DeskTask: Kalendář a Úkoly na ploše vašeho PC (freeware)

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

DeskTask: Kalendář a Úkoly na ploše vašeho PC (freeware)

Post by Jiří Hrma »

Zobrazování aktuálních událostí a úkolů na obrazovce vašeho Windows Mobile komunikátoru je skvělá věc a snadno si na ni navyknete. Jelikož mě na mém počítači nebavilo neustále spouštět Outlook a sledovat, jaké úkoly mě ještě čekají, hledal jsem nějaký freeware program, který by mi tyto položky dokázal elegantně zobrazit na ploše.

Image

Po několika minutách jsem narazil na DeskTask, který přesně vyhovuje mým potřebám. Bezproblémově funguje na Windows XP i Vista (i když ve Vistě můžete využít Outlook gadgetu pro Sidebar), nabízí jednoduché nastavení a je přehledný.

Image

DeskTask 1.0 můžete stahovat z naší Download sekce, další informace najdete na jeho oficiálních stránkách.

Tip: Pokud vám DeskTask nevyhovuje, můžete vyzkoušet program Outlook on the Desktop, který na ploše zobrazuje celý kalendář z Outlooku, na mě však toto řešení působilo příliš rušivě.
tatovic
nováček
nováček

Post by tatovic »

Zajiste velice uzitecna utilita,lec at delam co delam na plose /OS Vista/ se mi nic nezobrazi :(.Aplikace v tray je pritomna,veskere nastaveni v ni jsou take dostupne .... ,nevim kde delam chybu ...
Hemmer
přispěvatel
přispěvatel

Post by Hemmer »

jenoduchy nastaveni ??? ja ho nastavuju uz 4 min, a furt nic :tlem:
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

tatovic wrote:Zajiste velice uzitecna utilita,lec at delam co delam na plose /OS Vista/ se mi nic nezobrazi :(
Díval jsem se do FAQ na webu výrobce. Ja ve Viste něpoužívám Aero, proto mi to funguje. Pokud je Aero zapnuté, tak se na ploše nic nezobrazí :-(

viz info z FAQ
I'm running Windows Vista, and DeskTask does not show on the Desktop!
DeskTask does not work properly with the new Aero effects. Vista support is only available if you switch off the Aero interface.
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Přesně po tomhle jsem už dlouho toužil. :-)
Jirko udělal jsi mi radost.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Suprrrr, funguje,díky :tlem:
tatovic
nováček
nováček

Post by tatovic »

Hmmm,skoda,Aero pouzivam ..... tak nic,diky za info ...
Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5X

Post by Nallim »

Já používám Active Desktop Calendar, ten taky umí sychronizovat úkoly s outlookem, ale zase není free.
tatovic
nováček
nováček

Post by tatovic »

Docela mne tato utilitka mrzi,ze nefunguje pri zaplem Aeru,existuje nejaky softik stejneho vzhledu /nerusiveho/ kteremu toto nevadi?Diky za info ...
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

teda nechapu, přo mit zaplý aero, je to jenom zbytečný "zkrášlovadlo" a žróut výkonu, osobně zůstávám u XPčkách a Linuxu (jenom se rozhoduju mezi Mandrivou, Ubuntu a Kubuntu), takže si musíte vybrat buď funkčnost, nebo vzhled
tatovic
nováček
nováček

Post by tatovic »

Doposud mne Aero nikterak nevadilo a ani nijak neomezovalo,krome teto vyse zminovane utility.Proc si nezkraslit a leckdy i nespohodlnit celodenni praci na PC,vzdyt neni treba pracovat v surovem a stroze uniformnim prostredi ne?Co se tyce vlastniho vykonu PC,tak o ten se uz vubec nebojim,tam mi Aero vadi nejmene :wink:

Nic ve zlem ....
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

co tohle dela na serveru o PocketPC/SmartPhone to fakt nechapu :???:
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

bkf1: Pocket PC - Smartphone = Windows Mobile = Synchronizace s PC = Outlook => tenhle program se muze nekomu hodit, tak nevidim duvod, proc o tom nenapsat.
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad

Post by Kato »

Jo - tak presne po tomhle jsem touzil od doby, co jsem mel poprvy v ruce PDA :)
Jednoduse, elegantne, prehledne - today primo na plose stolnich Win - pro me naprosta parada.

4bkf1: Ze zrovna ty, takovej inovator, nedokazes pochopit, co tahle bleskovka dela na serveru ve stylu SmartManie... To se teda opravdu divim... :P

Ad. Aero - to je celkem skoda, ze to nefrci... Aero kvuli tomu rozhodne vypinat nebudu (at si kdo chce co chce rika, Aero mi nevadi, na vykonu to poznat neni, tak nemam duvod ho vypinat (designove proti nemu nic nemam, narozdil od vychoziho stylu XP, kdy fakt byla nutnost se prepnout na klasickej vzhled))

4tslany: Rozhodovat se zrovna mezi Mandrivou, Ubuntu a Kubuntu... to je teda vyber prast jak uhod...
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Hrma & Kato:
No tak jooo :grin:
pretorian
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Post by pretorian »

jj je to skoda ze to pri zaplem AERU nejede a ze AERO je zrout vykonu co mas za srot ??Nejake staricke AMD :lol: :lol: :lol: . pri cenach nznejsihop HW si myslm ze muze dovolit kazdy mit zaple AERO aniz by to na vykonu poznal :smile:
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

staré AMD? Podle tebe je AMD Opteron dvoujádrovej nataktovanej na 2,5ghz starý AMD? potom paměť 2gb a nVidia GeForce 8800GTS
KONEC OT
oskar
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by oskar »

Asi jsem méně bystrý. Mám Outlook 2003 a Vista Home Basic a ty Aero nepodporují a přesto Desk Task nejede. Můžete poradit? Díky.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”