guglis po webe a hladas co a ako. Symbianfon vybalis s krabice, zosynchronizujes a ficis na 100%...

Ja sam som vcelku na vazkach, ze co spravit - ci si iPaq nechat, alebo sa vratit na Symbian. Nehovorim, ze iPaq je uplne na figu, ale uz som vyrastol z toho, aby som po veceroch lozil po webe a hladal finty, co a ako sfunkcnit a spojazdnit - jednak ma to uz nebavi a ani na to nemam cas. Ale vcelku som sklamany, cakal som, ze po dlhom tichu HP konecne prinesie na trh bombovy produkt, ktory bude splnat to, co je deklarovane v oficialnych parametroch. Uzil som si dost problemov s hw6515, napriek tomu som to riskol - ale uprimne povedane, znova by som 614ku uz nekupil :roll:

Radim sa medzi odporcov akychkolvek lokalizovanych softverov, takze mne osobne ziadna lokalizacia chybat nebude. S pisanim diakritiky nie je problem, staci pouzit trebars Resco Keyboard, ktory prave testujem. Funguje vsade, okrem zabudovaneho Messaging-u. Neviem, mozno robim nieco zle, ale vzdy pri prepnuti na Resco Keyboard sa to prepne na defaultny Keyboard, na ostatne veci (Block Recognizer, xT9) pritom prepnut ide bez problemov.

Otazka do plena:
Poradte niekto overeny zalohovaci nastroj na 614ku! Mam odskusany Spb Backup 1.6.3 (aj 1.6.4), Sprite Backup 6.2, no s ani jednym sa nepodarilo uspesne obnovit kompletnu zalohu. S Diamantom sme robili vseliake pokusy, bez uspechu - s jednym po obnove prestanu chodit vsetky zvuky, druhy zasa znefunkcny smart wheel...
Omni
nováček
nováček

Post by Omni »

To hxq614:

Zdravim,

myslim si ze tve pocity jsou obdobne jako u kazdeho co prechazi z jednoho OS na jiny :-)
Nevim co by normalni nenarocny uzivatel musel doinstalovavat aby mu pristroj s WM fungoval. Normalne taky vzdy jsme vsechny palmtopy, co jsem mel, pocinaje 320LX (predchozi 95,100 a 200 nemeli windows CE a neslo je dobre synchonizovat) vybalil, pripojil k PC a sesynchronizoval s outlookem. Ted jen doupravuji k obrazu svemu :-)

Obdobne jako ty bych byl asi nespokojeny najednou mit v ruce nejaky Symbianovy pristroj a muset schanet rady a íinformace jak s tim vubec pracovat :-)
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

to hxq614> kup si foun bez os, protože jinak je to o instalacích jak u wm tak symbianu... používám teď zároveň jak hp 614c tak i nokii n95 8gb a e90ku a žádný soft, ani žádná záloha nefunguje na 100%... každý os je o instalaci softu a neustálem update jako u stolního PC. pokud tomu říkáš tamagotchi, tak je zjevné, že potenciál founu s os nepotřebuješ
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

off topic to admin> už je to zase jen obecné plkání o ničem, navrhuji založit třeti vlákno a trochu to promazávat, aby to mělo nějakou hodnotu, pro ty kteří chtějí opravdu poradit a né tu dokola plkat nesmysly
hxg614
přispěvatel
přispěvatel

Post by hxg614 »

anawarr: Je zjavne, ze sa pozeras na cely moj problem z tvojho pohladu - a seredne sa mylis vo vyvodenych zaveroch:
Uz niekolko rokov bezim na Symbiane bez akychkolvek problemov (3650, 6600, 6630, N70, N73, 6120c), takze viem, co je to telefon s OS a ver tomu, ze viem vyuzit jeho potencial. Do Symbianu som doinstalovaval jednu jedinu aplikaciu - ProfiMail. Vsetko, co potrebujem od telefonu, vzdy totiz telefon zvladal hned po vybaleni z krabice. Nikdy som s tymi telefonmi nemal ziaden problem, vsetko fungovalo tak, ako vyrobca deklaroval.

Takze z tohoto pohladu je naozaj iPaq tamagotchi - dokonca nevie ani len taku primitivnu vec, ako su skupiny volajucich a priradit im zvonenia!
Pritom Microsoft sluboval, ze caller groups WM6 uz konecne bude mat :-(
Omni
nováček
nováček

Post by Omni »

To: hxq614:

To ale neni problem Ipaqu ale OS a diskuzi kolem WM najdes zde http://smartmania.cz/forum/viewforum.php?f=37
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

to hxq614> to je na soukromou diskuzi.... pro symbian není srovnatelná aplikace jako je pro wm smart profiles. já do symbian founu nahrál task managera, black list, Office Suite 4, navigaci tom tom6, MP3 Dictaphone, a mnoho dalšího, co ve founu nebylo a to nemluvím o funkcích např. kalendáře, přehrávače atd...... to co píšeš můžeš tvrdit někomu, kdo nepoužíval oba systémy :-D
hxg614
přispěvatel
přispěvatel

Post by hxg614 »

anawarr: Stale to bohuzial beries z tvojho pohladu :-( Skus sa na to pozriet mojimi ocami - si plne spokojny so symbian telefonom, trebars 6120c. Niekto ta nahovori, aky je WM6 super, a 614 je uplna bomba. Kupis a postupne zistujes, ze to sice ma kopec veci navyse, no nevie to ani zdaleka to, co tvoj predosly telefon. Co by si robil, od radosti tlieskal rukami, alebo ako ja sa stazoval tu na fore :-)

Ale spat k veci - otazky do plena, na ktore nikto neodpovedal:
1.) kto ma overeny backupovaci soft, ktory vie urobit restore tak, ze vsetko bude fungovat ako predtym? Ked nie je nic 100%-ne, tak prosim napiste co pouzivate a co tam nefunguje.
2.) akym softom dosiahnut vytvorenie skupin volajucich a ich zvoneni? Skusil som PhotoContacts Pto 5.08 a RingoMobile 1.4.0.4, s oboma rovnaky problem - videli len niektore kontakty, a po nastaveni zvoneni kontaktom niektore kontakty zvonili spravnym zvonenim, no niektore zvonenim nastavenym pre iny kontakt.
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

skusal si Pocket Informant?
jardasy
nováček
nováček

Post by jardasy »

k dotazům-čeština to zpomalila citelně (14denní demo od sunnysoftu pro ipaq 214) - dříve jsem na kliknutí nečekal, teď ano.
CoD2 výkonově jde, problém je, že v něm neumím chodit (jen se rozhlížet)-to samé pro Tombraidera, Rayman atp.
Sluchátka hrají hrozně.
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel

Post by Horst Fuchs »

to hxg614: Hele ber to tak, ze ja jsem si zase vyzkousel Symbian na Nokii E61 a musel jsem ji dat do tydne pryc, jelikoz mi symbian prisel jako absolutne nedokonaly operacni system ktery WM nesaha ani po kotniky. Cili kazdy mame jine pozadavky a kazdemu vyhovuje neco jineho......
1979
přispěvatel
přispěvatel

Post by 1979 »

no opusťme dohady o tom, který systém je lepší - bude z toho jen zbytečný flame...
spíš by mě zajímalo, jak to bude s tím, když si koupím model, který není určený pro český trh v případě reklamace? nebude se servis HP cukat, že ten model není pro náš trh a že to je šedina? je jasný že ty modely co se u nás prodávají, zde nemají co dělat a že to jsou buď dovezený modely ze Slovenska a nebo to sou zatoulaný kousky, protože to někdo v evropským skladu podělal...nevím jestli do takovýho mdoelu jít a nebo si počkat na ofiko distribuci??? co ta záruka a potom možná čeština? nebude u ofiko produktů řešená čeština jakou součást ROM??? což by bylo výhodnější???
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel

Post by Horst Fuchs »

cestina se ve vetsine pripadu dodava jako samostatzny soubor urceny k instalaci, malokdy se implementuje primo do ROM (myslim ze by to vyslo i zbytecne draz.....).
Co se tyka reklamace - reklamuj tam kde jsi to koupil, vic uz neni tvoje starost ne?
Locked

Return to “Hewlett-Packard”