Lumia 950 & 950 XL: Všeobecná diskuze

Diskuze o prvních smartphonech s Windows 10 Mobile…
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Nikoliv, to se o tom zaclo teprve psat, ze to někdo zjistil.Ve WDRT/na serverech a plne k dispozici byla uz tato aktualizace na konci února (dle lokalit, nektere hned na zacatku brezna, proto ma i FW balik celkem stare sestaveni OS), OTA dodnes není na spouste zarizeni k dispozici ještě dnes.Temer dva mesice, je tedy mesic a ctvrt, mesic a pul apod.
Zprava WPcentral a jinych není datumem vydani a dispozice na serverech a tim padem WDRT.
Papek
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7 32GB + AT&T Lumia 640 LTE

Post by Papek »

ja na svojej nebrandovanej 950 dodnes nemam fw 16082. Zatiaľ mám 16025.
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge

Re: Lumia 950 & 950 XL: Všeobecná diskuze

Post by marYan »

Prave sa mi aktualizoval system (predpokladam ze system,kedze fw mam .16082) na verziu 10586.318
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

To je aktualizace jiz ze včera, build .318, aktualizace pro všechny telefony s Windows 10 Mobile.
Tomet
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by Tomet »

Neví prosím někdo o webovém prohlížeči, který zvládne fullscreen?
Roky jsem na Lumiích používal UC browser. U L950 ale nešla skrýt SW lišta s tlačítky. Po včerejší aktualizaci už skrýt jde, ale zůstane tam stejně černý pruh bez tlačítek.
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Po dvou týdnech používání L950 XL maximální spokojenost!
Přešel jsem nuceně z L1520 se kterou jsem byl max.spokojen dva roky, bohužel nepřežila pád a tak jsem hledal nástupce, který byl více/méně jasný. L950XL jsem měl přes Vánoce a po Vánocích šla zpět (neodlazené,pomalé,pády appek), nyní po mnoho updatech vše šlape jako na drátkách.
Co bych u L950XL oproti L1520 vyzvedl je :-) :
- systém W10M čistý,průhledný, krásný, rychlý bez záseků, nic nepadá
- display - parádní i čitelnost na slunci....
- foták je bezkonkurenční opravdu, fotky jedna báseň
- kompaktní rozměry, skvěle se drží a rozměr oproti L1520 mi přijde, že je o dost menší , fakt se dobře drží a ovládá
- nic nevrže, vše drží

Co mi vadí je :-( :
- odemknutí poklepání dvojklikem , snad to přidají časem jako fíčuru
- baterka, zatím si sedá, ale oproti L1520 jsem o třetinu výdrže ochuzen .....

Kdo nezkusí, tak neví o co přichází.

Tak za mě :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Jj, s baterkou souhlas, nic moc oproti 1520, horsi.
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marYan »

Zajtra mi dojde samsung s7 edge. Mam to do pondelka na odskusanie. Som zvedavy na porovnanie s lumiou 950xl. Android nemusim, ale min dizajnovo a spracovanim je 950xl ked beriem ako vlajkove lode uplny shit. Skoda ze sa do toho samsungu neda dat wp 10. hlavne ma zaujima rychlost a moznosti aplikacii ako takych a v pondelok sa rozhodnem,u coho ostanem...kazdopadne to microsoft pekne flaka.trhovy podiel 0,7%, surface phone v nedohladne s tym,ze sa ma predavat len na vybranych 16 ci 18 trhoch. Tymto si podiel nezvysia na trhu...ak to tak pojde dalej,napriek tonu,ze sa mi wp10 ako system paci najviac, tak to asi vzdam...
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Post by imperator »

marYan potom napis dojmy alebo kratke porovnanie aspon... ja si vzdy rad precitam user experiences

No microsoft sa viac nebude pasovat z "public" trhom.. kedze w10m ma rovnake jadro staci im mensi tym na vyvijanie tych featuriek alebo "nalepeneho" gui na windowse...surface phone ak bude tak bude len taka vykladna skrinka nieco ako nexus...ale o nic svetoborne nepojde kedze to bude opat len telefon s takym winom aky pozname teraz...ved nejaky dalsi update po anniversary nic ine neprinesie...
Ms to nahnanim podielu na trhu vzdal a bude to taka niche kategoria nieco ako surface book ci surface pro... cize pre uzku skupinu ludi... na oslovenie más uz nedostane ani peniaze ani kapacity... nehovorim ze by sa to nedalo...ale asi si na porade odklepli ze tadeto nie...
hravec-x
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, Band 2, Surface Pro 4

Post by hravec-x »

hoši, chce to si něco víc přečíst o zákulisí cirkusu zvaného Microsoft

- priorita je Office 365 a to pro všechny platformy (žádná jednorázová cena ale stále poplatky za licence)

- tedy co největší rozšíření Windows 10 (byť zdarma) = Office 365

- Windows 10 Mobile + Continuum = Office 365

- současně je Continuum propagace hw (tak jak to MS umí a dělá) co obecně lze - tedy "motivace" pro iOS a Android = opět Office 365

Už jste zapomněli na jistou prezentaci CEO Microsoftu pana Nadella, kde představil ke zděšení skalních fanoušků Microsoftu iPhone Pro?

- tedy Lumia resp. Surface Phone je minorita
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marYan »

No,to ja presne moj nazor... A ak opomeniem hw (kde sa mozno MS hecne a predstavi nieco interesantne v style surface book a podobne, podpora aplikacii a vyvoj novych bude prakticky nulova a to je problem (aspon u smartfonu) zaklad bude ale funkcne osekane... No neviem, potestim a uvidim...
hravec-x
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, Band 2, Surface Pro 4

Post by hravec-x »

no interesantní hw to je prostě styl Microsoftu, ale nikoli následná masová výroba... v podstatě jde ale jen o vyhecování stávajících výrobců hw, o prodej patentů a hlavně o ukázku možností nosného Office 365

jen si vzpomeňte na obří scrollball určený do rukou dětí, který se sice líbil, tehdy ještě ale neexistovalo USB a výměna za běžnou myš byl problém

a co bomba roku 1996, tedy příchod myši s kolečkem? to byl nářez, nasledovala v roce 1999 další bomba, tedy první optická myší, a hned za nimi v roce 2001 způsobila převrat v klávesnicích změna chování tzv. F-kláves

a co teprve ergonomie (důvod proč miluji hw od Microsoftu) - už v roce 1991 představil Microsoft ergonomickou klávesnici, v roce 1993 ergonomická myš, roce 1994 tzv. rozlomená klávesnice... po neustálém vylepšování ergonomie přišla v roce 1999 zlomová optická myš, ta sice nebyla úplně první svého druhu, nicméně jako první byla komerčně úspěšná

dalšími inovacemi myší byla v roce 2008 technologie BlueTrack a následovala myš TouchMouse, která umí využívat dotykové ovládání...

... a tak bychom pokračovali až k tom Surface Booku (kdyby měl lokalizovanou CZ klávesnici, už z něj teď píšu)

... a je snad Microsoft největším a nejúspěšnějším výrobcem hw? není a nebude, není to jeho strategie a cíl... a to platí i bohužel pro Lumie... když Microsoft převzal mobilní divizi Nokie, byl jsem jako NOKIA patriot v podstatě rád, neb Nokie zkomíraly a neměly fantazii...

ano, jsem patriot, Microsoft myši a klávesnice mě vždy fascinovaly provedením, funkčností a designem

to byla bomba, když jsem měl již kdysi BT myš o které se jiným výrobcům v podstatě ani nezdálo a nemusel jsem nic strkat do USB notebooku, např. Microsoft Wireless Display Adapter jsem měl již v době počátku jeho prodejů dovezený z USA

nyní vlastním a v podstatě denně používám od Microsoftu a mohu jen doporučit:

- ke Continuumu myš Arc Touch Bluetooth Mouse (je k ní i extra aplikace pro Windows 10 Mobile)
- ke Continuumu také klávesnici Wedge Mobile Keyboard
- a k PC komplet myši s klávesnicí Wireless Keyboard 3000 v2.0
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

hravec - to som chcel povedat - windows mobile v podstate ako vzdialeny klient - este stastie ze to neurobili ako chrome os :-o pretoze by im to skoro aj postacovalo :D takto je to sice seriozny system ale jeho propagacia a priorita je na bode nula... podla mna sa dal aj windows phone vytiahnut z biedy...ale vsetci sa tam na to vysrali, alebo dostali vlazne instrukcie od rady alebo akcionarov alebo mali na to maly rozpocet... otazka ale je ci sa takto nebudu dalej vzdialovat ludom... podporovanie firemnej kultury a spol - pretoze prave telefony ako produkt sluzia na komunikaciu s ludmi (samozrejme este notasy a xbox - tam je na tom teda uplne inak)
vauvauvau
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LUMIA 950

Post by vauvauvau »

v mobil vykupe mi nakonec ponukli 230, po obede sa mam zastavt, takze s tazkym srdcom lucm sa,velky potencial,vela radosti a ocakavani a vsetko posrala ludska sprostost, co sa tyka znacky nokia v spojeni s winom bola to moja srdcova zalezitost a nikdv neodpustim prascom americkym co dodzigali, mam toho dost, fon ktory vlastnim 5.mesiacov stal jednu vyplatu a pani z ameriky zahlasia hmm ved tento rok asa ani nebudeme venovat win10m najskor az buducy, ak stvaram zle presvedcite ma a necham si ho, prosim presvedcite ma, je cas do obeda
zlieva
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS

Post by zlieva »

Ťažko ta presvedčiť, zrejme si už rozhodnutý a podľa mňa skôr hľadáš podporu v tom, že robíš dobre keď sa ho zbavíš. Za mňa hovorím že som z L950 momentálne spokojný, čo bude ďalej z WM10 je vo hviezdach. Ale určite nikoho nebudem o ničom presviedčať. Ak si rozhodnutý, zbav sa ho, predsa sa nebudeš trápiť z niečím z čim nie si spokojný. Toto si musíš ujasniť ty sám.
vauvauvau
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by vauvauvau »

ale ved jasne zas z toho netreba stvarat vedu, ale aj tak je to sentimentalna zalezitost, ostatny mi daju za pravdu, kolko presviedcania okolia cele roky, ako som ukazoval ze fakt foti najlepsie ci 925 ci 920 a bo 950, kolko hadok a kolko nervov ked som hodil 925 o kredenc ked zamrzla, no nic, neska vecer sa sundam bo budem tuctovy droid
mbelas
smartguru
smartguru
Zařízení: Home and office ML950XL white

Post by mbelas »

Dneska cca. po měsíci od koupě a po aktualizaci MS telefon a MS fotografie se po hodince od aktualizace mobil sekl a pískal :-( Soft reset a jedem dál....co bylo příčinou ???? netuším.....
vauvauvau
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by vauvauvau »

noo prvy postreh, fotky a5 2016 oprosti lumii950 su iba vtip, na lumiu v tomto nic nema, displej - nech sa z toho poucia a zacnu davat len a len fhd a nie qhd, android ma prostredie a nastavenia omnoho zmatocnejsie ako win, ale fakt o fest, budem to nastavovat cele dni a aj tak nebudem vediet na com som, hram sa s nim par hodin a uz sa system zachoval ako ked je niekto na mol, objavovali sa ikony tam kde som nechcel takze reci o zazracnych droidoch su plane, baterka a celkove chovanie systemu na to je este skoro, nebanujte inak za plastom ktory ma 950, je to uplne pohoda povrch, ked to ebne moze sa stat cokolvek ale ked mi ebne tento sklo neviem aky modny doplnok tak mam zarobene, clovek to ma fakt strach vyberat z vrecka, zvuk je nieco ako na 950, zatial mi to ale vychadza tak ze vela ludi ma pravdu v tom ze lumia 950 v sucastnom stave winu je naj na fotenie, nic viac
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

Nejak extra som sa nelucil so ziadnym fonom, mozno trochu mi bolo luto Ativ S, ked mi padol a rozbil sa displej.
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

Uz asi 2 tyzdne pouzivam 730tku, ani jeden bug....davam jej co to ide ale ani jeden restart (hlavne v edgi)...edge netopi, baterka drzi paradne...nic z toho som u 950 nemal...tak neviem...ake je vysvetlenie ?
Post Reply

Return to “Microsoft Lumia 950 & 950 XL”