Lumia 950 & 950 XL: Všeobecná diskuze
mozne to je. v podstate je mi fuk ak je od operatora alebo nie. ide mi o zaruku a aby nebol pouzivany. inak nemoze sa stat ze predajcovia ich v urcity datum zacnu hromadne davat prec z ponuky a bude problem natrafit na novy kus?. bo nieco podobne som zazil ked som kupoval tablet cca rok spat. co som pozeral mnohe eshopy maju fakt len po par kusov a predajnost tohto modelu urcite nie je velka. podla mna vecne to drzat nebudu. zaujma ma ak predajca nieco nepreda ma moznost vratit to vyrobcovi?.ci kravina
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
Neviem ci vrátiť ale pametam si to u Lumie 1520 napr že posledné kusy - tým že ich je malo vracajú späť na staru cenu naor 500e a tam ich takto budu dlho držať - preto zvazujem ci nekupim aj do zásoby ako jirka :D
heh ved podobne uvazujem aj ja.nech sa deje co sa deje ja ju kupim zas.ked samsung nepredam je mi to fuk.budem pouzivat aj ten aj ten. takto podobnd ako pises to bolo s tabletom samsung tzb s 8.4. cena klesls z skoro 500 na 250. takto to bolo par tyzdnov a potom uz som ho nenasiel nikde az nedavno pozeram ze sa danajst ale cena narastla.zaujmava vec inak
-
Tedy
- smartguru

- Zařízení: Sony Xperia XA1 White/ Android Oreo 8.0.0
Mel bych dotaz, doporučite prosím aplikaci napříč mob. platformami, k otestování AMOLED/SAMOLED kvůli vadnym pixelum a případnému vypalování? taky bych rad zjistil, od jakého výrobce můj panel je, dík.
Re: Lumia 950 & 950 XL: Všeobecná diskuze
Že by jsi se zkusil zeptat v nějakém zdejším Android vlákně?
-
stewo
- přispěvatel

- Zařízení: L820/L950 MINULOST/ SG S9 + SG Watch
Dlho používam Insider
dá sa ešte Hardware tests
dá sa ešte Hardware tests
sorry som nechtiac...
spravil som zalohu co vsetko sa zalohuje a ak obnovm system na tovarenske kde ist aby som obnovil?. zalohuju sa komplet nastavenia?. je to spolahlive?. neviem co s tym obchodom. prestalo zobrazovat kniznicu.nikdy sa to nestalo. skusim reset
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Obnova ti je nabidnuta pouze po HR a nasledne po uvodnich nastaveni, kde je dulezite v prubehu byt na internetu/wifi a zadat ucet Microsoft.Ano, zazalohuje se i 99% nastaveni.Doladi se vesmes jen par malickosti.
-
stewo
- přispěvatel

- Zařízení: L820/L950 MINULOST/ SG S9 + SG Watch
Po obnove mi pekne stiahlo všetky aplikácie a bol som prekvapený aj vačšinu nastavení ALE vo všetkých aplikáciach (z plochy do strany) mi niektoré ostali zašednuté a pod nimi čaká sa (ako pri aktualizácii) napr. email.cz,connection tiles a pod. odinštalovať to nejde- ponuka po podržaní je tiež zašednutá....zaujímavé je že je to tam dvakrát a tá druhá app je OK... kto vie nech odpovie 
- Attachments
-
- app.png
- (152.6 KiB) Downloaded 108 times
skusal som tu obnovu premierovo, fajn vec ale tiez nedotiahnuta do dokonalosti, blblo to, radsej som ponastavoval sam, heh vlastne uz to mam v rukach a je to otayka par minut, w10p tak poznam ze uz viem co nechat a co nie zafajknute a co sa stane, som rad ze mam lumiu spat ale ten droid ma fakt viac rozumu, ale aby som nebol pes fotak na lumii stale nema konkurenciu, ci?
Ahoj všichni! Poctivě jsem si tady pročetla diskusi a mám rozporuplný pocity. Před 3 roky jsem si koupila tehdá ještě Nokii Lumii 900. S WP7 jsem byla víceméně spokojená, ale neodladěnost systému a pak rozbití repráčku mě přimělo si koupit nový telefon a přešla jsem, s trochu těžkým srdcem, k Samsungu a droidu, protože jsem prostě nechtěla řešit nedostatek apek a pořád nějakou polofunkčnost. Ten mi vydržel až do teď, výměnu telefonu jsem vůbec řešit nechtěla, vše, co jsem od něj potřebovala, uměl, ale čert tomu chtěl, na mobil mi spadly talíře (
) a rozflákal se mi displej. Telefon začal blbnout, a tak jsem rychle začala pokukovat po nějakých levných variantách, abych do toho nemusela vrážet hodně peněz. Tak jsem nakonec sklouzla k Lumii - konkrétně k 640 XL (asi tam stále přetrvává nějaká citová vazba) a hned koupila. V podstatě hned se mi aktualizovala na WM10 a když jsem viděla, jaký kus práce na tom za tři roky odvedli, tak jsem z toho byla nadšená.
Z čeho už jsem ale nadšená nebyla, byla nesmyslná politika aka "telefony, co nemají defaultně WM10, nebudou umět nahrávat hovory". Nahrávání hovorů je pro mě klíčová věc, bez který se neobejdu, vzhledem k mojí práci (dělám asistentku a volám denně spoustě klientům, dělám z toho reporty a k hovorům se potřebuju vracet). Co mě nadchlo byla "čistota" systému, perfektní kancelářský aplikace, outlook (na mailu visím pořád), dlaždice, dokonce spousta appek i mimo MS působí mnohem líp než na androidu. Telefon jsem ale vrátila, říkala jsem si, že na to kašlu, že si koupím nějakýho levnýho Xiaomiho, jenže ten WM10 na mě zanechal tak super dojem, že s těžkým srdcem (kvůli financím) zvažuju koupi 950ky. Mohla bych si koupit nějakou střední třídu (třeba 650), jenže tam mě se*e velikost displeje (prostě 5 palců je málo, 5.2 950ku jsem viděla naživo a bylo to takový pohodlnější než ten můj samsung do mojí malé dlaně).
V čem tkví moje dilema teda... No vzhledem k investici do tohohle zařízení bych se nerada dostala do podobný situace jako dva roky zpátky s Lumií 900, kdy jsem měla pocit, že jsem otrok telefonu, místo toho, aby on sloužil mně. Potřebuju perfektní kalendář, e-mail, chci mít funkční FB a messenger (už jsem viděla novou betu, ta se mi zamlouvá, to, že ta stará appka je ta samá, co jsem měla na 900, nad tím kroutím jen hlavou), hudební přehrávač, potřebuju, aby ten mobil vydržel od rána do večera (tzn. pořádná výdrž), používám mbank aplikaci, whatsapp, instagram, ocenila bych správce FB stránek a chci mít top fotky. Chci, aby ten telefon běžel plynule a bez sekání... + by bylo fajn, když už, propojit ho s noťasem (mám nový s W10).
Moje otázka tedy zní: Splní mi moje požadavky právě lumia 950? Můžu od telefonu, do kterýho vrazím 10k, očekávat alespoň následující dva roky, že mi poslouží a že nebudu sloužit já jemu? Jde mi i o to, co jsem četla ohledně podpory tohohle systému a radost z toho nemám... Přece jen, na cokoliv si u androida vzpomenu, to najdu v google play, aktualizace aplikací jsou pořád a nemám pocit, že by mi něco chybělo... Nicméně když to srovnám s WM10, tak mobil s tím systémem působí jako hračka pro pětíletý děcko, oproti Lumii s WM10, která naopak působí čistě, profesionálně a prostě ideálně pro člověka, co chce mobil na práci... Zase ale jsem běžný "uživatel" sociálních sítí a jiných blbin, každopádně nechci řešit, že mi messenger neumí stáhnout přílohu ze zprávy, což mi přijde v dnešní době fakt smutný... Takže jaký je váš názor? Díky za reakce.
Z čeho už jsem ale nadšená nebyla, byla nesmyslná politika aka "telefony, co nemají defaultně WM10, nebudou umět nahrávat hovory". Nahrávání hovorů je pro mě klíčová věc, bez který se neobejdu, vzhledem k mojí práci (dělám asistentku a volám denně spoustě klientům, dělám z toho reporty a k hovorům se potřebuju vracet). Co mě nadchlo byla "čistota" systému, perfektní kancelářský aplikace, outlook (na mailu visím pořád), dlaždice, dokonce spousta appek i mimo MS působí mnohem líp než na androidu. Telefon jsem ale vrátila, říkala jsem si, že na to kašlu, že si koupím nějakýho levnýho Xiaomiho, jenže ten WM10 na mě zanechal tak super dojem, že s těžkým srdcem (kvůli financím) zvažuju koupi 950ky. Mohla bych si koupit nějakou střední třídu (třeba 650), jenže tam mě se*e velikost displeje (prostě 5 palců je málo, 5.2 950ku jsem viděla naživo a bylo to takový pohodlnější než ten můj samsung do mojí malé dlaně).
V čem tkví moje dilema teda... No vzhledem k investici do tohohle zařízení bych se nerada dostala do podobný situace jako dva roky zpátky s Lumií 900, kdy jsem měla pocit, že jsem otrok telefonu, místo toho, aby on sloužil mně. Potřebuju perfektní kalendář, e-mail, chci mít funkční FB a messenger (už jsem viděla novou betu, ta se mi zamlouvá, to, že ta stará appka je ta samá, co jsem měla na 900, nad tím kroutím jen hlavou), hudební přehrávač, potřebuju, aby ten mobil vydržel od rána do večera (tzn. pořádná výdrž), používám mbank aplikaci, whatsapp, instagram, ocenila bych správce FB stránek a chci mít top fotky. Chci, aby ten telefon běžel plynule a bez sekání... + by bylo fajn, když už, propojit ho s noťasem (mám nový s W10).
Moje otázka tedy zní: Splní mi moje požadavky právě lumia 950? Můžu od telefonu, do kterýho vrazím 10k, očekávat alespoň následující dva roky, že mi poslouží a že nebudu sloužit já jemu? Jde mi i o to, co jsem četla ohledně podpory tohohle systému a radost z toho nemám... Přece jen, na cokoliv si u androida vzpomenu, to najdu v google play, aktualizace aplikací jsou pořád a nemám pocit, že by mi něco chybělo... Nicméně když to srovnám s WM10, tak mobil s tím systémem působí jako hračka pro pětíletý děcko, oproti Lumii s WM10, která naopak působí čistě, profesionálně a prostě ideálně pro člověka, co chce mobil na práci... Zase ale jsem běžný "uživatel" sociálních sítí a jiných blbin, každopádně nechci řešit, že mi messenger neumí stáhnout přílohu ze zprávy, což mi přijde v dnešní době fakt smutný... Takže jaký je váš názor? Díky za reakce.
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
Hej Ms to asi 2x "restartol" - najprv z wp7 na wp8 a potom z wp8 na 10 zanechal zopar pristrojov neaktualizovanych aj ked ku cti mu sluzi ze to boli predsa len postarsie kusky a slusna plejada telefonov update dostala. Ms by mal vydavat iba "aktualizacie" takze vzhladom na pouzity hw by 950tka mala vydrzat 2 roky - necudoval by som sa ale keby uz o rok odstrihli zariadenia s 1GB RAM.Alis wrote:V čem tkví moje dilema teda... No vzhledem k investici do tohohle zařízení bych se nerada dostala do podobný situace jako dva roky zpátky s Lumií 900, kdy jsem měla pocit, že jsem otrok telefonu, místo toho, aby on sloužil mně. Potřebuju perfektní kalendář, e-mail, chci mít funkční FB a messenger (už jsem viděla novou betu, ta se mi zamlouvá, to, že ta stará appka je ta samá, co jsem měla na 900, nad tím kroutím jen hlavou), hudební přehrávač, potřebuju, aby ten mobil vydržel od rána do večera (tzn. pořádná výdrž), používám mbank aplikaci, whatsapp, instagram, ocenila bych správce FB stránek a chci mít top fotky. Chci, aby ten telefon běžel plynule a bez sekání... + by bylo fajn, když už, propojit ho s noťasem (mám nový s W10).
Moje otázka tedy zní: Splní mi moje požadavky právě lumia 950? Můžu od telefonu, do kterýho vrazím 10k, očekávat alespoň následující dva roky, že mi poslouží a že nebudu sloužit já jemu? Jde mi i o to, co jsem četla ohledně podpory tohohle systému a radost z toho nemám...
Kalendar - tomu nie je nejak co vycitat funguje dobre
Outlook posta - tu nemozem chvalit - castokrat nezobrazi prilohu ktora je pripojena, prip posledne neulozi a neotvori pdf lebo sa tvari ze ten subor nema priponu - obdobne je zabugovana aj posta vo w10 - ked to ide tak to ide a niekedy proste nie
Messenger je preto ten obstarozny lebo ho stale vyvija MS alebo nejako MS v spolupraci s FB - ta nova beta je uz port z ios cez FB portacny nastroj ktory maju - ostatne cez neho je urobeny aj novy instagram - nie zeby nebol dobry podporuje gesta ale scrolling je taky trhany a dlazdica ukazuje storokov stare notifikacie plus sa mi v nastaveniach nepodarilo dostat do nastaveni oznameni - 6tag je predsa len o nieco dalej (napr jednoduche ulozenie foto) a ked bude uwp tak to bude ina kava... cize ak sa aj messenger podari tak ako instagram...nebude to nic svetoborne - tam budes s fb, messengerom a instagramom dalej na androide
niektore app samozrejme nebudu nikdy ako snapchat a pod. - okrem ineho sa mi zda ze aj FB je "zloduch" a na to aky je to moloch v podstate na w10 serie aj ked sa tvari ze na tom pracuje ale tie portacne nastroje stoja za holu belu.
FB apka tusim nema spravcu stranok takze je potrebne nainstalovat 3rd party app niekto tu s tym ma tusim skusenosti zevraj zopar slusnych existuje.
Telefon bezi plynule bez jedineho zaseku a ma top fotky. Co ale nema je top vydrz - pokial casto pouzivas obrazovku (to znamena ze svieti - nieco zobrazuje) percenta letia dolu brutalne... moja 730tka vydrzi tak 3x dlhsie
Prepojenie s notasom bude podla mna zaujimave az ked pride anniversary update (jak desktop tak mobil) nakolko budes moct vidiet sms ci zmeskane hovory priamo na desktope a pod. Momentalne nie je nejake prepojenie specialne.
Podpora systemu je celkom prikladna - kazdy mesiac vychadza kumulativna zaplata a samozrejme pocas toho sa vyvijaju nove funkcie a pod. takze ak nieco nejde dnes o mesiac pojde... system sa pekne vyvija.
Snad som poradil.
byt na tvojom mieste idem do droidu alebo ios. podla korun. ja mam aj w10p a samsung a5 2016 ktory sa oplati viac ako s6 ci 7. brr ten ak chces dobry pomer cena vykon. v tvojom pripade potrebujes fon ktory ked kupis nastavs tak ta nenaserka pri tvojej robote a to w10p nie je. spolahlivost je horsia ako na ios a droide a budem hovorit za teba ked poviem potrebujem fon so systemom o ktorom vyrobca nepovedal ze sa mu bude venovat az v roku 2017. toto cakanie sa ti nevyplati
- Daff_Cz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
No ale pokud takhle vypadá podpora zařízení výrobce pro kterého není tento rok jeho os prioritou, tak jsem zvědavej jak bude vypadat podpora až tou prioritou bude. Leckterý android by byl rád, kdyby byl aspoň takhle neprioritní... Nadruhou stranu, když něco funguje dobře nemusí se to tak často aktualizovat...
Ale s W10m nemám problém, vše mi funguje jak má a svižně, jen ta výdrž na baterii by mohla byt lepší, ale to přičítám displeji se zbytečně velkým rozlišením, mit fullHD vypadá to jinak.
Ale s W10m nemám problém, vše mi funguje jak má a svižně, jen ta výdrž na baterii by mohla byt lepší, ale to přičítám displeji se zbytečně velkým rozlišením, mit fullHD vypadá to jinak.
-
tgriger
- častý přispěvatel

- Zařízení: Microsoft Lumia 950XL White
Ja teda z W10 na 950 Xl vôbec žiadne problémy nemám. Aplikácie ktoré používam na W10 sú, nemám pocit žeby boli v horšej kvalite.
FB beta ale napríklad používam len na sledovanie príspevkov, sám neprispievam.
Takže je možné že prispievanie funguje horšie ako na androide, ale ja to nezistím.
Keď chceš mať 100% istotu že nebudeš mať z aplikáciami problém, voľ android. Chcela si väčší displej, doporučujem LG G4 z čiernym koženým krytom. Je to nádherný telefón, mal som ho. 5,5" displej, 3GB RAM, 32 GB vnútorné úložište, výborný foťák. Na CZC.cz ho majú za príjemnú cenu.
Prípadne si môžeš kúpiť Lumia 950 na alza.cz a doplať si možnosť vrátiť do 2 mesiacov, ak ti 14 dní na otestovanie nestačí.
FB beta ale napríklad používam len na sledovanie príspevkov, sám neprispievam.
Keď chceš mať 100% istotu že nebudeš mať z aplikáciami problém, voľ android. Chcela si väčší displej, doporučujem LG G4 z čiernym koženým krytom. Je to nádherný telefón, mal som ho. 5,5" displej, 3GB RAM, 32 GB vnútorné úložište, výborný foťák. Na CZC.cz ho majú za príjemnú cenu.
Prípadne si môžeš kúpiť Lumia 950 na alza.cz a doplať si možnosť vrátiť do 2 mesiacov, ak ti 14 dní na otestovanie nestačí.
Mám L950 a také žádný problém (až na občasné zazlobení/odpojení od wifi).
5x email účet + kalendáře, hry nehraju, sociální sítě nepoužívám, jako pracovní nástroj mi přijde výborný.
5x email účet + kalendáře, hry nehraju, sociální sítě nepoužívám, jako pracovní nástroj mi přijde výborný.
- marYan
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge
Za mna je vcelku pruser ze outlook nedokaze synchronizovať ulohy. To pouzivam v praci casto a dost mi to vadi... okrem ineho. Neexistuje ziaden prehliadac dwg formatu. Nie je podpora na firemnu vpn konkretne firma pouziva forty klient. Upload na onedrive je jedna katastrofa (aj ked som na rychlej wifi ked dam nahrat nejaky obrazok trva to desiatky minut). Je toho vcelku dost...
odoslane zo samsung galaxy s7 edge
-
osso
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x
AutoCAD 360 mas v store pekne funguje z dwg, dokonca vies aj upravovať, neviem ale ja s onedrive problém nemám fotky to posiela bez problémov. Forticlient mas tak isto v store tak neviem ... Úlohy nepouzivam mame na to system. Takže neni to az taka katastrofa
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- marYan
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge
Ok mozno sa to zmenilo, uz som tie apky na dwg a forti necheckoval na store min 2mesiace. Predtym tam nebolo nic co by sa dalo pouzit. Ulohy mi fakt vadia a nerozumiem prečo to aplikacia v mobile nepodporuje ked outlook v ntb to ma standardne