HP iPAQ 614 Business Navigator - pokračování diskuze

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
bobbik
přispěvatel
přispěvatel

Post by bobbik »

DIAMANT: muzu poprosit o odpoved? jsem jedno malicke rozhodnuti pred objednanim..
bobbik wrote:Diamant: to znamena ze pokazde kdyz chci napsat zpravu, tak musim vypnout T9? je to slozity krok? (jsem jeste oldschoolovy a pisu rychlejc bez T9 ;) )

diky za odpovedi. nenech se otravit, jsi pro nas klenot
Bobby
nováček
nováček

Post by Bobby »

Nezkoušel někdo náhodou na té 614cte SPB Mobile Shell 2? Viděl jsem video s TyTN II a na tom se sekalo. Osobně používám jedničku a jsem na ni zvyklý. Na tomhle videjku to vypada šikovně http://youtube.com/watch?v=aFY18I1B0Eo
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Ahoj,

nevím jestli to tu je, ale dnes jsem se díval na hpmarket a všiml jsem si, že

....Co je obsaženo v krabici
Vyjímatelná a dobíjecí lithium-polymerová baterie 1590 mAh, adaptér napájení, 1 kabel mini-USB pro synchronizaci a nabíjení, stereofonní sluchátka, příručka Začínáme, disk CD HP iPAQ Companion

Takže folie se nekoná :-) Chápu, že to není zásadní problém, ale jen tak pro zajímavost .....
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

no stacilo se i podivat na anglicke stranky, jenom pokud si pamatuji, tak v nejakem pdf byla folie uvedena. tak treba v ceske verzi bude, ale moc tomu neverim. uz jsem se smiril s tim, ze koupim brando antireflexni.
bagy11
nováček
nováček

Post by bagy11 »

Bobby wrote:Nezkoušel někdo náhodou na té 614cte SPB Mobile Shell 2? Viděl jsem video s TyTN II a na tom se sekalo. Osobně používám jedničku a jsem na ni zvyklý. Na tomhle videjku to vypada šikovně http://youtube.com/watch?v=aFY18I1B0Eo

Na svojej 614C som naistaloval spb Mobile Shell 1.5.0 po tom co som najprv skusal 2. Neviem ako tebe bude sediet 2 ale mne pre lepsie ovladanie a prehlad sedi 1.5.0. Ale to je iba moj subjektivny pohlad. Je to skoro jedno.
jirkab
přispěvatel
přispěvatel

Post by jirkab »

Pokud myslíš to video kde se TyTNII seká při prezentaci SPB Mobile Shell2 tak odkaz je tu: http://www.youtube.com/watch?v=lwpU2OEV ... /7116.html . (Zřejmě chytří soudruzi programátoři použili to podle mnohých nejméně výkoné zařízení pro prezentaci svého produktu, aby světu ukázali jak je špatný - blbost co? chlapi myslete a nebuďte ovce :wink: ).

Jinak podle různých informací je ve zmiňovaném HP poměrně zastaralý chipset Qualcomm MSM6280 z roku 2004-5. V této chvíli nelze vlastně ani na stránkách Q zjistit počet kanálů GPS - zřejmě probíhající soudní spory a hlavně podle mého skutečnost je v tom, že Q trvale uvádí klamavé info na svých stránkách o svých produktech (vyvolané naposledy HTC "troubomániíí"). Pokud bude chipset podobný jako je v Trinity (MSM6275 - číslo v HP není o moc větší) bude to pouze 12-ti kanálová GPS. Není to SIRFIII, ale v některých ohledech je dokonce i lepší - stabilita a přesnost po nalezení signálů v horších podmínkách (standardní výborná vlastnost všech Q chipů). Bohužel studený start GPS u těchto chipů je pomalejší - jak jsem psal již jinde, cca 80 sec. v dobrých podmínkách. V husté, vysoké zástavbě bez třeba HTC QuickGPS někdy nemožný studený start.

Použitý chipset také odpovídá, dle velice pěkné a objektivní recenze na HP stejným problémům s přehráváním videa v plné kvalitě jako má občas (při "špatném" nastavení prezentovaném třeba na některých ukázkách youtube) třeba Trinity a Kaiser. Na taktování podle mého zapomeňte - hlavní procesor je sice Intel, ale Q procesor obstarává vše podstatné (proto tam také je - cena/výkon) - Telefonování, 3G, multimédia, GPS, FM rádio (má ho vůbec HP?) BT, Wi-Fi apod. Doufám, že vnímaví pochopili: není to o značce, ale pouze o "kabátku" zařízení o vyladěnosti ROM (FW), vše je vlastně Qualcomm - HTC, HP, LG, všechny "ameriky" a co já vím, co ještě, a v budoucnu i SE (X1). (((Mám brzy v plánu pitvu N95 - mám těžké podezření, že i tam je Q-čko))). Ono kvalitní 3G-WCDMA, které jede a nevypadává, je zřejmě trochu problémek udělat (MSM 6280 je třeba již pár let v různých HSDPA modemech a datových kartách).

K statické navigaci a jejímu vypnutí: Q používá úplně jiný systém než třeba SIRF III. U Q žádné takové věci nejsou. Chipy poskytují podle mého informace podle určitých podmínek - ty jsou u všech Q - chipů zadány v NV položkách (popisuji pouze své praktické skušenosti): MSM6250 i MSM6275 (obojí 12-ti kanál - podle mě více kanálů je jen reklamní trik) dávají k dispozici "surová" data bez jakékoliv úpravy - tzn. každou sekundu je okamžitá poloha jinde - někdy skáče každou sekundu i několik desítek metrů (podle běžných SIRFIII statická nav. vypnutá), MSM7200 (Kaiser-20 kanálů, citlivost fakt dobrá a studený start v porovnání s MSM6275 minimálně poloviční doba) nějak data průměruje (ve chvíli pokud bude známo ve kterých NV položkách jsou tyto informace uložené nebude problém je změnit a ve formě radioROM vytáhnout ze zařízení a nahrát do zařízení jiných). Q toto udělal, protože uživatelé "skákání" polohy dřívějším chipů vytýkali. Proto Q udělal něco jako analogii k stat nav. u SIRFIII - bohužel zatím není známý způsob jak to průměrování dat z GPS vypnout. Při pohybu (více jak 1,9km/h) není problém. Pod tuto rychlost pohybu po zeměkouli se to chová jak se mu chce. Chvilku stojí na místě pak změna polohy... Nicméně na autonavigaci jsou obě verze Q GPS použitelné bez nejmenších problémů.

Jo a vlastně je tam ještě jeden rozdíl v MSM7200(Kaiser) si můžu pustit třeba 5 navigačních softů najednou (TT, iGo, GPSDash, GPS Speed Sentry, Gps Info) a všechny programy při přepnutí mají GPS data k dispozici. U starších chipu (MSM6275) každý další program hlásí nedostupnost GPS dat (pouze jediný GPS soft přistupuje k datům z GPS. Jako kdyby měl MSM7200 nějaký GPS comport distributor... :wink:) Dobrou noc.
spree
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Trophy

Post by spree »

Diamant: Ako si si po case zvykol na ovladacie kolecko? Ovlada sa s nim iPAQ rovnako pohodlne a rychlo, ako keby si ho ovladal joystickom alebo navigacnou klavesnicou?
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

to spree> telefon se ovláda levou rukou stejně dobře, jako např SE P910i s oddělaným flipem (+ v pravé stylus). odezvy jsu rychlejší. ipod-ovský kruh na klavesnici je pro zlost, ale asi to je jen moje osobní averze na tento typ ovládání. při intenzivním ovládání pouze jednou rukou musíš dávat pozor aby ti telefon nyvypadl z ruky (přehmatávání z "JDial" na klávesy je stejně nepohodlné, jak kroužení palcem v předu), držení hp je nepřirozené, dost na hraně a mně už dvakrát spadl na zem ( naštěstí na koberec) hau
Schagi
nováček
nováček

Post by Schagi »

Prvni telefon, ktery me po dlouhe dobe zaujal, jen mam trochu strach jestli bude ze strany hp vzhledem k tomu co se v poslednich mesicich delo dostatecna podpora - aktualizace, reklamace. Pripada mi jako takovy outsider ktereho se zdrahaji vubec uvest na trh (na strankach uz jim na nej momentalne ani nefunguje odkaz)
spree
přispěvatel
přispěvatel

Post by spree »

anawarr: Takze sa s tym koleckom o dost horsie ovlada ako bezny telefon? Je to aj zaroven pomalsie?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

no nevim jak vy, le me to kolecko prijde vic doplnujici, ze dulezite. si kupujte smartphone, kdyz chcete ovladat takhle moc klavesnici. tady jde o zamachrovani a obcasne pouzivani, tam nevadi, ze to je treba pomalejsi. jindy pouziju stylus ;)
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

Rychlejsie to urcite je. Ak si pozriete niektore videa tak na today obrazovke preskoci 4 polozky kratkym posuvom prstu po kolecku. Na d-pade by musel 4x stlacit tlacidlo. Ak niekomu nevyhovuje ovladanie koleckom, tak moze vyuzit klavesnicu ako d-pad, tym ze bude od klavesy 5 posuvat prst do daneho smeru. Ale to uz bolo pisane. A akomu nevyhovuje potvrdzovanie klavesou Enter na lavej strane, tak si prehodi enter na klavesu OK. Ja osobne sa uz na nho tesim a neodradi ma ani zevraj zly Qualcomm chip
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

hm precti si moji posledni vetu :D tady jde o to, ze nebude vyuzivat klavesnici, ale hlavne dotykovou obrazovku.

myslim ze nez kolecko je lepsi jen poradny joystick, ktery ale vetsinou ani nepotkame (poradny)

se taky moc tesim...
torcys
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by torcys »

krátká recenze v angličtině
http://www.tracyandmatt.co.uk/blogs/index.php
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Trochu toho videa ;-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RwTiJJ9AbNA[/youtube]
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

Ajaj.. Vyzera to tak, ze telefon nevie prepinat medzi jednotlivymi datovimi prenosmi (edge, gprs, 3g) a kvoli tomu sa neda potom volat. Dufam ze to pani inzinieri z HP opravia. Aj tak idem do nho :D
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

to video uz tu bylo. mozna bys mohl editovat prvni prispevek a dat tam odkazy na ruzna videa a recenze ;)
spree
přispěvatel
přispěvatel

Post by spree »

Tie problemy s telefonovanim dost zamrzia :x
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

jirkab wrote:...Jinak podle různých informací je ve zmiňovaném HP poměrně zastaralý chipset Qualcomm MSM6280 z roku 2004-5. V této chvíli nelze vlastně ani na stránkách Q zjistit počet kanálů GPS - zřejmě probíhající soudní spory a hlavně podle mého skutečnost je v tom, že Q trvale uvádí klamavé info na svých stránkách o svých produktech (vyvolané naposledy HTC "troubomániíí")...
Už dlouho mě zajímaly technické specifikace čipsetu Qualcomm MSM6280 a s ním souvisejícím gpsOne, které jsou použity v hp ipaq série 600. Ovšem vzhledem k probíhajícímu sporu Qualcomm vs. Broadcom musel Qualcomm odstranit související materiály o čipsetech, které byly předmětem sporu z vlastních stránek. Proto tam v současné době člověk nic nenajde.

Což ovšem není překážka pro http://www.archive.org a jeho WayBackMachine
Po chvilce hledání se mi konečně podařilo najít asi rok starou verzi stránek Qualcomm a hledané specifikace:

MSM6280
http://web.archive.org/web/200701110539 ... lution.jsp

související gpsOne
http://web.archive.org/web/200701081724 ... gpsone.jsp

a pro zajímavost čipset použitý v nových htc MSM7200
http://web.archive.org/web/200701112255 ... lution.jsp

(Vpravo v kolonce Product materials jsou vždy Data Sheet v *.pdf)

Mimo jiné jsem se dozvěděl data vydání čipsetů - MSM6280 Q3 2005, MSM7200 Q1 2006, takže 6280 zase až tak zastaralý není.

Jinak kdybych se o to zajímal dříve, mohlo se předejít spekulacím o a-gps, protože v Data Sheet gpsOne je jasně psáno, že jeden z jeho módů umožňuje navigaci bez zpoplatněných datových přenosů operátora.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

tak ted by me zajimalo, jestli se Q pouziva jen pro GPS, nebo i vsechny graficke a dalsi vypocty. v tom ohledu je MSM7200 vykonnejsi.

jestli se pouziva jen pro QVGA, tak jsou rozdily zanedbatelne, kazdopadne podle zkusenosti to je svizne, to je dulezite
Locked

Return to “Hewlett-Packard”