Jirkab - nech je ten chipset aký chce, tak v porovnaí s ostatnými SiRF III zariadeniami patrí iPAQ podľa mojich porovnaní práve k tým lepším. A keď sa pozrieš napríklad sem,
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:ConstellationGPS.gif
tak uvidíš, že nad tebou je obvykle 8-10 satelitov. Takže by som neriešil, že či to vie prijímať 12 alebo 20 satelitov. Studený štart mi trvá za dobrých podmienok do 65 s a v aute idúcom po meste medzi domami za pokoveným sklom trval štart tak 120 s. A samozrejme aj keď stojím na mieste, tak sa moja poloha málinko mení stále.
FM rádio iPAQ 614 bohužiaľ nemá.
spree - na kolečko som si celkom zvykol, je to pomerne rýchle, ale na hranie hier je to nepoužiteľné. Prekvapivo som začal používať aj ten ovládač na ľavej strane, je to fajn ak iPAQ držím len v jednej ruke. Ide ho zatlačiť a tým sa všetko potvrdzuje. V podstate som zistil, že buď na všetko používam stylus a to vtedy, ak plánujem robiť niečo zložitejšie, resp. dlhšie na PDA pracujem. Ale ak volám číslo, robím si poznámky, čítam správy a pod. tak si vystačím len s HW ovládačmi. Je to celkom v pohode. Akurát HW klávesnica aj po inštalovaní lokalizovanje softwarovej nepíše znaky s diakritikou. Na SMS to nevadí, ale do poznámok by sa mi diakritika aj zišla.
ftakgabo - aké problémy s telefonovaním? Ja som zatiaľ nič nezaznamenal.
Nerozumiem, prečo by mal iPAQ vedieť využívať len 3G signál? Veď mimo miest nie je 3G a telefonovať sa dá. Kde ste to nabrali? A určite som nepísal, že telefón treba reštartovať. To je blbosť! Telefón sa prepne sám a už som aj telefonoval počas prepnutia z GSM na 3G a nič sa nestalo. Myslím, že uvedený problém nemusí byť len vecou telefónu, ale aj siete. Ja som mal pri prechode z GSM na 3G a prebiehajúcom hovore problémy aj na Nokii N73. Potom som to nahlásil na Orange, o pár dní ma kontaktoval oblastný technik, porozprávali sme sa a po čase bol problém vyriešený.