Dobrý den,
jsem dlouhodobý uživatel androidu a jsem dost u něj zaháčkovaný (koupené aplikace atd.). Nedávno se mi rozbil můj telefon LG G4 a nyní bych si chtěl koupit nový telefon, potřeboval bych aby byl:
- stabilní hlavně kvůli práci!
- podporoval SD Karty
- delší výdrž
Chtěl bych pokračovat v androidu, ale za poslední dobou jsem z něj zklamaný - padání aplikací, drobné záseky atd. Přemýšlím nad koupí telefonu s Windows 10, ale mám strach co se týče nedostatku aplikací.
Co se mi u Windows líbí
- Stabilita
- Spolehlivost
- Synchronizace se stolním Windows 10 - Chtěl bych se zeptat zda Windows 10 mobile umí synchronizaci webového prohlížeče EDGE na stolním PC?
Proto se obracím na vás, jaký mobilní telefon by jste mi doporučili (iPhone nechci)? Osobně se mi líbí Microsoft Lumie 650, ale dost mě vyděsili recenze co se týče výkonu a mám strach, že nebude stačit a telefon nebude stabilní.
Děkuji, přeji pěkný den.
Pomoc s výběrem telefonu
-
Helle
- přispěvatel

- Zařízení: Xiaomi Max 3 , NB Chrome OS, PC Win 10iPad 2
Re: Pomoc s výběrem telefonu
Jednoznačně doporučuji Lumii 950 ( nebo xl, kterou mám já).
Vím o čem mluvím, měl jsem dost i špičkových telefonů s androidem, IOS znám z iPadu a měl jsem i Lumii 640 XL ( tam mi vadila malá Ram)
950 je sice trochu dražší, ale za ty peníze dostaneš špičkový telefon . Edge samozřejmě synchronizuje..
Právě synchronizace všeho napříč systémem Win10 a WM10 dává pro toho kdo používá na PC WIN ( tedy drtivá většina lidí) důvod proč si pořídit nějakou Lumii.
Vím o čem mluvím, měl jsem dost i špičkových telefonů s androidem, IOS znám z iPadu a měl jsem i Lumii 640 XL ( tam mi vadila malá Ram)
950 je sice trochu dražší, ale za ty peníze dostaneš špičkový telefon . Edge samozřejmě synchronizuje..
Právě synchronizace všeho napříč systémem Win10 a WM10 dává pro toho kdo používá na PC WIN ( tedy drtivá většina lidí) důvod proč si pořídit nějakou Lumii.
Pomoc s výběrem telefonu
V tuto chvíli vzhledem k nejisté budoucnosti mobilní platformy Windows bych koupi mobilu s W10M nedoporučil. Dnes je vzhledem k ceně, snadnému servisu a kvalitě HW asi nejlepší volba koupit Samsung Galaxy S6.
-
SmetyCZ
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Pomoc s výběrem telefonu
Jako první bych si projel Store, jestli najdes aplikace nebo alternativy ke všemu, co používáš.
Jestli ho máš hlavně k práci jako já (maily, office, Onenote, Acrobat Reader, Citrix...), tak asi ok. Nicméně je nutno počítat s tím, že tam fakt nejsou aplikace k chytrým hodinkám, domácnostem a ledničkám a já nevím co ještě.
Trochu bych se bál toho, co je schopnej MS udělat. Poslední dobou mi přijde, že by byl schopnej zaříznout / zku*vit cokoli ze dne na den.
U zařízení za 3,5k (Lumia 650) by to asi bylo snesitelný, u L950 už by to naštvalo.
Jestli ho máš hlavně k práci jako já (maily, office, Onenote, Acrobat Reader, Citrix...), tak asi ok. Nicméně je nutno počítat s tím, že tam fakt nejsou aplikace k chytrým hodinkám, domácnostem a ledničkám a já nevím co ještě.
Trochu bych se bál toho, co je schopnej MS udělat. Poslední dobou mi přijde, že by byl schopnej zaříznout / zku*vit cokoli ze dne na den.
U zařízení za 3,5k (Lumia 650) by to asi bylo snesitelný, u L950 už by to naštvalo.
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Re: Pomoc s výběrem telefonu
Pokud opravdu váháš na Windows, tak doporučuji zakoupit L650 nebo L950 jako soukromník přes internet, takže budeš mít 14 dní na vyzkoušení. Pokud nebude vyhovovat, tak jí můžeš kdykoliv během 14 dnů vrátit...