HP iPAQ 614 Business Navigator

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel

Post by Erkil1452 »

Externi GPS je tam pro nastaveni komunikacniho portu pres ktery muze k modulu pristupovat nejaka aplikace a myslet si ze je to externi modul. Takze si tam nastav port a apk ten samy v aplikaci.
fofo44
nováček
nováček

Post by fofo44 »

Diamant wrote: fofo44 - zatiaľ som neskúmal, či je statická navigácia vypnutá. Ale iGo mi pri chôdzi ukazuje rýchlosti ako 3 km/h a pod.
Skus postat na mieste aspon minutu a pozoruj ci sa zobrazene suradnice stale menia /prepocitavaju/.
Ak zostanu nemenne je staticka navigacia zapnuta ak sa stale menia staticka vypnuta.
copkill
nováček
nováček

Post by copkill »

Erkil1452 wrote:Externi GPS je tam pro nastaveni komunikacniho portu pres ktery muze k modulu pristupovat nejaka aplikace a myslet si ze je to externi modul. Takze si tam nastav port a apk ten samy v aplikaci.
no igo som tak nastavil ... :(
a ked som si pozrel pri zapnutom igo cez usb na pc info o zariadeni , tak tam mam v popise gps toto :
GPS

GPS Present: Yes
Status: GPS is Disabled
Manufacturer: Qualcomm 6280
Revision Level: 0.0.0.0
Driver Version: 1.0.0.0
Firmware Version: 4.0.70
Software Version: 1.0.0.0

kua ako ho mam enablovat ???? :( :evil:
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD2

Post by Diamant »

Tak som v praxi otestoval iGo, náležito som upravil aj odstavec v recenzii venujúci sa navigácii:

"Napokon sa však obavy nenaplnili a iPAQ 614c skutočne disponuje aj možnosťou príjmu štandardného GPS signálu. O príjem sa podľa všetkého stará čip Qualcomm, ktorý sa nevyznačoval v doteraz použitých zariadeniach príliš dobrým príjmom. U iPAQ-u 614c je však príjem GPS signálu veľmi dobrý. Od zapnutia zariadenia až do zafixovania pozície trvá zariadeniu približne 60 sekúnd. Pri pohybe v zastavanej oblasti nemá tendenciu strácať polohu. O niečo viac trvá zafixovanie pozície po prvom zapnutí v idúcom aute s pokovenými sklami (ktoré bývajú tvrdým orieškom pre nejednu navigáciu), po zafixovaní však funguje spoľahlivo. V aute používam držiak Dicota Keeper, ktorý iPAQ drží bezpečne a na zadnej strane má penové krúžky, ktoré zabraňujú kontaktu zadnej strany prístroja s držiakom, vďaka čomu sú hlasové pokyny dostatočne zreteľné a nie je nutné použiť ani maximálnu hlasitosť. "
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

Jestli ti nekdy vyjde cas,muzes zmerit vydrz se zapnutou GPS? Chtel bych iPaq vyuzivat k logovani tras na mych vyjizdkach,moje MPx220 vydrzela max 4-5hod, diks.
K zamysleni: mam externi GPS,myslite,ze by byla vydrz delsi s pres ext.bluetooth GPS?
brendon_PK
nováček
nováček

Post by brendon_PK »

Na mojom bývalom PDA Mio A701 bola moznost znizit vykon a tym sa predlzila vydrz baterii. Bolo to uz sucast WM5 aspon to tak vyzeralo. Je tato moznost aj u tochto iPAQ 614? Dakujem.
el_lama
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 830

Post by el_lama »

brendon_PK: taky bych neco takovyho uvital, XCPUScalar nepujde pouzit, protoze podporuje jen XScale a TI OMAP CPU ... na Qualcomm CPUs sem zatim nic nenasel.

Oprava: Qualcomm je GPS :roll: v tom pripade by mel XCPUScalar jit ...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

uz jsem psal, xcpuscalar lze vyuzit (bylo to v nejake video recenzi, uz to znovu hledat nebudu) ;)

ale lepsi bude, kdyz to nekdo (diamant) vyzkousi - az budes mit chvilku ... dekuji :) ( http://www.immiersoft.com/ a snizit na takovych 250mhz, vyzkousej stabilitu, vykon atd.)
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Diamant »

Výdrž GPS budem musieť skúšať v aute (ak by telefón len tak ležal niekde, tak nebude tak často komunikovať s bunkami siete a samozrejme ani obrazovka sa nebude prekresľovať). Momentálne však ešte stále nemám nabíjačku do auta, tak to ešte chvíľku bude musieť počkať. Ale odhadujem, že výdrž nebude extrémne horšia, než to bolo v prípade prehrávania videa uvedeného na mojej stránke v recenzii. Doposiaľ som používal externú BT GPS od Nokie, ktorá mi reálne vydržala s batériou BL-5C (900 mAh) približne 20 hodín a ešte nebola vybitá. Podľa výrobcu by mala vyržať 22 hodín. To zmanemá spotrebu max. 40 mA za hodinu. Pri 5 hodinách by to bolo cca 200 mAh. iPAQ s baterkou 1590 mAh mi bežal pri videu temer 6 hodín, takže spotreboval za hodinu 250 mAh. Takže na druhý stupeň jasu by aj s navigáciou mohol reálne vydržať do 5 hodín. Uvidíme, čo ukáže prax.

CPU odskúšam podtaktovať. BTW iPAQ 614c má procesor Marvell PXA270 520 MHz.
xthomas
přispěvatel
přispěvatel

Post by xthomas »

Ad dostupnost v ČR (jen pro doplnění již uvedeného):

dnes mi dorazil mail z www.kasa.cz

cituji:

Dobrý den,

zařízení je dle informací od dodavatele předběžně schváleno na jeho skladech na 17.3.2008. Předobjednávky samozřejmě přijímáme, stačí vyplnit objednávku a dále Vás budeme informovat o dostupnosti tohoto zboží a vyřízení Vaší objednávky.

S přátelským pozdravem
Radek Malý

Tel.: 841 800 800
E-mail: [email protected]
KASA.cz
http://www.kasa.cz/

osobně jsem zvědavý jak jim ten datum vyjde, v jednotlivých shopech se dost liší. Každopádně ať už je to tady :wink:
vavca
nováček
nováček

Post by vavca »

já se dnes dle oficálního vyjádření z dodavatele pro HP dozvěděl,termín je 17, 19 a 23.3....tož snad něco bude reálné....

xthomas wrote:Ad dostupnost v ČR (jen pro doplnění již uvedeného):

dnes mi dorazil mail z www.kasa.cz

cituji:

Dobrý den,

zařízení je dle informací od dodavatele předběžně schváleno na jeho skladech na 17.3.2008. Předobjednávky samozřejmě přijímáme, stačí vyplnit objednávku a dále Vás budeme informovat o dostupnosti tohoto zboží a vyřízení Vaší objednávky.

S přátelským pozdravem
Radek Malý

Tel.: 841 800 800
E-mail: [email protected]
KASA.cz
http://www.kasa.cz/

osobně jsem zvědavý jak jim ten datum vyjde, v jednotlivých shopech se dost liší. Každopádně ať už je to tady :wink:
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

Toho 17.3. potvrzuji,uplne stejne datum mi dnes rekli v PC obchode.
Takze jeste par dotazu:
-s ipaqem beru hned i 8GB kartu,ted vidim novinku A-data (SDHC) napr. za 759.-(s dph),myslite,ze ma cenu nejak resit znacku/rychlost? bude funkcni?
-v dodavce neni folie,diamant uvadi nejakou matnou,kde za kolik? velikost je nutne upravit? jak nuzkama/nozem?
-na mobil temer hned objednavam obal,uz neco existuje?
-audio konektor je jiny nez na HTC,tj sluchatka od HTC nejdou pouzit?
vavca
nováček
nováček

Post by vavca »

Karta jse taky micro sdhc od sandisku s cteckou micromate, je sice drazsii, je ale k ni i ctecka

folie neni, ale dá se koupit folie o rozmeru 2,8" coz by melo sedet na ipaq, rozhodne nejakou kvalitni antireflexni, já preferuji sunnysoft, tam o tom aspon neco ví....
o pouzdru nevím
sluchátka maji koncovku na miniusb, pokud jsem dobře pochopil diamndovu recenzi...

//necituj posledni prispevek....upraveno.....marthynovak
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

homi: - pokud je ta karta opravdu microSDHC tak na 99 % bude fungovat, rychlost není zas tak důležitá, značka záleží na tobě, ale s a-data by problém bejt neměl, každopádně dej vědět, kdes ji viděl
- fólie i pouzdro existuje originální od hp přímo pro ipaq 614, jen sem je zatím neviděl nikde skladem
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

Nechci pouzdro,ale obal (teda jestli si rozumime,obal,pres ktery ovladam pda,stejne,jak mam na mpx220 od Krusellu,obal sundavam,jen pri vymene SIMky-cili vyndani baterky)
a-data je napr.na Cybexu(jako novinka,asi casem bude i jinde),ctecku nepotrebuji,uz mam dve,leda,ze by byla primo na mikroSD.Ted mne napadlo,jaka je rychlost zapisu pres mobil u iPaqu(pro Diamanta),ve srovnani s cteckou?
Navigace: mne by spis zajimal Tomtom(jak se ovlada s tim koleckem),jaka je posledni verze(resp.nevychazi vzdy na jare nova verze)?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

OT: me se nyni strasne zalibila navigace Sygic Drive 7 - slovenskeho puvodu, vychazi z tomtoma, aktualnejsi, teleatlas mapy :) parada

tomtom se da ovladat pouze dotykem, ne?

pouzdro (ne obal :D ) je treba krusell pilot, velikost uz nevim, ale je o neco vetsi na tloustku a sirku phonu (hlubsi, na delku ok)

rychlost se tezko porovna, ale nekde uz byly benchmarky, hledej tady kolem 17 strany. pak to porovnej se cteckou, ale ctecka bude vzdy rychlejsi
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Diamant »

homi - ja som kúpil túto fóliu, strihať to treba presne a ide to nožnicami v pohode.
Rýchlosť karty predpokladám, že asi nemá cenu riešiť, aj tak bude PDA pomalšie ako karta.
Slúchadlá sú fakt len na microUSB, ale netuším, s ktorým zariadením je ten konektor zhodný, aqle snáď existuje nejaký štandard.
Ja zatiaľ obal nemám. Asi si dám ušiť niečo z kože.
Ku karte od SanDisku je supermikro čítačka aj s putkom, aby sa nestratila a je to presne na microSD karty, je menšia ako bežný USB konektor na kábloch. Strčí sa do nej karta a potom do USB na PC. Kopírovanie cez PC trvá pár sekúnd a keď je karta v PDA tak pokojne to isté môže trvať aj 2 hodiny.
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

homi: Existuje i obal, i když nevim jestli je to přesně to co hledáš.
http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?a ... 225591E598}

Jinak tu kartu nemůžu na cybexu najít. Pokud to snad měla bejt tahle:
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=N ... DF-1000444
tak tě zklamu, bo to je SDHC, nikoliv microSDHC.
Miro7
nováček
nováček

Nastavenia GPS pre Oziexplorer

Post by Miro7 »

V sprave #314 som uviedol, ze GPS pri pouziti OZiexplorer ukazuje vysku o asi 10m vyssiu.
Po nastavenie konfiguracie: File> Configuration > NMEA >
v zalozke SIRF zafajkneme polozku
"Appply SIRF Altitude Correction" a potom su udaje o vyske spravne.
vavca
nováček
nováček

Post by vavca »

http://www.softcom.cz/produkt/sandisk-8 ... a/?flist=1

bud zde na softcomu ci czech computer
Locked

Return to “Hewlett-Packard”