HP iPAQ 614 Business Navigator - pokračování diskuze

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

U MSM6280 má práci se samotným systémem pravděpodobně na starost procesor XScale - což obnáší samotnou rychlost pohybu v systému, spouštění programů, přehrávání videa.

Na druhou stranu druhý procesor integrovaný v čipové sadě (asi ARM9) by se měl starat o všechny datové přenosy, vstupy a výstupy, obsluhuje fotoparát a také dokáže akcelerovat přehrávané video a zvuk.

O GPS se zase stará další zvláštní procesor, nezávisle na ostatních. Samotný procesor GPS by měl být stejný jak u MSM6280 tak u MS7200, ale co je navíc přidáno u 7200 to ví jen bůh :)

Takže ve výsledku mají oba hlavní procesory vliv skoro na všechno, takže jsme zase tam kde jsme byli. A navíc ještě záleží na přítomnosti grafického akcelerátoru.
spree
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Trophy

Post by spree »

Chcel by som sa spytat majitelov, ci maju problemy s telefonovanim kedze sa telefon nedokaze pravdepodobne "vysporiadat" s inym ako 3G signalom...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

hm lepsi neresit, hlavne ze to jede celkem svizne :)
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

spree wrote:Chcel by som sa spytat majitelov, ci maju problemy s telefonovanim kedze sa telefon nedokaze pravdepodobne "vysporiadat" s inym ako 3G signalom...
pouze 3g signál??? to jsem nepochopil. já v HP 614c mám kartu vodafone a normálně se dovolám v ČR, A, i v DE
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

ty jsi cech? jestli jo, kde jsi ziskal 614c?

taky nevim proc to furt tak resite, tam ma by jen problem mezi prepinanim 3G a GSM, to je vse :roll:
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

Uz to tu niekde pisal Diamant. Telefonovat sa da v pohode aj bez 3G karty. Jedine vtedy ked sa prenos meni napriklad z 3G na EDGE a podobne, tak sa nedovolas. Musis restartovat telefon

EDIT:
IkE Blaster - tak uz si ma predbehol :)
bobbik
přispěvatel
přispěvatel

Post by bobbik »

to jakoze pokazdy kdyz vyjedu ven z prahy tak musim restartovat telefon?

a jeste stale zustala nezodpovvezena moje otazka, jestli opravdu pokazde musim vypnout pri nove sms T9 a jak slozite se da vypnout/zapnout
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel

Post by Horst Fuchs »

to bobbik pokud umis eng tak tady je to popsane:

Code: Select all

I have had similar experience with my 614c losing the data
connection. The only way to get it back is to do a soft 
reset. Usually when this happnes the phone signal looks
good but I cant make a call. 

I do not have 3G as I am on Tmobile in the US. It must be
moving between edge and GPRS. It does not happen a lot but 
it needs to be fixed.
bobbik
přispěvatel
přispěvatel

Post by bobbik »

Jojo, prelouskal jsem. Chapu z toho, ze se to deje jenom obcas. Neni ale zcela zrejme, jestli to ani neprijima hovory. je to docela slusny problem, snad se to deje jenom obcas, jak pise. Nejake osobni zkusenosti zdejsich majitelu?
copkill
nováček
nováček

Post by copkill »

2 bobbik : k tvojej otazke ..
mne osobne sa to nestalo ani raz ...
ci uz so zapnutym a minimalizovanym igo a gps prenosom , alebo bez neho .
Mam v nom O2 kartu , ktora je v roamingu T-Mobile , takze sa prepina na 3G a klasicku siet , avsak problemy som nezaregistroval .
Jediny problem som mal zozaciatku , ked som do neho dal este staru Eurotel kartu , ktora ma par rokov a s nou mal problem s detekciou.
Od vymeny karty za O2 - bezproblemovo.
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD2

Post by Diamant »

Jirkab - nech je ten chipset aký chce, tak v porovnaí s ostatnými SiRF III zariadeniami patrí iPAQ podľa mojich porovnaní práve k tým lepším. A keď sa pozrieš napríklad sem,
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:ConstellationGPS.gif
tak uvidíš, že nad tebou je obvykle 8-10 satelitov. Takže by som neriešil, že či to vie prijímať 12 alebo 20 satelitov. Studený štart mi trvá za dobrých podmienok do 65 s a v aute idúcom po meste medzi domami za pokoveným sklom trval štart tak 120 s. A samozrejme aj keď stojím na mieste, tak sa moja poloha málinko mení stále.

FM rádio iPAQ 614 bohužiaľ nemá.

spree - na kolečko som si celkom zvykol, je to pomerne rýchle, ale na hranie hier je to nepoužiteľné. Prekvapivo som začal používať aj ten ovládač na ľavej strane, je to fajn ak iPAQ držím len v jednej ruke. Ide ho zatlačiť a tým sa všetko potvrdzuje. V podstate som zistil, že buď na všetko používam stylus a to vtedy, ak plánujem robiť niečo zložitejšie, resp. dlhšie na PDA pracujem. Ale ak volám číslo, robím si poznámky, čítam správy a pod. tak si vystačím len s HW ovládačmi. Je to celkom v pohode. Akurát HW klávesnica aj po inštalovaní lokalizovanje softwarovej nepíše znaky s diakritikou. Na SMS to nevadí, ale do poznámok by sa mi diakritika aj zišla.

ftakgabo - aké problémy s telefonovaním? Ja som zatiaľ nič nezaznamenal.

Nerozumiem, prečo by mal iPAQ vedieť využívať len 3G signál? Veď mimo miest nie je 3G a telefonovať sa dá. Kde ste to nabrali? A určite som nepísal, že telefón treba reštartovať. To je blbosť! Telefón sa prepne sám a už som aj telefonoval počas prepnutia z GSM na 3G a nič sa nestalo. Myslím, že uvedený problém nemusí byť len vecou telefónu, ale aj siete. Ja som mal pri prechode z GSM na 3G a prebiehajúcom hovore problémy aj na Nokii N73. Potom som to nahlásil na Orange, o pár dní ma kontaktoval oblastný technik, porozprávali sme sa a po čase bol problém vyriešený.
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

to Diamant: ja som praveze narazal na to, ze si pisal, ze problemy s prechodom medzi 3G a GSM nemas. Taketo problemy mal nejaky chlapik z ameriky a recenzent v UK. U nas dufam problemy nebudu :) Alebo to za teba este vtedy vyriesil ten technik
jirkab
přispěvatel
přispěvatel

Post by jirkab »

pro: "Diamant" já to vím, Mobily s Qualcommem a interní GPS používám už déle než dva roky... :-D a vím co od nich můžu očekávat. Včetně údaje A-GPS (neznám operátora, který by to podporoval a je někde poblíž) - na tom je konkrétně vidět, jak rychle a hlavně "silně" se blbost po internetu šíří.
Počty satelitů už jsem v předešlém vlákně také připomínkoval ( v nějaké tendenční rádoby super recenzi) - je to přesně jak píšeš.

K přepínání mezi UMTS a GSM - tam může být SW chyba někde u výrobce zařízení, protože konkrétně tuto činnost zvládají i starší Q chipy bez problémů. Spíše bych to viděl na chybu mezi klávesnicí a židlí pisatele. Nicméně pokud někdo např. v ČR v současnosti používá TM, Vodafone anebo i O2 kde není porytí UMTS je nejlepší zvolit si pouze GSM a bude po problémech.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

...umts neni skoro nikde, takze nemusim ani nic vybirat, k nemu se proste nepripoji (ok, pha a bno maji, to je asi tak vse)
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

4IkE Blaster: Nemáš pravdu, UMTS (HSDPA) se pořád rozšiřuje už je i v Děčíně, Teplicích atd i když to O2 na své mapě pokrytí neukazuje. Teď je to v ostatních městech (krom Prahy a Brna) jen v testování, ale i tak to tam běží. :wink:
marthynovak
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Waiting for MM2

Post by marthynovak »

Ano presne tak.Doufam,ze s tim brzo prijdou i ostatni operatori.T-Mobile ma zatim pouze 4G coz je tak jiste verze WCDMA site,ale neni urcena pro mobily,ale pouze pro pocitace.Vodafone zatim spinka........ :wink:
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

Este k tej podpore HP. Ma s nou niekto skusenosti? Alebo je fakt mizerna a updatu firmwaru sa tak skoro nedockame? Alebo ci vobec niekedy bude..
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

no obecne je hp podpora velmi dobra, bohuzel vzhledem k tomu, ze 614c je dostupne mozna tak v pulce puvodne zamyslenych zemi... tak to nevidim moc ruzove. kazdopadne za pokus a zeptani se to stoji.

btw z jedne site obchodu (jsem zjistil, ze asi cca 40 cekych obchodu ma propojene netove sklady, takze kdyz zmizi z jednoho, zmizi vsude) zmizel 614c, objednavku mi zatim nechali, nevolali, nepsali :lol: tipuju, ze ho zase pridaji, ale je to zvlastni

///kdo necetl, primo z mobilmanie http://www.mobilmania.cz/default.aspx?s ... le=1118450 - by me zajimalo, kde ta tiskovka byla, ze jeden model je cesky, druhy anglicky...
neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by neveceral »

na CZC jsem narazil na zajímavost, proč jsou problémy s dodáním v ČR

Dobrý den,
věřte mi, že mě osobně je to také nepříjemné. Dotazy na toto téma se množí a né všichni zákazníci chápou, že stále posunujíci se termín dodání není moje chyba. Hlavní problém je v Googlu, jehož mapy jsou v tomto přístroji používány. Pro Českou republiku a ještě asi dva státy je problém v tom, že se Google nemůže dohodnout, jakým způsobem bude prezentován na krabici výrobku. Uznávám, že celkem divný důvod opoždění, ale bohužel já, ani kolega produktový manager (který je z toho také už celkem nešťastný) s tím nic neuděláme.

S pozdravem Jiří Kobera HP Czech republic

viz http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... &discprn=1
jirkab
přispěvatel
přispěvatel

Post by jirkab »

IkE Blaster wrote:...umts neni skoro nikde, takze nemusim ani nic vybirat, k nemu se proste nepripoji (ok, pha a bno maji, to je asi tak vse)
Kromě toho jak psal "lukasm" tak bych si být tebou opět nebyl tak jistý. U zařízení s MSM6250, které jsem provozoval v Praze pod sítí TM (dnes už jedu pouze O2, právě z toho důvodu, že pouze oni mají UMTS/HSDPA) a měl navoleno: automaticky (GSM nebo UMTS) telefon blbnul při hovoru - neslyšela mě občas protistrana - ve chvíli jak jsem dal pouze GSM - žádný problém. Takže pozor na to - pouze praxe rozhoduje! Tzn. pokud nevyužíváte rychlá data, anebo videohovory, tak zvolit pouze GSM a je to (tečka).
Locked

Return to “Hewlett-Packard”