Microsoft Lumia 550: Všeobecná diskuze
Je to děs, vůbec se mi to přes ten Google nepodařilo, třeba se stane do rána zázrak a naskočí to...neskutečný
Kdyby se vám někomu to povedlo nějak to udělat,ať exportovat kontakty, nebo je ve WM rozchodit, prosím napište to sem.
Kdyby se vám někomu to povedlo nějak to udělat,ať exportovat kontakty, nebo je ve WM rozchodit, prosím napište to sem.
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Re: Microsoft Lumia 550: Všeobecná diskuze
Co se ti na tom googlu nepovedlo? Naimportovat kontakty? Nebo to pak synchronizovat do mobilu?
Naimportovat do googlu.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Vzdyt je to otazka asi minuty, vyexportovat a naimportovat do google uctu...
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
A povedlo se ti je vyexportovat z Microsoftu? :D
No samozřejmě ze ani to se mi nepovedlo.
Dělal jsem to teda poprvé v zivote.Po obede budu pokračovat.
Dělal jsem to teda poprvé v zivote.Po obede budu pokračovat.
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
veigy: tak ono není hlavně potřeba exportovat z MS - v gmailu můžeš přímo importovat kontakty z Outlook.com. ALE, teď jsem to pro srandu zkusil nejprve starou dobrou možností - export .csv - import do gmailu. To zahlásilo, že mám použít starou verzi gmailu. Přepnul jsem do staré verze a import prázdný. Potom jsem zkusil přímo natvrdo import z outlook.com, taky nic. Takže chyba není na straně uživatele... Jo, všiml jsem si, že v outlook.com je složka contacts, ta je prázdná, potom složka kontakty - ta je plná. Obávám se, že veškerá synchronizace a export/import jede pouze přes anglický adresář contacts - tam by mohl být zakopaný pes.
-
pogo8303
- smartmaniak

ondrej190: outlook.com - lidé - přepnout na Kontakty, kliknout na vrchní název složky Kontakty - zaškrtnou se všechny kontakty. Potom klasika - spravovat - exportovat - tam nevybrat všechny kontakty, ale pouze ze složky Kontakty. CSV potom importovat v gmail - přepne tě to na starou verzi. A je to
Jo, presne to se mi delo. Prosím tě,jaks to teda udělal?
-
pogo8303
- smartmaniak

Přesně tak, jak jsem napsal v příspěvku pod tím - https://outlook.live.com/owa/?path=/people" onclick="window.open(this.href);return false; - spravovat - exportovat - kontakty z této složky - kontakty (ne contacts) - nahoře uprostřed exportovat - uložit. Otevřít https://contacts.google.com/" onclick="window.open(this.href);return false; - více - importovat - CSV - přejít na starší verzi - importovat kontakty - vybrat soubor - importovat. Takhle by to mělo fungovat. Samozřejmě potom přidat účet google v telefonu.
-
pogo8303
- smartmaniak

Tak jsem si zkusil asi před hodinou smazat kontakty z adresáře "kontakty" na outlook.com a importovat přes .csv do adresáře "contacts" a už je vidím v mobilu. Nevím, jestli to je tím, nebo to je náhoda... Zhruba před dvěma hodinami jsem zkušebně vytvořil kontakt přímo v mobilu a ten mi outlook.com ještě nevidí...
Už si s tim hraju přes hodinu. Situace je taková, že v Outlooku mám kontakty pod "Other contacts -contacts " . Ale exportovat mi jdou jenom "Kontakty" ,ne "contacts" .
I když dám export "all contacts" , úplně vždy se mi přenesou jen Kontakty , kde mám jeden jediný zkušební údaj.
Takže do Google už jsem ho přenesl 13x , ale nic dalšího.
Zkoušel jsem export, import, CSV , všechno i v jiném prohlížeči, nic
I když dám export "all contacts" , úplně vždy se mi přenesou jen Kontakty , kde mám jeden jediný zkušební údaj.
Takže do Google už jsem ho přenesl 13x , ale nic dalšího.
Zkoušel jsem export, import, CSV , všechno i v jiném prohlížeči, nic
-
pogo8303
- smartmaniak

Když dáš exportovat, nemáš možnost zvolit jiný adresář? Takhle to musí jít.
Jo , máš pravdu , nakonec sem na to přišel ,kontakty dal do kontaktů i do Googlu.
V telefonu zatim nic, tak SNAD za chvíli.
SNAD je to konec příběhu, díky za rady
V telefonu zatim nic, tak SNAD za chvíli.
SNAD je to konec příběhu, díky za rady
-
pogo8303
- smartmaniak

Trošku jsem si hrál s těmi kontakty, abych je zkusil pochopit - a výsledek je ten, že je nechápu už vůbec. Můžete mi někdo vysvětlit, proč je na výběr při ukládání kontaktu buď účet microsoft nebo outlook (pošta a kalendář)? Logicky, protože používám účet microsoft, zkoušel jsem včera kontakt uložit do tohoto účtu. Dneska mi to nedalo a zkusil jsem vytvořit kontakt a uložit ho jako outlook - a hle, tenhle kontakt se hned synchronizoval na outlook.com. Tvl, to vytváří jednu aplikaci dvě skupiny vývojářů a řeknou si, dneska budeme synchronizovat my, příště zase vy?