ZoomBoard 2.0: Nová verze klávesnice pro Pocket PC

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

ZoomBoard 2.0: Nová verze klávesnice pro Pocket PC

Post by Jiří Hrma »

Společnost Vito před několika dny přišla s druhou verzí softwarové klávesnice ZoomBoard, která nabízí poměrně originální řešení pro vkládání textu na vašem Pocket PC. Pokud prst přiložíte ke klávesnici, zobrazí se nad ní malá bublina, ve které vidíte zvětšenou plochu pod vaším prstem - okolní písmenka klávesnice. Při psaní tedy stačí jen "tahat" prst po displeji a vybírat požadované znaky. Nová verze vylepšuje funkce zoomu a přidává i několik uživatelských nastavení, díky kterým si chování panelu můžete lépe přizpůsobit svým požadavkům.

Image

Video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l2x3sSUWNP4[/youtube]

Trial verzi klávesnice ZoomBoard si můžete stáhnout z tohoto odkazu (EXE, 1.9MB). Aplikace je určena pro všechna Pocket PC s Windows Mobile 2003/5.0 a 6. Plná verze ZoomBoardu vás přijde na 10 USD.
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ZTE Blade

Post by Monk »

Jednym slovom nevyuzitelne.

Zavadzia mi ta bublina/lupa pri pisany a rychlej kontrole textu.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

No rychle se podle me na tom psat neda :|
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

jesis oni se na tuhle "komedialni" klavesku jeste nevykaslali? :tlem:
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Dle mého jedíné využítí je pro starší lidi, nebo ty co špatně viděj. :wink: Jinak ztráta času :)
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

No tak to vidíte, co člověk to názor.
Já i kámoš jsme si něco takového vždy přáli. Lze tak pohodlně a hlavně bez překlepu psát i jednou rukou, bez použití stylusu, a netřeba každý druhý znak mazat a znovu psát - zvláště ti co mají tlustší prsty.
Bublina nijak nevadí, právě naopak - ona lupa je prostě ideální a nijak nám nevadí. Poté, co jsem si "dopsal" českou klávesnici atd. je zatím to bezkonkurenční klávesnice (SIP).
A psát se na ní dá opravdu rychle, rozhodně rychleji než na těch malých zdechlinkách, kdy člověk jen tuší co za písmeno se vloží.
Tož tolik k tématu
ARow
nováček
nováček

Post by ARow »

presne tak je to nejlepsi klavesnice na ppc, mam sice hw klavesku ale na rychle zadavani napr v opere nebo v idosu je to nejlepsi reseni co existuje...
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Dle meho nazoru je tahle klavesnice proste spatna cesta, jak psat prstem na Pocket PC a nema vubec zadny smysl v tehle tragedii pokracovat. Jediny "PC-klavesnicovy" pouzitelny zpusob psani je podle me zatim jen PocketCM Keyboard. Nevypada tak efektne, ale pokud jde cloveku hlavne o to, aby se mu dobre psalo a ne si hrat s nejakyma lupama, tak PocketCM Keyboard je presne, co potrebuje. Na zaver si nemuzu odpustit doporuceni alternativy aneb reklama na mou vlastni klavesku TapTap Keyboard, ktera si take nasla mnoho priznivcu :)

Image Image
ARow
nováček
nováček

Post by ARow »

tak jsem novou verzi vyzkousel a je to jeste promakanejsi nez bylo. vsem doporucuju ;)
error021
nováček
nováček

klaveska

Post by error021 »

JJ tahle klaveska je nejlepsi ze vsech, psal jsem s ni za chuze bez preklepu a k tomu pekne rychle. Doporucuji vyzkouset - lepsi neni.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

bkf1 wrote:Jediny "PC-klavesnicovy" pouzitelny zpusob psani je podle me zatim jen PocketCM Keyboard. Nevypada tak efektne, ale pokud jde cloveku hlavne o to, aby se mu dobre psalo a ne si hrat s nejakyma lupama, tak PocketCM Keyboard je presne, co potrebuje. Na zaver si nemuzu odpustit doporuceni alternativy aneb reklama na mou vlastni klavesku TapTap Keyboard, ktera si take nasla mnoho priznivcu :)
PocketCM vyzkouším, ale TapTap jsem zatím odložil. Je to fajn věc, přiznávám, ale nějak jsem si ani za měsíc psaní na ono rozložení nezvykl. Takže ZoomBoard u mne zatím vede...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

a co resco keyboard (s iphone skinem)? me teda vyhovuje nejvice, pak vede pocketcm keyboard, do ktereho je take iphone skin
Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Nexus S

Post by Revin »

To BKF1:
Koukám, že jsi s tou klávesnicí udělal docela pokrok ;oI
Chtěl bych ale aby ta klávesnice uměla tohle: mohl bych si nějakému tlačítku přiřadit její zapínaní, takže bych prstem nemusel vyvolávat tu obyčejnou klávesnici a pak se prstem trefovat do té malé šipky vedle. Chtěl bych prostě nějaké jednoduché přepínání mezi klávesnicí pro prsty a klávesnicí pro stylus. Ono zase psát stylusem na klávesnici pro prsty moc výhodné není...

Ale ta tvoje klávesnice vypadá zajímavě, vyzkouším jí :wink:
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

podle me je nejlepsi resco keyboard z iphone skinem - taky tam jde nastavit to prejizdeni mezi pismeny a ja pekna... :) da se s ni obstojne psat i za chuze a pokud si stahnete ten vylepseny iphone skin tak ani nezabira tolik mista

pro me je to v ppc nutnost
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO Revin:
Mno nevim ale kdyz chces prepnout z "prstove" klavesky na "stylusovou" klavesku tak prece muzes pouzit stylus ne? ;) Je ale pravda ze nekdy se do te sipky strefuje spatne i stylusem mno zkusim s tim neco udelat...
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Ještě že mám HW klávesku. :-)
Tuhle klávesnici bych spíče zařadil do sekce Fun Place. Nedovedu si představit na ní psát dlouhý text.

Dvě písmena 9 vteřin, na unim za 9 vteřin napíšu 30 znaků!
Hemmer
přispěvatel
přispěvatel

Post by Hemmer »

velkeeeeej kluk

Držme se tématu. lukasm
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO Kapu:
Tyhle klavesnice jsou samozrejme na psani kratsich textu jako jsou SMSky, upominky, poznamky...
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

To asi bude problém u mě, protože moje SMS má minimálně 600 znaků. :???:
Možná na psaní jednou rukou to neni špatný? Řešení je velmi originální a vůbec se mi nezalíbilo. :-)
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

jake mas ucty na za telefon??!? 600/160 = hrozny cisla :tlem:
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”